Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Κτυπήστε τη Δαμασκό και θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε»/ Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για στρατιωτικό κτύπημα στη Συρία: Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine πλέει νότια της Κύπρου.

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος.
Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο προειδοποίησε  τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι αν κτυπήσουν στην Συρία και ειδικά την Δαμασκό "Θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνουν".ΕΚΤΑΚΤΟ - Ρωσία προς ΗΠΑ: «Κτυπήστε τη Δαμασκό και θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε»

Ο διευθυντής επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου αντιστράτηγος Sergey Rudskoy επανέλαβε σε δραματικούς τόνους ότι εάν οι ΗΠΑ κτυπήσουν κυβερνητικές θέσεις στη Δαμασκό όπου υπάρχουν όχι μόνο Ρώσοι στρατιωτικοί αλλά και διπλωματικοί
υπάλληλοι, στρατιωτικοί σύμβουλοι αλλά και το κέντρο της συμφιλίωσης για τη Συρία τότε "Αυτό θα είναι και το τελευταίο πράγμα που θα κάνουν οι ΗΠΑ", προειδοποιώντας με απευθείας προσβολή των αμερικανικών πλατφορμών εκτόξευσης της επίθεσης, θαλάσσιων ή εναέριων.
Όπως είπε ο Rudskoy επαναλαμβάνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Valery Gerasimov τότε η Ρωσία θα απαντήσει όχι μόνο καταρρίπτοντας όχι μόνο τους πυραύλους που θα στείλουν αλλά και καταστρέφοντας και τους φορείς τους όποιοι και αν είναι αυτοί.


Oπως αποκάλυψε χθες το pronews.gr to ρωσικό Ναυτικό κατόπιν εντολής του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν ανέπτυξε εκτάκτως τρεις φρεγάτες στην Μεσόγειο στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις του εν όψει πιθανής επίθεσης των ΗΠΑ στην Συρία.
Επίσης οι αεροπορικές βάσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών της Ρωσίας στη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση (με αεροσκάφη Tu-22M, Tu-160 και Tu-95) τέθηκαν σε αυξημένη επιφυλακή.
pronews.gr

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για στρατιωτικό κτύπημα στη Συρία: Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine πλέει νότια της Κύπρου.

Κορυφώνεται η ένταση στη Συρία, καθώς πληροφορίες που αναδημοσιεύουν τα ρωσικά ΜΜΕ επιμένουν ότι οι ΗΠΑ αλλά και η Γαλλία είναι έτοιμες να κτυπήσουν θέσεις του συριακού Στρατού.
Την ίδια ώρα άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Δαμασκός προετοιμάζεται για το «αναμενόμενο» αμερικανικό κτύπημα, όπως αναφέρουν δυτικοί διπλωμάτες σύμφωνα με την σουδαραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα έκτακτα μέτρα αποφασίστηκαν το Σάββατο στη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Συρίας στο οποίο προήδρευσε ο Μπασάρ Αλ Άσσαντ.
Η Δαμασκός έχει επικοινωνήσει ήδη με τη Μόσχα και την Τεχεράνη ζητώντας επιπρόσθετη βοήθεια ενώ ρωσικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί σε «κρίσιμες» περιοχές προκειμένου να αποθαρρύνουν τις ΗΠΑ να προχωρήσουν σε στρατιωτικό κτύπημα.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ΟΗΕ έχει δώσει εντολή στ διπλωματικό του προσωπικό να απομακρυνθεί από συγκεκριμένα σημεία.
Το ρωσικό Sputnik  επικοινώνησε με τον Σύρο αναλυτή Suliman Mulhem οι αμερικανές δυνάμεις πρόκειται να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση στη Συρία «πολύ σύντομα».

«Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εξαπολύσουν επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά του συριακού Στρατού πολύ σύντομα στην περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και ειδικά κοντά στην al-Tanf  με στόχο να ενισχύσουν τις αμερικανικές βάσεις καταλαμβάνοντας περιοχές οι οποίες θα περιέλθουν στον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών, περιοχές οι οποίες γνωστές για τα πετρελαϊκά τους κοιτάσματα», είπε πιο συγκεκριμένα.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου