Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Το «Φεγγάρι αίματος» αυξάνεται: Συνολική έκλειψη της σελήνης στις 14-15 Απριλίου , για πρώτη φορά στην σπάνια σειρά.

Μία ολική σεληνιακή έκλειψη που θα σαρώσει τους ουρανούς στις 14 έως 15 Απριλίου και θα μετατρέψει το φεγγάρι σε αίμα-κόκκινο λίγο πριν τα μεσάνυχτα,έκανε τους επιστήμονες ενθουσιασμένους και κάποιους χριστιανούς να φοβούνται για το τέλος των ημερών. AFP Photo/Adalberto Roque

Το κόκκινο φεγγάρι,  θα είναι η πρώτη από τις δύο συνολικά σεληνιακές εκλείψεις το 2014, καθώς και η πράξη στο άνοιγμα σε μια σεληνιακή τετράδα - τέσσερις συνολικά σεληνιακές εκλείψεις σε σειρά.
Μια σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει όταν ο ήλιος, η Γη και το φεγγάρι ευθυγραμμίζονται, προκαλώντας τη σκιά της Γης να πέσει στο φεγγάρι, το οποίο σκουραίνει . Το κόκκινο χρώμα στο φεγγάρι ,έρχεται κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης , λόγω της διάθλασης του φωτός του ήλιου μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης. Αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι το ίδιο φαινόμενο που προκαλεί ηλιοβασιλέματα που εμφανίζονται κόκκινα. 
Στις 14 με 15 Απριλίου η έκλειψη θα αρχίσει στις 21:20 GMT, σύμφωνα με περιοδικό Sky & Telescope. Οι άλλες τρεις εκλείψεις στην «τετράδα» θα είναι τον Οκτώβριο, τον Απρίλιο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Το Griffith Observatory θα καλύψει ζωντανά την εκδήλωση.
Μια μικρή ομάδα  Χριστιανών, ωστόσο,βλέπει την επερχόμενη εκδήλωση ως βιβλική προφητεία που ηχεί για το τέλος του χρόνου.
Ο John Hagee, πάστορας(Προτεστάντης) και συγγραφέας του βιβλίου «Τέσσερα κόκκινα Φεγγάρια: Κάτι πρόκειται να αλλάξει», αναφέρει το Joel 2:31 ως αποδεικτικό στοιχείο, το οποίο λέει: «Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι, και το φεγγάρι σε αίμα, πριν από τη μεγάλη και φοβερή ημέρα του Κυρίου που έρχεται. "
Οι υποστηρικτές αυτής της Βιβλικής προφητείας επίσης, να πω ότι συμπίπτει με τις δύο σημαντικές εβραϊκές γιορτές - Το Πάσχα και τα Σκηνώματα - συμβάλλοντας στη σημασία της εκδήλωσης.
Ωστόσο, γράφοντας για το EarthSky.org, ο Bruce McClure και ο Deborah Byrd να πω ότι δεν  εκπλήσονται που τα πλήρη φεγγάρια θα συμπέσουν με σημαντικές εβραϊκές γιορτές, όπως το εβραϊκό ημερολόγιο,που είναι, μετά από όλα, ένα σεληνιακό ημερολόγιο.
"Σε κάθε χρόνο, είναι αναπόφευκτο ότι η πανσέληνος θα πρέπει να πέσει πάνω ή κοντά στις γιορτές του Πάσχα (15 Nissan) και των Σκηνών (15 Tishri). Ο Nissan και ο Tishri είναι ο πρώτος και ο έβδομος μήνας του εβραϊκού ημερολογίου, αντίστοιχα, "είπαν.
«Είναι κάπως ειρωνικό το γεγονός ότι τρεις από τις τέσσερεις αυτές σεληνιακές εκλείψεις δεν είναι ορατές - έστω και εν μέρει,από το Ισραήλ"
Το ζευγάρι ισχυρίζονται ότι, ενώ η ιδέα ενός φεγγαριού του αίματος είναι αυτή που προσφέρεται για την φαντασία, ο όρος είναι στην πραγματικότητα που ισχύει για σχεδόν κάθε σύνολο σεληνιακών έκλειψεων.
"Είναι μόνο στα χρόνια όπου η ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη, που το πρόσωπο του φεγγαριού κατά τη διάρκεια μιας συνολικά σεληνιακής έκλειψης, μπορεί να φαίνεται περισσότερο σε καφέ ή γκρι χρώμα. Συνήθως, το φεγγάρι φαίνεται κόκκινο. "
Οι Τετράδες, ενώ συμβαίνουν λιγότερο συχνά από ό, τι ένα μπλε φεγγάρι, δεν είναι εντελώς σπάνιες. Σύμφωνα με τον Byrd, θα υπάρχουν συνολικά οκτώ σεληνιακές τετράδες μεταξύ του 2001 και του 2100. Η τελευταία σεληνιακή τετράδα συνέβη το 1967-1968.
Αυτή η έκλειψη διαθέτει επίσης μια πρόσθετη αστρονομική ανωμαλία, η οποία είναι πιθανό να πυροδοτήσει τη φαντασία.Ο Byrd λέει ότι ο Άρης θα εμφανιστεί "ως φλογερό κόκκινο« αστέρι »δίπλα στο φεγγάρι. Μαζί κόκκινος Άρης και η κόκκινη σκιά στο πρόσωπο του φεγγαριού θα πρέπει να είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα και μια απίστευτη ευκαιρία για φωτογραφία."     http://rt.com/news/blood-moon-total-eclipse-585/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου