Iστορική εκκλησία της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ που συμμετείχε σε εορτασμούς του gay pride, κτυπήθηκε από κεραυνό και κατακάηκε!
Ο Ιησούς Χριστός ξεψύχησε πάνω στον Σταυρό του μαρτυρίου την Παρασκευή, 3 Απριλίου του 33 μ.Χ. σύμφωνα με μία έρευνα που συνδέει τον θάνατο Του με έναν σεισμό.
(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)
Μου παρουσιάσθηκε και δεύτερη φορά ο καλός Πατέρας [ο Αρσένιο ο Καππαδόκης], με την διαφορά πως ήταν νύκτα, σε αγρυπνία. Ήταν 29η Μαρτίου 1971, μνήμη των Οσιομαρτύρων Βαραχησίου και Ιωνά1, παραμονή Βαΐων.
Ἡ Προσευχή τοῦ Γολγοθᾶ
(ἀπὸ χειρόγραφο τοῦ παπα-Τύχωνος τοῦ Ρώσου,
γέροντος τοῦ Ὁσ. Παϊσίου)
Ἅγιε Γολγοθᾶ, θεῖε Γολγοθᾶ,
Κυκλοφορούσε σαν αγρίμι στην έρημο η Οσία Μαρία η Αιγυπτία η μεγαλύτερη ασκήτρια όλων των αιώνων.
Ὁ Δημητράκης ἦταν ἕνα παιδί στα πρῶτα χρόνια τῆς ἐφηβείας. Βάδιζε τά δεκατέσσερα χρόνια καί πήγαινε στή Β’ Γυμνασίου. Ἔμενε μέ τόν μικρότερο κατά τρία χρόνια ἀδελφό του Παῦλο καί τούς γονεῖς του δυό πολυκατοικίες πιό πέρα ἀπό ἐκεῖ πού κατοικοῦσε ὁ τρελο-Γιάννης. Τόν τελευταῖο χρόνο σ’ ἀντίθεση μέ τὰ ἄλλα παιδιά τῆς ἡλικίας του εἶχε στραφεῖ πρός τόν Θεό. Οἱ φίλοι του δέν μποροῦσαν νὰ ἐξηγήσουν αὐτὴ τὴ μεγάλη στροφή. Ἀναρωτιόντουσαν τί συνέβη καὶ ἄλλαξε ὁ ζωηρὸς Δημητράκης καὶ πὼς ἄφησε τὶς σκανδαλιὲς καὶ τὶς ἀταξίες καὶ στράφηκε στὴ μελέτη καὶ τὴ σωφροσύνη. Ἀκόμη καὶ οἱ γονεῖς του ἀγνοοῦσαν τὴν αἰτία αὐτῆς τῆς μεταστροφῆς του.
Μας παρέσυρε ο εγωϊσμός και ο υλισμός. Μεγάλο κατήφορο πήρε ο λαός και ο κλήρος πρώτα. Κανείς δεν δικαιολογούμεθα. Ας επιβλέψη ο Κύριος και φωτίση και στηρίξη την Εκκλησία Του. Εγώ δεν φοβούμαι να χαθή η Εκκλησία ποτέ. Πιστεύω ότι είναι Κυβερνήτης ο Ίδιος ο Θεός, και πάντες οι εχθροί θα αφανισθούν από Προσώπου του Θεού.
Oμιλία του Γέροντα Γεωργίου από την † ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ. (23-3-2025)
Η Γερόντισσα έτρεφε, επίσης, ιδιαίτερη ευλάβεια προς τον μακαριστό Γέροντα π. Ιάκωβο Τσαλίκη (1920-1991), τον οποίο επισκέφθηκε στην Ιερά Μονή του οσίου Δαυίδ στην Λίμνη Ευβοίας το 1988 και το 1990, συνοδευομένη από μοναχές και λαϊκούς.
Κατά την πρώτη επίσκεψι ο μακαριστός Γέρων ήταν πολύ άρρωστος, καθώς εκτός των άλλων ασθενειών τον ταλαιπωρούσε και ίλιγγος, και δεν κατέβηκε εκείνη την ημέρα στην Θεία Λειτουργία. Οι πατέρες της Μονής μας διαβεβαίωναν ότι ήταν αδύνατο να μας ιδή.
Η Γερόντισσά μας με ακράδαντη πίστι και παρρησία μας έλεγε: «Κάντε κομποσχοινάκι, θα βγη ο Γέροντας να μας δώση την ευχή του».
– Γέροντα, στην νέα γενιά υπάρχει αυτή η τάση να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα ή έτσι ήταν πάντοτε;
Λέγεται ότι το Μεγιδδώ - στο οποίο έκαναν την ανακάλυψη οι αρχαιολόγοι - είναι ο τόπος όπου θα λάβει χώρα η προφητευμένη μάχη του Αρμαγεδδώνα ανάμεσα στους βασιλείς της Γης και τον Θεό.
Η Ματρώνα της Μόσχας αγιοποιήθηκε το 1999 ως τοπικά σεβαστή αγία της κύριας μητρόπολης της Ρωσίας, αν και δεν γεννήθηκε στην πρωτεύουσα.
Το Σταυροπηγιακό Μοναστήρι Vvedensky της Optina Pustyn είναι ένα από τα πιο διάσημα και σημαντικά μέρη του ορθόδοξου προσκυνήματος στη Ρωσία. Βρίσκεται στη γραφική περιοχή Kaluga, το μοναστήρι προσελκύει τουρίστες και πιστούς με την πλούσια ιστορία και την ατμόσφαιρα πνευματικής γαλήνης. Και σήμερα θέλω να σας πω για τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα και θρύλους που σχετίζονται με αυτό το καταπληκτικό μέρος.
Χαίρεται
Ματθ. 10,16 ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω ὑμᾶς ὡς πρόβατα ἐν μέσῳ λύκων· γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί.
Iστορική εκκλησία της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ που συμμετείχε σε εορτασμούς του gay pride, κτυπήθηκε από κεραυνό και κατακάηκε!
Μὲ πολλή προσοχὴ ἀκούω τὸν Χρῆστο ΑΞΟΝΙΔΗ (χωροφύλακας) νὰ περιγράφει τὶς ἐμπειρίες του καὶ τὰ βιώματά του. Ταυτόχρονα, ὅπως τὸ συνηθίζω, ἀφοῦ πῆρα τὴν ἄδειά του, τὸν μαγνητοφωνοῦσα, γιὰ νὰ μὴν ξεχάσω τίποτε από τὰ λεγόμενά του.
Ὁ ἐπίσκοπος Ἀχρίδος, Νικόλαος Βελιμίροβιτς, ἀναφέρει ἑπτὰ λόγους γιὰ τοὺς ὁποίους ἀνάβουμε τὸ καντήλι:
Πρῶτον: Γιὰ νὰ μᾶς θυμίζη ὅτι ἡ πίστις μας εἶναι φῶς. Ὁ Χριστὸς εἶπε «ἐγὼ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου» (Ἰωάν. 8,12). Τὸ φῶς τῆς κανδήλας, λοιπόν, μᾶς θυμίζει τὸ φῶς, μὲ τὸ ὁποῖο ὁ Χριστὸς καταυγάζει τὶς ψυχές μας.
Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου, με θέμα:
[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 28-3-1993], (Β277)
Σήμερα, αγαπητοί μου, η Εκκλησία μας άγει την τετάρτην Κυριακήν των Νηστειών. Σε αυτήν την Κυριακή προβάλλει το πρόσωπον του αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, συγγραφέως του βιβλίου «Κλίμαξ», για να μας θυμίσει ότι σκαλί- σκαλί πρέπει να ανεβαίνουμε την κλίμακα των αρετών. Αλήθεια, μια Σαρακοστή γίνεται κλίμακα ανοδικής πορείας; Τίθεται το ερώτημα. Ή μένουμε μόνο σε μια τυπική νηστεία, που πολλές φορές μας καλλιεργεί μια κρυφή υπερηφάνεια; Μάλιστα είναι μια ευκαιρία, μια που έγινε λόγος αν δεν έχουμε γνωρίσει αυτό το θαυμάσιον βιβλίον της «Κλίμακος» μέχρι τώρα, ευκαιρία να το γνωρίσουμε, να το προσεγγίσουμε. Είναι θαυμάσιο βιβλίο.
Εν σχέσει προς δημοσιεύματα περί επικειμένης υποβολής από την Εκκλησία της Ελλάδος αιτήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό την ίδρυση πιστωτικού ιδρύματος ανακοινώνεται ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση από την αρμόδια Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο παπα-Τύχων, ο γνωστός Ρώσος αγιορείτης ησυχαστής της Καψάλας (+1968), όταν λειτουργούσε, έλεγε στο ψάλτη να στέκεται έξω από το εκκλησάκι, στον μικρό διάδρομο, κι από κει να εκφωνεί το «Κύριε ελέησον».
ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΣ ΟΙ «Πύλες» ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΦΥΛΑΚΙΣΕ τα «ρυπαρά έθνη»!!Για την ακρίβεια έκλεισε 72 βασιλείς όπως μας λέει ο Άγιος Ανδρέας!!Την επάνοδο τους στη γη την ονομάζουν Μεγάλη Επιστροφή....!!Δεν είναι τυχαίο που έχει ειπωθεί ότι οι μάρτυρες αυτών
Όσιος Ιωσήφ Ησυχαστής
Πρόσεχε να μήν κατακρίνεις. Διότι από αυτό παραχωρεί ο Θεός και φεύγει η Χάρη και σε αφήνει ο Κύριος να πέφτεις, να ταπεινώνεσαι, να βλέπεις τα δικά σου σφάλματα.
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 31η Μαρτίου 2025
ΟΧΙ ΜΟΝΟ «ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ!
(Απάντηση σε άρθρο παπικού «αρχιεπισκόπου)
«Αρχιεπίσκοπος» της εν Ελλάδι «Καθολικής Εκκλησίας» δημοσίευσε πρόσφατα μακρόσυρτη ανοικτή επιστολή, με την οποία πάσχισε να αποδείξει την «αναγκαιότητα» του συνεορτασμού του Πάσχα όλων των χριστιανών, αλλά και να πείσει ότι «όλοι το ίδιο είμαστε», «δεν μας χωρίζει τίποτε», ότι «δεν υπάρχουν δογματικές διαφορές, αλλά παρεξηγήσεις» κ.α.
Η ανεξάρτητη βρετανική αρχή, ωστόσο, αποφάσισε να μην ξεκινήσει έρευνα για τη διαφήμιση εκτιμώντας ότι δεν παραβιάζει τους σχετικούς κανόνες.