ΡΟΛΟ'Ι'

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Υπάρχει άλλη ζωή ! Ένα ζωντανό μήνυμα του ηγούμενου πού πνίγηκε με το Σινούκ στο Αιγαίο, εδώ και 13 χρόνια…SINOUK 2

Γιά την επίτευξη, πιθανότατα, τής δολοφονίας τού Προέδρου Πούτιν έπνιξαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου 16 άτομα  σύν  Ενα Πατριάρχη !
Τό κρίμα μεγάλο, πού θα συνοδεύει τούς άθλιους δολοφόνους τόσων ψυχών και σ΄αυτή την ζωή, και στήν άλλη...

 pARSENIOSmax

Ηγούμενος Αρσένιος Μαχαιριώτης:10 χρόνια από την κοίμησή του… 

Τί είπε γιά την άλλη ζωή ο εμφανισθείς ηγούμενος πού πνίγηκε στό Σινούκ…


Το μακάριο τέλος του καί η εμφάνισή του σέ έναν ασκητή... 
Τον Κύπριο ηγούμενο Αρσένιο της Μονής Μαχαιρά, τον προβλημάτιζε έντονα το ταξίδι του στο Άγιο Όρος, συνεχώς μου το ανέφερε και έψαχνε τρόπο να το αποφύγει…Όμως ήταν υποχρεωμένος, γιατί ο μακαριστός Πατριάρχης του ζήτησε να τον συνοδέψει στο Άγιο Όρος ως έχον εμπειρία του τρόπου και του τόπου του Αγίου Όρους. Έτσι, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. 
Ενθυμούμαι, είχαμε τότε Ιερά Σύνοδο την Παρασκευή. Ήταν στη σύνοδο μαζί μας γιατί μετείχαν και οι ηγούμενοι τότε, των σταυροπηγιακών μονών.
Φεύγοντας, ένας αδελφός που ήταν μαζί μου τον βρήκε στην αυλή και του λέει, «άντε π. Αρσένιε να πας και να έρθεις γρήγορα, έχομε εκλογές τώρα».
Του λέει, «θα πάω αλλά δε θα έρθω, θα μείνω εκεί», του λέει «θα μείνεις για πάντα στο Άγ. Όρος;» του λέει, «θα μείνω εκεί· θα κάνετε μόνοι σας τις εκλογές…».
--------------------------
Τέλειωσε η σύνοδος και ο αδελφός, προβληματισμένος, μου λέει, «μήπως ο π. Αρσένιος σκέφτεται να μείνει στο Άγ. ΄Ορος ; ». Του λέω «μακάρι να μείνει αλλά δε θα μείνει, έχει πολλές δουλειές να κάνει εδώ…».
Εξομολογούσα τότε ώς αργά το βράδυ 11.00-11:30, στο κτήριο της μητρόπολης μέσα, γιατί τότε φτιάχναμε το μητροπολιτικό ναό.
Έρχεται ένας αδελφός καί μου λέει: «ξέρεις, παίρνει τηλέφωνο ο ηγούμενος Αρσένιος· θέλει να σου μιλήσει…».
Του λέω: «ο Αρσένιος είναι αθκιασερός-που λέμε και στην Κύπρο- πήγε στην Αθήνα· εγώ πνίγομαι, χάνομαι, πες του δεν έχω χρόνο». Έκλεισε και ξαναπήρε 3-4 φορές. Μου λέει ο αδελφός ότι επιμένει και θέλει να σου μιλήσει.
Λέω, μα τι έπαθε, τι συμβαίνει τέτοια ώρα, αφού αύριο φεύγουν για Άγιο Όρος τί έπαθε, τι θέλει;
Τέλος πάντων άντε, αφού επιμένει, δώσε μου τον. Ένωσε τη γραμμή, και του λέω «τι θέλεις ρε Αρσένιε τέτοια ώρα, έχω κόσμο πολύ, εξομολογώ, πέρασε η ώρα».
Μου λέει, γέροντα θέλω να σου πω ότι φοβάμαι πάρα πολύ αυτό το ταξίδι, του λέω αν εφοβάσουν να μην επήαινες, αύριο θα’ σαι στο Άγ. Όρος, αλί μας εμάς που έχουμε χίλιες δουλειές.
Μου λέει φοβάμαι το ελικόπτερο, -εγώ δεν ήξερα ότι θα πάνε με ελικόπτερο- μα τι ελικόπτερο του λέω, μου λέει, εν με ελικόπτερο που θα πάμε από Αθήνα Άγ. Όρος, του λέω, ό,τι πάθεις με τον Πατριάρχη θα’ σαι, μη φοβάσαι καημένε.
Μιλήσαμε λίγο, ήταν πολύ προβληματισμένος, πολύ ανήσυχος, κλείσαμε έκανα κι εγώ τον σταυρό μου λέω ο Θεός να τους βοηθήσει, λέω φοβητσιάρης είναι, ήταν λίγο φοβητσιάρης ο Αρσένιος, παρόλο που ήταν γεροδεμένος. Φοβήθηκε λέω το ελικόπτερο, έβαλα κι εγώ χίλιους λογισμούς και το πήρα λίγο στο αστείο.
Όμως δυστυχώς φαίνεται όλα αυτά ήταν μια προετοιμασία από το Θεό ότι ήταν να τον πάρει κοντά του. Μέχρι που ακούσαμε τη δύσκολη είδηση, ότι χάθηκε το ελικόπτερο κι όλα τα επακόλουθα…
Στη συνέχεια μπήκαμε στην ανθρώπινη εκείνη ατμόσφαιρα του πένθους. Ήμουν στη Μονή Μαχαιρά όταν έψαχναν να βρούν το λείψανο του Πατριάρχου και όλων των υπολοίπων κεκοιμημένων, και ακούσαμε ότι βρέθηκε.
Ένας ασκητής, σοβαρός άνθρωπος, του οποίου δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομα, με πήρε τηλέφωνο από το Αγ. Ορος και μου λέει ότι,
ένας γείτονας μου εδώ ασκητής, είδε εν πνεύματι στην προσευχή του τον π. Αρσένιο και του λέει,
«ξέρεις, μας ψάχνουν εδώ στη θάλασσα αλλά εμείς είμαστε στον ουρανό, τι μας ψάχνουν;».

Αυτός δεν τον ήξερε και τον είδε όπως ήταν. Λέω, κανείς δεν αμφιβάλλει πιά ότι είναι στον ουρανό !
Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr
--------------------------------------

Chinook 11/9/2004: Ένα δυστύχημα 17 νεκροί πολλά ερωτήματα καμία απάντηση 13 χρόνια μετά…

Σημείο-κλειδί για τη διερεύνηση των συνθηκών της πτώσης είναι ο έλεγχος του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου FADEC (Full Authority Digital Engine Control), με το οποίο είναι εφοδιασμένα αυτού του τύπου τα ελικόπτερα και ειδικότερα οι δύο καταγραφείς βλαβών DECU (Digital Engine Control Unit) που αντιστοιχούν στους δύο κινητήρες του.
Θυμίζουμε ότι ανελκύστηκε μόνο η μία DECU, κι αυτή καταστράφηκε κατά παράξενο τρόπο όταν ένας τεχνικός της εταιρείας στις ΗΠΑ έριξε «κατά λάθος» ένα κατσαβίδι μέσα της!”.
Η εκδοχή της πλευράς των συγγενών μετά από την ενδελεχή έρευνα που είχε κάνει ο συνηγορός τους ήταν και είναι ότι για την πτώση ευθύνονται οι ελαττωματικές πτέρυγες στον μπροστινό έλικα. Όπως έχει πει ο κ.Γρηγορίου «είχε το ελάττωμα κι έσπασε. Κι αν δεν έσπασε, όπως λέμε εμείς, πτερύγισε και χτύπησε στην αριστερή πλευρά του ελικοπτέρου.
Το λέει και το πόρισμα. Αλλά και το πόρισμα του Πανεπιστημίου Πατρών λέει δύο σενάρια: είτε ότι μεταξύ τους πτερύγισαν οι έλικες, είτε ότι η πράσινη πτέρυγα έφυγε από την πορεία της και χτύπησε στην αριστερή πλευρά του ελικοπτέρου. Αυτά τα δύο σενάρια καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα:
Οτι η ελαττωματική πτέρυγα που ήταν μία από τις 3 του ελικοπτέρου και μία από τις 26 σε παγκόσμια κλίμακα, για την οποία η ίδια η Boeing είχε αμφιβολίες, είναι αυτή που έσπασε και δεν την τραβάνε επάνω».
Στα χρόνια που μεσολάβησαν έγιναν πολλές προσπάθειες για να δοθούν άλλες εξηγήσεις για τη πτώση του Chinook.
Ακόμη και μια τρίχα που βρέθηκε στο κόκπιτ και “ταυτοποιήθηκε” ως τρίχα από τα γένια του Πατριάρχη έγινε προσπάθεια να αξιοποιηθεί για να στηριχθεί ένα σενάριο, το οποίο ήθελε τον Πατριάρχη να βρίσκεται στο πιλοτήριο για να δει το Άγιο Όρος από ψηλά, να μην κράτησε την ισορροπια του και να πέφτει πάνω στα χειριστήρια!
Απίθανες εκδοχές που στόχο είχαν απ΄ ότι φαίνεται να απομακρύνουν τις έρευνες από οτιδήποτε είχε να κάνει με την πανίσχυρη κατασκευάστρια εταιρεία,την Boeing.

Οι νεκροί από την συντριβή του Chinook:

-Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος
– Μητροπολίτης Πηλουσίου Ειρηναίος
– Μητροπολίτης Καρθαγένης Χρυσόστομος
– Επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος

– Αρχιμανδρίτης Αρσένιος, καθηγούμενος Ιεράς Μονής Μαχαιρά
– Αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος Οικονόμου,
– Διάκονος Νεκτάριος Κοντογιώργος

– Γεώργιος Μαύρος, νομικός σύμβουλος του Πατριάρχη
– Πάτροκλος Παπαστεφάνου, τεχνικός σύμβουλος του Πατριάρχη
– Γεώργιος Ξενουδάκης, σύμβουλος Τύπου του Πατριάρχη και δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα
– Γεώργιος Παπαπέτρου, αδελφός του Πατριάρχη

– Σπυρίδων Κουρσάρης, αστυνομικός της προσωπικής ασφαλείας του Πατριάρχη,
– Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Παπασπύρου, διοικητής του 4ου ΤΕΑΣ
– Ταγματάρχης (ΑΣ) Παναγιώτης Παπαναστασίου

– Ανθυπασπιστής (ΤΧ) Στυλιανός Ράπτης
– Αρχιλοχίας (ΤΧ) Παντελεήμων Χατζηβαγγάλης και
– Επιλοχίας (ΤΧ) Παναγιώτης Γολεγός.

kivotoshelp.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.