Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ:Η Ουκρανία δίνει στους Ρώσους 48- ώρη διορία-- ανακοίνωση./Το Κίεβο απειλεί τα κατεχόμενα εδάφη στην ΝΑ Ουκρανία.Ποιά θα είναι η Ρωσική απάντηση.Οι Αμερικανικές κινήσεις.

Ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Avakov, έχει εκδώσει μια προειδοποίηση προς τη Ρωσία-που υποστηρίζει τους διαδηλωτές ότι αν διαδηλώσεις στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας δεν έχουν επιλυθεί μέσα σε 48 ώρες μέσω διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να επιλυθούν με τη χρήση βίας. Η Ρωσία από την άλλη πλευρά έχει προειδοποιήσει ότι διατηρούν το δικαίωμα να προστατεύσουν τους  Ρώσους στην Ουκρανία, η δημιουργία μιας πιθανής σύγκρουσης μεταξύ των δύο εθνών μέσα σε 48 ώρες, είναι πιθανότατη ,εάν οι διαμαρτυρίες δεν έχουν επιλυθεί με διαπραγματεύσεις. Εκθέσεις παρακάτω βίντεο! Πρώτα από KITV.com.: 


Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας  Αρσέν Avakov δήλωσε την Τετάρτη ότι οι αυτονομιστικές διαδηλώσεις στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας θα πρέπει να επιλυθούν μέσα σε 48 ώρες - είτε μέσω διαπραγματεύσεων ή με την χρήση βίας. 

"Μια λύση της κρίσης θα βρεθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες», ο υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Avakov, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Κίεβο. 



"Για εκείνους που θέλουν το διάλογο, προτείνουμε συνομιλίες και μια πολιτική λύση. Για τη μειοψηφία που θέλει σύγκρουση θα πάρουν μια ισχυρή απάντηση από τις ουκρανικές αρχές ", είπε. 

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία επιμένει στο γεγονός ότι τα στρατεύματά τους συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς στη ρωσική πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία,ότι  δεν ήταν λόγος για τις ΗΠΑ ή την Ουκρανία να ανησυχούν. Θα είναι αυτές οι τελευταίες απειλές από την Ουκρανία εναντίον των Ρώσων πολιτών στην Ουκρανία ,που θα οδηγήσουν τη Ρωσία να παρέμβει για να προστατεύσει τους πολίτες της ή αυτές οι ουκρανικές απειλές μοιάζουν με απειλές των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, χωρίς καθόλου δόντια; 

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να εισβάλει στην ανατολική Ουκρανία, αν και λέει ότι διατηρεί το δικαίωμα να παρέμβει για την προστασία των Ρώσων. 

Η Μόσχα επιμένει ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή των συνόρων, λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις. 

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν", δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. «Η Ρωσία έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν διεξάγει οποιεσδήποτε ασυνήθιστες ή μη προγραμματισμένη δραστηριότητα στο έδαφός της, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, που θα έχει στρατιωτική σημασία."

significance.”
 




http://beforeitsnews.com/international/2014/04/ukraine-gives-russians-48-hour-notice-2480604.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.                              Η κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας εξακολουθεί να παραμένει τεταμένη. Μια σειρά κυβερνητικών κτιρίων είναι στα χέρια των διαδηλωτών, και στο Κίεβο οι"αρχές" λένε ότι αν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν  συμφωνήσουν, τότε  θα έρθει θύελλα. Коллаж © KM.RU 
Коллаж © KM.RU
Ενώ ο προσωρινός "υπουργός" Εσωτερικών Υποθέσεων, Αρσέν Avakov ελπίζει ότι η σύγκρουση με τους αυτονομιστές στο Λουγκάνσκ, στο Ντόνετσκ και το Χάρκοβο θα επιλυθεί στις επόμενες δύο ημέρες, όπως είπε πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 
"Νομίζω ότι η λύση σε αυτή την κρίση θα βρεθεί τις επόμενες 48 ώρες. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και για τους τρεις τομείς δεν έχει ακυρωθεί, και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να περάσουμε όλες τις προγραμματισμένες δράσεις »- μεταφράζεται η εμπιστοσύνη του Avakov στην υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών. 
Η θύελλα ωστόσο, είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Νωρίτερα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα στείλει στρατεύματα αν στη Νοτιο-Ανατολική Ουκρανία γίνει αιματοχυσία. Μην ξεχάστε ότι για αυτό  "ψάχνει" το Κίεβο και η Ουκρανία! 
Ο Avakov  λέει ότι υπάρχουν δύο επιλογές για να επιλύσει την κατάσταση - τον πολιτικό διάλογο και την καθαρή ενέργεια-, και την"δύναμη" που είναι έτοιμη για καθένα από αυτά. Αλλά όταν πάρουν μια τέτοια απόφαση τι θα γίνει; Μήπως γι αυτό στη Μαύρη Θάλασσα έχει εισέλθει το αμερικανικό αντιτορπιλικό "Donald Cook", και ήδη βρίσκεται και δεύτερο Αμερικανικό αντιτορπιλικό; Έτσι είναι ακόμα μικρή, δεν έχει σημασία πόσο μοντέρνα είναι. 
Τη Δευτέρα ο Avakov ανακοίνωσε ότι στο Ντόνετσκ, στη Λουχάνσκ και στο Χάρκοβο  έρχονται  ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. «Σαφώς καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός των ταραχών και στους τρεις τομείς, και τους αναγνωρίζουμε, και θέλω να τους προειδοποιήσω ότι ο νόμος της ανταπόδοσης είναι αναπόφευκτος» - απείλησε τότε. 
Και σήμερα αποκαλύφθηκε άλλο ένα ψέμα στην ουκρανική προπαγάνδα μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι κατέλαβαν τη διοίκηση, δεν ήταν  Ρώσοι πολίτες. Θυμάμαι ότι μας είχαν πει ότι οι αρχηγοί όλων των επισκεπτών στην αναταραχή είναι από τη Ρωσία, με πρόσληψη από τους βοηθούς της τοπικής λούμπεν. 
Σήμερα στο Λουγκάνσκ οι διαδηλωτές έχουν υπό έλεγχο το κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας. Στο κτίριο ήταν ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος ,Σεργκέι Tigipko, διαπίστωσε ότι δεν ήταν όμηρος όπως,  διαλαλούσε  στις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν είναι εκεί. Απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό ότι το κτίριο κατέλαβαν Ρώσοι πολίτες. «Όλες οι συζητήσεις ότι υπάρχουν σήμερα ρώσοι , είναι μυθοπλασία. Εκεί είναι οι κάτοικοι της περιοχής Λουχάνσκ "- είπε. 
Η μεγαλύτερη επιτυχία του οργανισμού που ο Avakov διαθέτει στο Χάρκοβο,είναι η προηγούμενη ημέρα  που η αστυνομία κυκλοφόρησε ότι  οι αυτονομιστές κατέλαβαν το περιφερειακό κτίριο διοίκησης και συνέλαβαν πάνω από 60 άτομα. Σύμφωνα τον Avakov, η επιχείρηση διεξήχθη χωρίς τη χρήση πυροβόλων όπλων. 
Αλλά στο Ντόνετσκ το περιφερειακό κτίριο διοίκησης εξακολουθεί να είναι στα χέρια των φιλο-ρώσων ακτιβιστών. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ,Andrey Shishatskiy, ανακοίνωσε την παραίτησή του. "Βγήκα από το Κόμμα των Περιφερειών, και δεν μπορώ να εκφράσω τα συμφέροντα του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, παραιτήθηκε και έγραψε μια επιστολή παραίτησης, "- φέρεται να είπε,στο " News of Donbass ».ο  Shishatskiy Υπενθυμίζεται ότι το Κόμμα των Περιφερειών είναι κυρίαρχο στο περιφερειακό συμβούλιο και αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί.   http://www.km.ru/world/2014/04/09/protivostoyanie-na-ukraine-2013-14/736876-otstupat-nam-nekuda-russkie-v-donbasse-go    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΜ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου