Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Το Ρώσικο ιστιοφόρο και η εικόνα του Αγίου Βλαδίμηρου.

Στη Θεσσαλονίκη καταπλέει αύριο το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο "Mir" του Κρατικού Πανεπιστημίου θαλάσσιας και ποτάμιας ναυσιπλοΐας "Ναύαρχος Μακάροφ" της Αγίας Πετρούπολης.

Το "Mir" πραγματοποιεί ταξίδι, με σύνθημα "Δόξα στο Ρωσικό Ναυτικό!", το οποίο είναι αφιερωμένο στην 300η επέτειο της ναυμαχίας, υπό τις εντολές του Πέτρου του Πρώτου, επί του Στόλου της Σουηδίας στο ακρωτήριο Gangut, που αποτελεί την πρώτη νίκη στην ιστορία του ρωσικού στόλου.
Στο πλαίσιο του ταξιδιού, αγιογραφήθηκε στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα, στην Αγία Πετρούπολη, η εικόνα του Αγίου Ισαποστόλου Μεγάλου Πρίγκιπα Βλαντίμιρ, προς τιμή της νίκης της Ρωσίας στον Βόρειο Πόλεμο.
Η εικόνα παραδόθηκε στη Μονή Βατοπεδίου, όπου την Πέμπτη 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού της, παρουσία αντιπροσωπείας όσων συμμετέχουν στο ταξίδι του "Mir".
Στη συνέχεια, η εικόνα θα "ταξιδέψει" με το ρωσικό ιστιοφόρο στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια σε άλλους τόπους.
Το "Mir" θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στον Αύγουστο, με τελευταίο "σταθμό" την Αγία Πετρούπολη, όπου θα γίνει και η πανηγυρική παράδοση της εικόνας του Αγίου Βλαδίμηρου στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα.     http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5590

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου