Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να σταματήσει τις προσπάθειές της να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ουκρανία.H Aμερικανική αντίδραση σε περαιτέρω ανεξαρτητοποιήσεις θα είναι ο πόλεμος.

Ουάσιγκτον. 7 Απριλίου. INTERFAX.RU - Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εκφράσει την ανησυχία της για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney. Протестующие у здания областной администрации в Донецке

"Ανησυχούμε για μια σειρά από βήματα που οδήγησαν στην κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των αυξημένων Ρωσικών πιέσεων στην Ουκρανία,." - είπε. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο. 
"Είδαμε μια ομάδα φιλορ'ωσους διαδηλωτές που κατέλαβαν τα κυβερνητικά κτίρια στο Χάρκοβο,το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ. Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι ορισμένοι διαδηλωτές ήρθαν από αλλού και ότι δεν είναι ντόπιοι κάτοικοι,." - είπε. 
"Αν η Ρωσία  μεταβεί στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανοιχτά ή κρυφά, αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κλιμάκωση», - δήλωσε ο Carney. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ουάσιγκτον κάλεσε τη Μόσχα να "σταματήσει τις προσπάθειες να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ουκρανία." 
"Και εμείς προειδοποιούμε για περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση», - δήλωσε ο Carney.   http://www.interfax.ru/370040   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ INTERFAX:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου