Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οι ιερόσυλοι ξαναχτύπησαν!

Συνεχίζουν ... τη δράση τους οι ιερόσυλοι που "χτυπούν" εκκλησίες, προκαλώντας ζημιές και γράφοντας αραβικά συνθήματα στους τοίχους. Τελευταίος "στόχος" των δραστών, το ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην είσοδο της Αγίας Βαρβάρας, στην περιοχή «Σταματάς».


Όπως είπε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ο εφημέριος του χωριού πατήρ Ηρ. Δραμουντάνης, οι δράστες δεν προκάλεσαν ζημιές, δεν έκαψαν εικόνες όπως συνήθως. Έγραψαν ωστόσο σε δύο τοίχους με μαύρα γράμματα στα αραβικά μια φράση που από μια πρώτη μετάφραση σημαίνει «ο Αλάχ είναι μεγάλος» και αποτελεί την ίδια πρόταση που έχει αναγραφεί και στα άλλα λεηλατημένα εκκλησάκια του νομού. Επίσης, οι δράστες, σύμφωνα με τον εφημέριο, έσπασαν κι ένα μάρμαρο στο οποίο αναγραφόταν πότε θεμελιώθηκε το ξωκκλήσι.

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, οι οποίοι και διερευνούν όλα τα προηγούμενα ανεξιχνίαστα περιστατικά, τα οποία προβληματίζουν έντονα τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ δεν κινούνται πλέον στα τυφλά, καθώς υπάρχει στη διάθεση των αστυνομικών ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει στο δράστη εάν βέβαια η αστυνομία έχει και την τύχη με το μέρος της...        http://www.cretalive.gr/crete/view/oi-ierosuloi-janachtuphsan/154345

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου