ΡΟΛΟ'Ι'

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : « θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας .
Μετά την θέση ως Πόντιου Πιλάτου να τα βρούμε δήθεν με τους τούρκους. 
που έλαβε το ΝΑΤΟ σχετικά με την τύχη των δύο απαχθέντων αξιωματικών μας στο Έβρο της Θράκης.

Μετά τις αλλεπάλληλες απειλές- εκβιασμούς – εκφοβισμούς της τουρκικής πλευράς. 
Εν όψει δύο σημαντικών Εκκλησιαστικών εορταστικών περιόδων που πάντα δαιμόνιζαν την απέναντι πλευρά , αναφερόμενοι στην  διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και της κατανυκτικής κοσμοσωτήριας περιόδου της Μεγάλης Εβδομάδος. 
Ας σταθούμε με δέος στην πρόρρηση του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου με την τόσο συγκλονιστική μαρτυρία του ΑΓΙΟΥ για την ΘΡΑΚΗ που αρχίζει και επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας στις μέρες μας . 
«Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης.»  
1990 ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 
«γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο». 
Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… 
 Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.  
Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. 
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!». 
Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;» 
«Όχι!», μου λέει.  
«Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης.  
Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»» 23 Σεπτεμβρίου 2012  ΗΓΓΙΚΕΝ https://topothoumeno.blogspot.gr/ 
Τι σημαίνει ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ; 
« Η κατάσταση βεβαίως γενικής επιστράτευσης («κόκκινος συναγερμός»), που σημαίνει πόλεμος, αφορά όλες τις ηλικίες. Φυσικά μέσα στον κανονισμό ορίζεται ότι τα όρια ηλικίας μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας, χωρίς να ορίζεται η μικρότερη ή η μεγαλύτερη ηλικία. Πρακτικά στην εμπόλεμη κατάσταση, καλούνται να πολεμήσουν όλοι οι ικανοί να κρατάνε όπλο.»  https://www.pentapostagma.gr/ 
Απευχόμαστε οποιαδήποτε εμπλοκή με τους τούρκους αλλά το πάνε φιρί- φιρί. 
Ο Ελληνικός Λαός δεν είναι πολεμοχαρής αλλά ειρηνο-χαρής, αλλά όταν χρειαστεί επιστρατεύει τον πολέμαρχο χαρακτήρα του , άρα οι παρακάτω πληροφορίες καθίστανται χρήσιμες για τα επόμενα 24 ωρα. 
« Η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Εθνοφυλακή, τους Έφεδρους και την Πολιτοφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσει σε κατάσταση πολέμου τον μεγάλο αριθμό του τουρκικού τακτικού Στρατού.  
Για να αυξήσει ο Στρατός τη δύναμη του σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ή «πορτοκαλί συναγερμού» έχει διαφόρους τρόπους. Ο πρώτος είναι να προκαλέσει ασκήσεις με την συμμετοχή εθνοφυλάκων και εφέδρων σε περιοχές «υψηλού κινδύνου», όπως είναι τα νησιά και ο Έβρος. 
Σε αυτή τη φάση του σχεδίου καλούνται κυρίως άνθρωποι οι οποίοι υπηρέτησαν πρόσφατα στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε ειδικότητες οι οποίες είναι κρίσιμες, αν όχι των Ειδικών Δυνάμεων. Κάτι τέτοιο έχει γίνει ή γίνεται σε ένα βαθμό, καθώς ο Στρατός θα πρέπει να λειτουργεί σε απόλυτη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και ο συνδετικός κρίκος είναι οι εθνοφύλακες και οι επίστρατοι. 
Μία άλλη φάση είναι οι κλήσεις επιστράτων πέραν των συνηθισμένων ορίων σε μία χρονική περίοδο. Αν υπάρχει αναγκαιότητα μπορούν να κληθούν περισσότεροι ή σε περισσότερες περιοχές. Είναι κάτι το οποίο επίσης παρατηρείται, αν και πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν πώς δεν γίνεται τίποτα περισσότερο από το σύνηθες. 
Η οργάνωση επίσης της Πολιτοφυλακής και η αναθεώρηση των σχεδίων για μία απευκταία Επιστράτευση, είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό είναι αναγκαία. Είναι κάτι που θα έπρεπε να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα όταν έχεις απέναντι σου την Τουρκία να προκαλεί, να αμφισβητεί εδάφη και να κάνει ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή. 
Το γεγονός ότι συμπίπτει να συμβαίνει τώρα, φυσικά δεν μπορεί να είναι τυχαίο και όπως είναι φυσιολογικό προκαλεί ανησυχία στον κόσμο που δέχεται πολλές πληροφορίες. Από το Πεντάγωνο ωστόσο σπεύδουν να καθησυχάσουν και να αναφέρουν ότι ο Ελληνικός Στρατός και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ικανές να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. 
Πάντως, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλουμε να προκαλέσουμε πανικό, αλλά προς γνώση και μόνο ο γενικός κανόνας είναι ότι στην μερικής επιστράτευσης επιστρατεύονται όλες οι σειρές που έλαβαν απολυτήρια τα τελευταία δύο έτη, καθώς επίσης και τα μέλη συγκεκριμένων ειδικοτήτων (ναρκαλιευτές, χειριστές ραντάρ κλπ) και φυσικά οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων. 
Όλοι αυτοί καλούνται με Φύλλα Ατομικής Προσκλήσεως (τα οποία επιδίδονται από την αστυνομία όλο το 24ώρο) να παρουσιαστούν στις μονάδες που αναγράφουν πάνω τα ΦΑΠ μέσα στο χρονικό διάστημα που αναγράφεται. 
Στις περιοχές πρώτης γραμμής το χρονικό αυτό διάστημα ορίζεται ως ΑΜΕΣΑ και όχι πέραν των 2-4 ωρών (τελευταία μερική επιστράτευση έγινε στο ανατολικό αιγαίο τον Γενάρη του 1996 και όριζε χρονικό διάστημα 2 ωρών). Στις υπόλοιπες περιοχές το χρονικό περιθώριο αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση. Οι μετακινήσεις προς τη μονάδα και πίσω (μετά τη λήξη) είναι δωρεάν και γίνονται με ειδικά κουπόνια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ΦΑΠ. 
Εφόσον υπάρχει αντικειμενική αδυναμία μετάβαση στο χρονικό περιθώριο που τίθεται (γιατί πχ βρίσκεσαι σε ταξίδι ή δεν υπάρχουν συγκοινωνιακά μέσα κλπ) τότε ΑΜΕΣΑ μεταβαίνεις στο Στρατόπεδο Προώθησης Εφέδρων (υπάρχουν πολλά σε κάθε νομό), το οποίο αναλαμβάνει από εκεί και πέρα την υποχρέωση είτε να σε προωθήσει στη μονάδα σου ή να σε εντάξει σε άλλη μονάδα σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ. 
Σύμφωνα με τον κανονισμό υπάρχουν δύο φάσεις επιστράτευσης. Στην πρώτη φάση καλούνται όσοι είναι κάτω των 41 ετών και στην δεύτερη οι μεταξύ 41 και 45 ετών. Οι μεγαλύτεροι των 45 ετών απαλλάσσονται προσωρινά της ειδικής και μερικής επιστράτευσης. Πρακτικά όμως όσοι έχουν πράσινα φύλλα πορεία είναι αυτοί που θα κληθούν πρώτοι. Όσοι έχουν λευκά ανήκουν στη δεύτερη φάση. 
Υπάρχουν άτομα που έχουν λευκά φύλλα πορεία σε ηλικία μικρότερη των 41 ετών, αυτοί δεν έχουν κρίσιμη ειδικότητα γι΄αυτό και δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα. Έστω υπόψη ότι συγκεκριμένες ειδικότητες έχουν και άλλα χρώματα φύλλων πορείας. Στην περίπτωση αυτή ήδη γνωρίζουν τι να πράξουν και αν το έχουν ξεχάσει πρέπει να απευθυνθούν στις στρατολογικές υπηρεσίες, γιατί συνήθως αυτοί έχουν απόρρητες οδηγίες. 
Η κατάσταση βεβαίως γενικής επιστράτευσης («κόκκινος συναγερμός»), που σημαίνει πόλεμος, αφορά όλες τις ηλικίες. Φυσικά μέσα στον κανονισμό ορίζεται ότι τα όρια ηλικίας μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας, χωρίς να ορίζεται η μικρότερη ή η μεγαλύτερη ηλικία. Πρακτικά στην εμπόλεμη κατάσταση, καλούνται να πολεμήσουν όλοι οι ικανοί να κρατάνε όπλο.»  https://www.pentapostagma.gr/  από (ΕΚΤΑΚΤΟ: Επικαιροποιούνται τα σχέδια επιστρατεύσεως λόγω τουρκικής απειλής)   
Τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα . 
Ο ψυχολογικός πόλεμος προηγείται της ένοπλης σύρραξης. 
Μια εμπλοκή Ελλάδος – Τουρκίας  στο Αιγαίο που είναι συνέχεια των γεωπολιτικών ΣΤΕΝΩΝ αλλάζει τα πολεμικά δεδομένα στο πεδίο των συγκρούσεων στην Βόρειο Συρία και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αν . Μεσογείου , δίνει αέρα στο κουρδικό στοιχείο και δημιουργεί προβλήματα στην εικονική  παντοκρατορία του κ. Ερντογάν . 
Η Ελλάδα μας, πάλι το καλό τυράκι στην γεωπολιτική φάκα των ισχυρών της Γης… 
Μόνο το Παντοδύναμο ΧΕΡΙ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ, μας σώζει από την μοχθηρία των αντίχριστων  δυνάμεων. 
Αδελφοί η ΜΕΤΑΝΟΙΑ και η ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ είναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, για να έρθει ΘΕΟΥ θέλοντος και το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ!!! 
Με Πίστη και Ελπίδα 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.