Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Μεταθανάτιος λόγος στην κοίμηση τού διορατικού γέροντος της Αθήνας π. Κλήμη Ζώκαρη !



pklhmhs zwkarhs


Ο  πατήρ Κλήμης Ζώκαρης 
 Άφησε εποχή - δυσαναπλήρωτο το κενό…
Παρακάτω, έγραψαν γι΄αυτόν, πρίν κοιμηθεί, όσοι και όσες τον γνώρισαν:




Είναι ο άνθρωπος που "εξαιτίας" του γνώρισα το Χριστό. Τυχαία χωρίς να έχω καμία σχέση με την εκκλησία, μια συνάντηση μαζί του, ήταν αρκετή να με τραβήξει στο δρόμο του Χριστού. Και δε μου είπε κουβέντα για την εκκλησία. Η αγάπη όμως που μου έδειξε αυτός ο άνθρωπος του Θεού, χωρίς να με ξέρει, με έσωσε. Δεν έχω ξανανιώσει τόση αγάπη. Του χρωστάω τεράστια ευγνωμοσύνη..Ποιος ξέρει πού θα ήμουν τώρα..Σ' ευχαριστώ παπούλη μου μέσα από την ψυχή μου..
Απάντηση
  • ·
Γνώρισα οικογενειακώς πρό ετών τόν πατέρα Κλήμη μέσα από ένα σοβαρό πρόβλημα μέ συγγενικά πρόσωπα. Είχε τό χάρισμα να "βλέπει" καταστάσεις καί περιστατικά ακόμη καί μέσα από φωτογραφίες προσώπων. Διάβαζε ευχές πρός τήν Παναγία Τριάδα καί τόν Ιησού Χριστό μέ πολύ αμεσότητα επικοινωνίας μαζί Τους, καί ήταν σάν να συνομιλούσε μέ τόν ίδιο τον Θεό...Τό καταλάβαινες αυτό ! Τού έδειχνες πρόσωπα από φωτογραφία ( ή και σε χαρτί γραμμένα ονόματα) καί σού έλεγε " αυτό το πρόσωπο είναι επικίνδυνο γιά μαγείες, φυλάξου" ή ακόμη "αυτή είναι καθηγήτρια φιλόλογος...""αυτός είναι καλός άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης...". "αυτός είναι αδιάφορος...", κλπ-κλπ..
Σέ όλες τις φορές συμβούλευε τον κόσμο να φυλάγεται από κάποιους ανθρώπους αλλά τόνιζε κάθε φορά να φυλαγόμαστε μέν ( δεν έλεγε ποτέ του ονόματα πού κάνανε μαγικά για να μη δημιουργούνται μίση, βεντέτες, κλπ ) αλλά να μη τους κρατάμε κακία, αλλά να προσευχόμαστε και γι΄αυτούς…
Έναν άλλον πού είχε δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα με τα πεθερικά του χωρίς να του φταίνε και σε τίποτα τον χαρακτήρισε «εγκληματικό στοιχείο», συκοφάντη, κλπ.. Όλα αυτά βέβαια βλέποντας μόνο την φωτογραφία του !
Μια παπαδιά πάλι ( ύποπτη και για μαγείες !!! ) πού είχε ψήσει το ψάρι στα χείλη ενός ευλογημένου παπά που αιφνιδίως πέθανε ( ή, τον πέθανε… ) μόλις είδε την φωτογραφία της διαβάζοντας τις ευχές τινάχθηκε επάνω σταμάτησε το διάβασμα και είπε με βαρύτητα σαν να απήγγελνε κατηγορία ο ίδιος ο Θεός: « αυτή είναι ένοχη, το ίδιο και η κουμπάρα της » πού ήταν δίπλα στην φωτογραφία αυτή ! » .Φοβερά πράγματα !
Ο π. Κλήμης είχε πολύ αγάπη μέσα του αλλά κάποιοι άνθρωποι μέ την Εξουσία πού είχαν, πολύ τόν ταλαιπώρησαν στήν ζωή του, μέχρι πού τον εξόρησαν για κάποια χρόνια. Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον ανέβασε πάλι Εκκλησιαστικώς αλλά όλος αυτός ο άδικος και συκοφαντικός κατατρεγμός πολύ τον πίκρανε… Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων Ευβοίας και αργότερα Δ/ντής της ξακουστής Εκκλ/κής Σχολής Βελλά στα Ιωάννινα.
Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Ζαγοράς, Αγιάς και Αλμυρού.Το 1998 ακολούθησε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Αθήνα και διετέλεσε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Χολαργού, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε.
Έδειξε υπομονή καί ο Θεός τού έδωσε το χάρισμα αυτό της διόρασης γιά να βοηθάει άλλους ανθρώπους από προβλήματα πού είχαν. Τόν ευχαριστώ γιά όλα, καί ο Χριστός να τού δώσει τον Παράδεισο...
+++++++++++++++++++++
Παρακάτω διηγείται ο δημοσιογράφος Μάκης Βραχιολίδης:
 Στις 28 Μαϊου 2019 κοιμήθηκε ο άγιος γέροντας της Αθήνας π. Κλήμης Ζώκαρης, σκορπώντας πόνο και θλίψη στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας. Ο πατήρ Κλήμης υπήρξε ένας αγιοπνευματικά φωτισμένος ιερέας με θείο χάρισμα. Δεκάδες, ή και εκατοντάδες πιστοί έρχονταν από όλο τον κόσμο ζητώντας την ευλογία και τις θείες παραινέσεις του ( είτε στην Εκκλησία είτε στό σπίτι του δεχόταν 50-80 άτομα την ημέρα ) . Στήριζε θεοπνευματικά νέους και ηλικιωμένους, ανθρώπους που βρίσκονταν στα πρόθυρα της απελπισίας οδηγώντας τους στον δρόμο της αρετής και της Χριστιανικής πνευματικότητας. Γέμιζε με ελπίδα τους ανθρώπους και τους οδηγούσε στον δρόμο του Χριστού. 
Παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ο Θεός τον κρατούσε στη ζωή για να διακονεί υπέρ των ανθρώπων που αναζητούσαν καταφύγιο στον Χριστό. 
Μιλήσαμε μαζί του μόλις προχτές και ο πατήρ Κλήμης μας είπε ότι είχε κάνει πρόσφατα δύο σοβαρές επεμβάσεις στην καρδιά του. Η μία δεν πήγε καλά αλλά η δεύτερη πέτυχε.
Ωστόσο, ο ίδιος παρά την μεγάλη του κόπωση, ακόμη και χτες Τρίτη δέχτηκε περί τους 50 πιστούς. Το βράδυ, την ώρα που ήταν ξαπλωμένος για να κοιμηθεί, έκλεισε τα μάτια του για πάντα. Ο Θεός τον πήρε κοντά Του, άλλωστε ο ίδιος μας το εξομολογήθηκε.
«Έχω κουραστεί πλέον σωματικά Μάκη, μού είχε πεί. Έχω κλείσει τα 84 και σε λίγες μέρες μπαίνω στα 85. Παρακαλάω τον Θεό να με πάρει Κοντά Του». Και ο Θεός εισάκουσε την παράκληση του άγιου γέροντα! 
Εμείς που μείναμε πίσω νιώθουμε ένα απέραντο κενό, νιώθουμε να έχει ξηλωθεί ένα σημαντικό κομμάτι από μέσα μας. Παρακαλούμε ο μακαριστός Κλήμης να μεσιτεύει υπέρ ημών και του έθνους μας στον Κύριο. 
Η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει αύριο Πέμπτη το πρωί στην Αγία Τριάδα Χολαργού και μετά το σκήνωμά του θα μεταφερθεί στην ιερά μονή Αγίας Ερήνης Χρυσοβαλάντου στην Αιδηψό, εκεί όπου διακονούσε επί έτη και ήταν επιθυμία του γέροντα να ταφεί! 
ΑΙΩΝΙΑ του η μνήμη! 
Θα θυμόμαστε πάντα τα παρακάτω λόγια του:
* «Μας θέλουν από ηγέτιδα δύναμη να μας κάνουν έθνος δούλων. Αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε με στήριγμα τον Ελληνισμό μας, που είναι Οικουμενικός και την Ορθοδοξία μας»
* «Η εκπροσωπούσα Εκκλησία σήμερα, είναι στο κλουβί της. Της έχει επιβληθεί δύναμη κοσμική»
* «Από το τυραννικό καθεστώς της χούντας φθάσαμε στη σάπια Δημοκρατία»

* «Όταν ο βουλευτής ζει με τον φόβο της διαγραφής προκειμένου να πει ελεύθερα τη γνώμη του, τότε ( μη κρυβόμαστε ) η Δημοκρατία έχει καταλυθεί στην Ελλάδα»
* «Καταργήσαμε την Βασιλεία για να κυβερνούν τα “τζάκια”»
* «Στον πόλεμο του ’40 και τον εμφύλιο, είχαμε ελπίδα. Σήμερα το πολιτικό σύστημα, την αφαίρεσε»
* «Να μην αμνηστεύουμε τον Ελληνικό λαό ( και τις ευθύνες του ). Γιατί αυτούς τους ανθρώπους που θα έπρεπε ο λαός να τους έχει στείλει σπίτι τους, αυτός τούς χειροκροτεί ακόμη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου