Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

ειρηναίος

Στην Αθήνα έφτασε χθες το βράδυ ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.Ειρηναίος. Το «παρών» στην υποδοχή έδωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ενώ απουσίαζε ο  Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ο οποίος βρισκόταν στην ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη.

Τον κ. Ειρηναίο συνοδεύουν  στην Αθήνα η αδερφή του και δύο Μοναχές, οι οποίος του παρείχαν φροντίδα το τελευταίο διάστημα. Ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων μεταφέρθηκε αμέσως  στη ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, καθώς η υγεία του είναι ιδιαίτερα κλονισμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο  Ιούλιο είχε νοσηλευτεί μετά από πνευμονικό οίδημα και καρδιακές αρρυθμίες.
Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις ο κ. Ειρηναίος θα μεταβεί στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, κατόπιν προσκλήσεως του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερώνυμου.
Σύμφωνα με  πληροφορίες τα έξοδα μεταφοράς, ιατρικών εξετάσεων και παραμονής του πρώην Πατριάρχη στην Ελλάδα καλύπτονται αποκλειστικά από το υπουργείο Εξωτερικών και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Η επιστροφή του βάζει τέλος σε μια «περιπέτεια» 15 ετών. Ο Ειρηναίος αποτέλεσε μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στα 68 χρόνια που έζησε στα Ιεροσόλυμα. Εξέπεσε των αξιωμάτων του πριν από 14 χρόνια και από τότε ζούσε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Φωτογραφία αρχείου: (AP Photo/Osman Orsal)
dogma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου