Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Στόχος της Αλβανικής Μυστικής Υπηρεσίας ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Η αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα» αναδημοσιεύει τη συνέντευξη, του πρώην αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών Αλβανίας SHIK-SHISH (1997-2002) Φατός Κλόσι στην εφημερίδα «Illyria»των αλβανοαμερικανών στην Νέα Υόρκη. Στη συνέντευξη αυτή αποκαλυπτεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας καθώς και ποιοί βρίσκονται πίσω από κάθε επίθεση που δέχονται οι έλληνες της Αλβανίας και φυσικά οι χριστιανικοί ναοί.

Λέει λοιπόν ο πρώην αρχηγός: «Το πρόβλημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εντελώς διαφορετικό! Η παρέμβαση της Ελληνικής Εκκλησίας στα εσωτερικά της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ίσως πιο σοβαρή από το πρόβλημα των ισλαμιστών, στην οποία όμως δεν έχει αφιερωθεί η απαιτούμενη προσοχή. Όχι από τις Μυστικές Υπηρεσίες, διότι οι Μυστικές Υπηρεσίες παρακολουθούσαν την παρέμβαση αυτή».
Και συνεχίζει εμπλέκοντας το ελληνικό κράτος: «Για μένα το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, η Ορθόδοξη Εκκλησία γενικά είχε την ισχυρή υποστήριξη του ελληνικού κράτους, πράγμα που δεν έχει η Μουσουλμανική Κοινότητα, την οποία δεν στηρίξει κάποια άλλη χώρα. Πίσω από την Εκκλησία βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία, γνωρίζοντας το πρόβλημά μας, που δεν μας συμφέρει να επιδεινώσουμε τις σχέσεις, λόγω του ελληνικού βέτο στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, τόλμησε και ισχυριστεί ότι ο δρόμος της Αλβανίας για την Ε.Ε περνά από την Αθήνα».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρώην αρχηγός στοχοποιεί τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας:
 
«Κατά την άποψη μου, το αλβανικό κράτος δεν ασχολήθηκε πολύ με το πρόβλημα και έκανε πολλές παραχωρήσεις στην Ελληνική Εκκλησία, αρχίζοντας από την αποδοχή του Αρχιεπισκόπου, για τον οποίο είχε κάθε δικαίωμα να μην τον δεχθεί. Σήμερα δυστυχώς, η Αλβανική Εκκλησία είναι συστατικό της Ελληνικής. Τα χρήματα για την ανέγερση εκκλησιών, για την συντήρηση της ίδιας της Εκκλησιάς μας, έρχονται από την Ελλάδα».
 
Και το ...κλού: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολλά χρήματα, έχει τα χρήματα της Ελλάδας που είναι χρήματα της Ευρώπης. Συνεπώς, κατά την άποψή μου, το αλβανικό κράτος θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη προσοχή απέναντι στην Ελληνική Εκκλησία παρά στους ισλαμιστές».      http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5575

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου