Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αποκαλυπτικές προφητείες οδηγούν τις δύο πλευρές στη Συριακή μάχη, στο τέλος του χρόνου. Tι πιστεύουν οι Μουσουλμάνοι μέσω του Χαντίθ για τον πόλεμο στη Συρία και την εμφάνιση του 12ου Ιμάμη.

ΣΧΟΛΙΟ: Μια μεγάλη έρευνα του Πρακτορείου Reuters για το προφητικό βιβλίο των Μουσουλμάνων "Xαντίθ' που αναφέρεται στην Συριακή σύγκρουση και την επανεμφάνιση του 12ου Ιμάμη των Μουσουλμάνων.Κάνει αναφορά για την επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την Τουρκική εισβολή στη Συρία.Επεξηγείται από Μουσουλμάνους γιατί πολεμούν τόσο παθιασμένα επί 3 χρόνια τον Άσαντ. Το δημοσίευμα του Reuters έχει ως εξείς: Η σύγκρουση στη Συρία σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και εξαπλώνει την αναταραχή σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ιρανικές μάχιμες δυνάμεις αντι-σιιτών μαχητών στη Δαμασκό, και στις γύρω περιοχές για την τελική αναμέτρηση. 17
Αν το σενάριο ακούγεται οικείο σε όσους βλέπουν τον κόσμο καταστροφικό στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, αντηχεί ακόμα περισσότερο στους  Σουνίτες και τους Σιίτες μαχητές στην πρώτη γραμμή - που πιστεύουν ότι  όλα τα προείπαν στον 7ο αιώνα οι προφητείες.


Από το πρώτο ξέσπασμα της κρίσης στη νότια πόλη της Deraa, στις αποκαλυπτικές προβλέψεις για τη Μέση Ανατολή εμποτισμένη στο αίμα, πολλοί μαχητές και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης, η πορεία της καθορίστηκε πριν 1.400 χρόνια στα λόγια του προφήτη Μωάμεθ και τους οπαδούς του .

Μεταξύ αυτών πολλές χιλιάδες παροιμίες, ή το χαντίθ, οι λογαριασμοί που αναφέρονται στην αντιπαράθεση των δύο τεράστιων Ισλαμικών στρατών στη Συρία, μια μεγάλη μάχη κοντά στη Δαμασκό, και η παρέμβαση από τα βόρεια και δυτικά της χώρας.
Η δύναμη αυτών των προφητειών, για πολλούς μαχητές στο έδαφος σημαίνουν ότι οι τρίχρονη σύγκρουση είναι πιο βαθιά ριζωμένη - και πολύ πιο σκληρή για να επιλυθεί - από μια απλή πάλη για την εξουσία μεταξύ του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και των ανταρτών εχθρών του.
Ο πόλεμο της Συρίας έχει σκοτώσει περισσότερους από 140.000 ανθρώπους, ενώ έχει εκδιώξει εκατομμύρια από τα σπίτια τους και άφησε πολλούς  άλλους να εξαρτώνται από τη βοήθεια. Οι διπλωματικές προσπάθειες, επικεντρώθηκαν στους πολιτικούς και όχι στους θρησκευτικούς παράγοντες που οδηγούν τη σύγκρουση,ενώ δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο.
"Αν νομίζετε ότι όλοι αυτοί οι μουτζαχεντίν ήρθαν από όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση του Άσαντ, είσαι λάθος", δήλωσε ένας Σουνίτης Μουσουλμάνος της Τζιχάντ, που χρησιμοποιεί το όνομα Abu Omar και  αγωνιστής σε μία από τις πολλές ταξιαρχίες των αντι-Aσαντ ισλαμιστών στο Χαλέπι.
"Είναι όλα εδώ, όπως είχε υποσχεθεί ο Προφήτης. Αυτός είναι ο πόλεμος που υποσχέθηκε - αυτή είναι η μεγάλη μάχη ", δήλωσε στο Reuters, χρησιμοποιώντας μια λέξη η οποία μπορεί επίσης να μεταφραστεί ως " σφαγή ".
Από την άλλη πλευρά, πολλοί σιίτες από το Λίβανο, το Ιράκ και το Ιράν που είναι στον πόλεμο,είναι επειδή πιστεύουν ότι ανοίγει ο δρόμος  για την επιστροφή του Ιμάμη Μαχντί - απόγονος του προφήτη, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 1.000 χρόνια και ο οποίος θα επανεμφανιστεί σε καιρό πολέμου,για να εξασφαλίσει τον παγκόσμιο ισλαμικό κανόνα πριν από το τέλος του κόσμου. Σύμφωνα με την σιιτική παράδοση, ένα πρώιμο σημάδι της επιστροφής του ήρθε με την ιρανική επανάσταση του 1979, κατά την οποία έχει συσταθεί ένα ισλαμικό κράτος που παρέχει μαχητές για ένα στράτευμα με επικεφαλής τον Μαχντί ,για να διεξάγει πόλεμο στη Συρία, μετά θα σαρώσει τη Μέση Ανατολή.
"Αυτή η Ισλαμική Επανάσταση, με βάση τις αφηγήσεις που λάβαμε από τον προφήτη και τους ιμάμηδες, είναι το προοίμιο για την εμφάνιση του Μαχντί,"είπε ο  ιρανός κληρικός και βουλευτής Ruhollah Hosseinian  πέρυσι.
Ανέφερε σχόλια από τον όγδοο αιώνα,από ιμάμη των Σιιτών, ο οποίος είπε ότι ένα άλλο σημάδι της επιστροφής του Μαχντί θα είναι μια μάχη που αφορά πολεμιστές που θα αγωνίζονται κάτω από μια κίτρινη σημαία - το χρώμα που συνδέεται με την προ-Aσαντ, Χεζμπολάχ πολιτοφυλακή του Λιβάνου.
"Όπως ο Ιμάμ Σαντέκ έχει δηλώσει, όταν οι (δυνάμεις) με τις κίτρινες σημαίες καταπολέμησουν τους αντι-σιίτες στη Δαμασκό και οι ιρανικές δυνάμεις τους συναντήσουν, αυτό θα είναι ένα προοίμιο και ένα σημάδι του ερχομού της αγιότητας του,"είπε ο  Hosseinian στο πρακτορείο ειδήσεων Fars.
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ πεδία μάχης.
Το Ισλάμ χωρίστηκε σε Σουνίτες και Σιίτες κατά τη διάρκεια ενός πολέμου για τη διαδοχή στην ηγεσία της πίστης, στην γενιά που ακολούθησς το θάνατο του προφήτη Μωάμεθ το 632.
Τα χαντίθ, ή λόγια του προφήτη και των συντρόφων του, έχουν εκδοθεί από  στόμα σε στόμα κατά τη διάρκεια των αιώνων και είναι οι πιο σημαντικές πηγές εξουσίας στο Ισλάμ μετά το ίδιο το Κοράνι. Πολλοί χρονολογούν  αυτά τα μεσαιωνικά πεδία μάχης  σημερινή Συρία και το Ιράκ, όπου είναι οι δύο κύριες ισλαμικές αιρέσεις ,που πήραν σάρκα και οστά.
Τα ιστορικά κείμενα έχουν γίνει ένα ισχυρό εργαλείο στρατολόγησης, αναφέρεται σε όλη την περιοχή από τις θρησκευτικές γιορτές στην σιιτική ιερή πόλη Κερμπάλα,του Ιράκ, σε βίντεο κυκλοφόρησε από σουνίτες κήρυκες στον Κόλπο, και πέρα ​​από αυτήν.
«Έχουμε εδώ μουτζαχεντίν από τη Ρωσία, την Αμερική, τις Φιλιππίνες, την Κίνα, τη Γερμανία, το Βέλγιο, το Σουδάν, την Ινδία και την Υεμένη και  άλλα μέρη», δήλωσε ο Σάμι, ένας μαχητής σουνιτών ανταρτών στη βόρεια Συρία. "Είναι εδώ, διότι αυτά που είπε ο προφήτης και υποσχέθηκε, για τη Μεγάλή Μάχη,ήδη συμβαίνει."
Και οι δύο πλευρές τονίζουν τον απώτερο στόχο της δημιουργίας ενός ισλαμικού κράτους που θα κυβερνήσει τον κόσμο πριν από το απόλυτο χάος.
Αν και μερικοί Σουνίτες και Σιίτες κληρικοί είναι δύσπιστοι στις θρησκευτικές δικαιολογίες για τον πόλεμο, λίγοι στην περιοχή εκφράζουν επιφυλάξεις για αυτές στο κοινό, για το φόβο να μην παρερμηνευθούν σαν αμφισβητίες των προφητειών.
"Ναι μερικά από τα σημάδια είναι παρόμοια, αλλά αυτά τα σημάδια θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά την πτώση του ισλαμικού κράτους (1.000 χρόνια πριν)," δήλωσε ένας Σουνίτης Μουσουλμάνος μελετητής στο Λίβανο, ζητώντας να μην  προσδιοριστεί. "Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να επιβεβαιώσουμε ότι ζούμε εκείνες τις στιγμές. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε."
Για τους πιστούς, η χαντίθ χαράσει την πορεία της σύγκρουσης στη Συρία από την αρχή της, το Μάρτιο του 2011, όταν οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν πάνω από το φερόμενο ως βασανισμό των φοιτητών και των μαθητών, που έγραψαν αντι-Aσαντ γκράφιτι σε έναν τοίχο του σχολείου στην Deraa.
"Θα υπάρξει μια σύγκρουση στη Sham (Συρία) που ξεκινά με παιδιά που παίζουν, μετά από την οποία τίποτα δεν μπορεί να καθοριστεί», σύμφωνα με μία χαντίθ. "Όταν ηρεμεί από τη μία πλευρά, αναφλέγεται από την άλλη."
Η Χαντίθ και στις δύο πλευρές αναφέρει τη Συρία ως κύριο πεδίο μάχης, την ονοματοδοσία σε πόλεις και κωμοπόλεις, όπου θα χυθεί αίμα.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν. Ολόκληρη η περιοχή θα πρέπει να ανακινηθεί από την Αραβική Χερσόνησο στο Ιράκ, το Ιράν και την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με κάποια κείμενα.
Η Σαουδική Αραβία θα καταρρεύσει. Σχεδόν κάθε χώρα στη Μέση Ανατολή θα αντιμετωπίσει την αναταραχή. Μία δήλωση λέει "το αίμα θα φτάσει στο επίπεδο του γόνατου".
Μια  χαντίθ που δόθηκε στο Mohammad λέει για τη Sham, ή τη Συρία, είναι ευνοημένη γη του Θεού. Ρώτησε πού θα είναι το επόμενο τζιχάντ , ο ίδιος απαντά: «Πηγαίνετε στη Sham, και αν δεν μπορείτε, να πάτε στην Υεμένη ... (αν) ο Θεός έχει εγγυηθεί με τη Sham και το λαό της."
Ένας άλλος αναφέρεται στη μουσουλμανική συλλογή "κατά τη στιγμή του πολέμου στη Ghouta, κοντά σε μια πόλη που ονομάζεται Δαμασκός".Η  Ghouta, είναι ανατολικά της πρωτεύουσας της Συρίας, υπήρξε προπύργιο των ανταρτών τα τελευταία δύο χρόνια.
Μια σουνιτική χαντίθ μιλά για μια μάχη σε μια πόλη που ονομάζεται Dabeq, στο βόρειο τμήμα της Συρίας κοντά στα τουρκικά σύνορα, και η παρέμβαση από ένα ξένο στρατό για να χωρίσει τους μουσουλμάνους μαχητές - θεωρείται από κάποιους ως μια αναφορά σε μια πιθανή τουρκική εισβολή.
ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ- δίνει τη σεκταριστική διαμάχη.
Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία αναπτύχθηκε από την «Αραβική Άνοιξη» ,τις εξεγέρσεις υπέρ της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική το 2011, όταν οι δυνάμεις του Ασάντ αντιμετώπισαν με σκληρά μέτρα τις ειρηνικές διαδηλώσεις.
Αλλά επειδή ο Άσαντ είναι μέλος της σέκτας των Αλαουιτών, ένα παρακλάδι της Shii'ism, και οι περισσότεροι από τους αντιπάλους του είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, οι μάχες πήραν γρήγορα  θρησκευτικό χαρακτήρα, ο οποίος  σε μεγάλο βαθμό επηρεάζει τα πολιτικά ζητήματα.
"Αυτά τα χαντίθ καθοδηγούν τους  Μουτζαχεντίν  να έρθουν στη Συρία, αγωνιζόμαστε για αυτό. Κάθε μέρα που περνά γνωρίζουμε ότι ζούμε τις ημέρες που ο Προφήτης μίλησε», δήλωσε ο Mussab, ένας μαχητής της Nusra Front, μια σουνιτική σκληροπυρηνική ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, μιλώντας από τη Συρία.
Ο Murtada, ένας 27χρονος Λιβανέζος Σιίτης που πηγαίνει τακτικά στην Συρία στη μάχη κατά των ανταρτών, λέει ότι δεν παλεύει για τον Ασάντ, αλλά και για τον Μαχντί, επίσης γνωστο σαν τον Ιμάμη.
"Ακόμα κι αν είναι μαρτύριο τώρα, όταν εμφανιστεί, θα ξαναγεννηθεί, θα μάχομαι μεταξύ του στρατού του, θα είμαι στρατιώτης του," είπε στο Reuters στο Λίβανο.
Ο Murtada, ο οποίος έχει αγωνιστεί στη Δαμασκό και στην αποφασιστική μάχη του περασμένου έτους ,για την συνοριακή πόλη Qusair, αφήνει τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά όταν πηγαίνει να πολεμήσει στη Συρία: "Τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από τον Ιμάμη, ούτε η οικογένειά μου είναι. το καθήκον μου. "
Ο εμφύλιο πόλεμος στη Συρία βασίζεται στις σεχταριστικές συγκρούσεις και αλλού, ειδικά στο Ιράκ και στον Λίβανο, που οδηγεί σε μια αυξανόμενη αίσθηση σε ολόκληρη την περιοχή, ότι όλες αυτές οι διαμάχες για την εξουσία στις επιμέρους χώρες, ήταν μέρος μιας τιτάνιας μάχης για το μέλλον.
Ο Αμπάς, ένας 24χρονος ιρακινός σιίτης μαχητής, είπε ότι ήξερε ότι ζούσε στην εποχή της επιστροφής του Μαχντί, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία εισέβαλαν στο Ιράκ το 2003.
"Αυτό ήταν το πρώτο σημάδι και στη συνέχεια όλα τα άλλα ακολούθησαν," είπε στο Reuters από τη Βαγδάτη, όπου είπε ότι ξεκουραζόταν πριν από τον αγώνα στη Συρία για τέταρτη φορά.
«Περίμενα για την ημέρα που θα αγωνιστώ στη Συρία. Δόξα τω Θεώ επέλεξε να είμαι ένας από τους στρατιώτες του Ιμάμη".
Ο Abu Hsaasan, 65 ετών συνταξιούχος από το νότιο Λίβανο, είπε ότι κάποτε πίστευαν στις προφητείες του τέλους των ημερών,ότι θα χρειαστούν αιώνες για να έρθει .
"Τα πράγματα κινούνται γρήγορα. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα ζούσα τις ημέρες του Ιμάμη. Τώρα, με κάθε μέρα που περνάει είμαι όλο και περισσότερο πεπεισμένος ότι είναι μόνο θέμα λίγου  χρόνου πριν εμφανιστεί."        http://www.reuters.com/article/2014/04/01/us-syria-crisis-prophecy-insight-idUSBREA3013420140401?feedType=RSS&feedName=topNews   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ REUTERS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου