Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Μια νέα σημαντική αποκάλυψη υποστηρίζουν ότι βρήκαν οι Τούρκοι και το εντυπωσιακό είναι πως η αποκάλυψη αυτή σχετίζεται με το Θείο Δράμα της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού,

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα στις ανασκαφές που γίνονται εδώ και καιρό στην εκκλησία Balatlar Kilisesi της Σινώπης, βρέθηκε τεμάχιο του Τίμιου Ξύλου.

Την επίσημη γνωστοποίηση αυτής της πραγματικά εντυπωσιακής αν αληθεύει αποκάλυψης, έκανε ο ίδιος ο νομάρχης Σινώπης, Yabuz Selim Köşger παρουσία του επικεφαλής του συνεργείου ανασκαφών καθηγητή Αρχαιολογίας, Gülgün Köroğlu. Όπως έγινε γνωστό εδώ και καιρό με ειδικά κονδύλια που έχουν και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διενεργούνται ανασκαφές στην βυζαντινή εκκλησιά της Σινώπης που η κατασκευή της ανάγεται στον έβδομο αιώνα και που οι Τούρκοι την ονομάζουν Balatlar Kilisesi. Στις ανασκαφές αυτές έχουν βρεθεί πολλά εκκλησιαστικά αντικείμενα ενώ το μεγαλύτερο εύρημα που ανακαλύφθηκε είναι ένα τεμάχιο, το οποίο όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι είναι από το Τίμιο Ξύλο και που είχε μεταφερθεί εκεί πριν από πολλούς αιώνες από χριστιανούς προσκυνητές.

Το τεμάχιο αυτό, όπως ανέφερε ο καθηγητής αρχαιολογίας Gülgün Köroğlu, βρέθηκε κάτω από μια μεγάλη πέτρα και όπως εκτιμάται είναι πολύ μεγάλης θρησκευτικής και αρχαιολογικής αξίας.
Οι ανασκαφές αυτές, όπως δήλωσε ο νομάρχης Σινώπης, έχουν μεγάλη σημασία για την πόλη της Σινώπης και θα δώσουν μεγάλη αξία στο ιστορικό παρελθόν καθώς και στην Balatlar Kilisesi που θεωρείται σαν ένας από τους πιο ιστορικούς ελληνορθόδοξους ναούς της περιοχής αυτής του Πόντου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου