Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο μαθητής στράφηκε στον δάσκαλο: - Είσαι τόσο σοφός. Είστε πάντα σε καλή διάθεση, ποτέ θυμωμένος.


Ο μαθητής στράφηκε στον δάσκαλο: 
- Είσαι τόσο σοφός. Είστε πάντα σε καλή διάθεση, ποτέ θυμωμένος. Βοήθησέ με να είμαι έτσι. 
Ο δάσκαλος συμφώνησε και ζήτησε από τον μαθητή να φέρει πατάτες και ένα διαφανές πακέτο. 


"Αν θυμάσαι ότι με κάποιον  έχεις  δυσαρέσκεια", είπε ο δάσκαλος, "πάρτε αυτές τις πατάτες". Από τη μία πλευρά γράψτε το όνομά σας,  και στην άλλη το όνομα του ατόμου με το οποίο συνέβη η σύγκρουση, και βάλτε αυτή την πατάτα σε μια συσκευασία. 
- Και αυτό είναι; Ο μαθητής ρώτησε με ενθουσιασμό. 



«Όχι», απάντησε ο δάσκαλος. Θα πρέπει πάντα να μεταφέρετε αυτή την τσάντα μαζί σας. Και κάθε φορά που προσβάλλετε κάποιον, προσθέστε πατάτες σε αυτήν. . Ο μαθητής συμφώνησε. 


Ο  καιρός πέρασε. Το πακέτο του φοιτητή αναπληρώθηκε με μερικές ακόμη πατάτες και έγινε αρκετά βαρύ. Ήταν πολύ ενοχλητικό να το μεταφέρει πάντα μαζί του . Επιπλέον, η πατάτα που έβαλε στην αρχή είχε χαλάσει . Αυτός  την κάλυψε  από τον εαυτό του με μια ολισθηρή,  πλάκα, αλλά μερικές βλαστήσαν μερικές άνθιζαν και άρχισαν να εκπέμπουν μια απότομη δυσάρεστη οσμή.



Ο μαθητής ήρθε στο δάσκαλο και είπε: 
"Είναι αδύνατο να τις κουβαλάω μαζί μου πια." Πρώτον, το πακέτο είναι πολύ βαρύ και, δεύτερον, οι πατάτες είναι χαλασμένες. Προσφέρετε κάτι άλλο. 
Αλλά ο δάσκαλος απάντησε: 



- Το ίδιο συμβαίνει και στην ψυχή σας. Όταν είστε θυμωμένοι με κάποιον, είστε προσβεβλημένοι, τότε εμφανίζεται μια βαριά πέτρα στην ψυχή σας.  Απλά  δεν το παρατηρείτε αμέσως. Στη συνέχεια οι πέτρες γίνονται μεγαλύτερες. Οι πράξεις μετατρέπονται σε συνήθειες,  οι συνήθειες - σε έναν χαρακτήρα που δημιουργεί δύσκολες κακίες.


 Και αυτό το φορτίο είναι πολύ εύκολο να ξεχαστεί, γιατί είναι πολύ βαρύ για να το μεταφέρετε όλη την ώρα. Σας έδωσα την ευκαιρία να παρατηρήσετε όλη τη διαδικασία από έξω. Κάθε φορά που αποφασίζετε να παραβιάσετε ή, αντίθετα,  να προσβάλλετε κάποιον, σκεφτείτε αν χρειάζεστε αυτήν την πέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου