Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Πως η επίσημη Εκκλησία απορρίπτει την διδασκαλία του Αγίου Παισίου.

 

Γράφει ο Βασίλειος Ξεσφίγγης

Στις 13 Ιανουαρίου 2015 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την κατάταξη του μοναχού Παισίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.


Ωστόσο εδώ έχουμε έναν νέο δημοφιλή Άγιο ο οποίος δίδαξε και είπε κάποια πράγματα.
Η επίσημη Εκκλησία από την στιγμή που τον αναγνώρισε ως Άγιο ουσιαστικά αναγνωρίζει και την διδασκαλία αυτού, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Ας δούμε τι είπε ο Άγιος Παίσιος για τις νέες ταυτότητες όμως.

Απαντήσεις Αγίου Γέροντος Παϊσίου σε απορίες για ηλεκτρονικές ταυτότητες

Η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη, ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ αυτά που δηλώνει. Βάζουν το διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πως να το κάνω αυτό;

– Γέροντα τι σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα;

– Η ταυτότητα δεν είναι σφράγισμα, είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος.

– Ο κόσμος Γέροντα, ρωτάει τι να κάνει σχετικά με τις νέες ταυτότητες.

– Εσείς καλύτερα, όταν σας ρωτούν, να τους λέτε να συμβουλεύονται τους πνευματικούς τους και να κάνουν υπομονή να δουν πως θα ενεργήσει η Εκκλησία, γιατί πολλοί κάνουν ερωτήσεις, αλλά λίγοι καταλαβαίνουν τις απαντήσεις. Αφού ξεκάθαρα το γράφω στο φυλλάδιο «Σημεία των καιρών», ας ενεργήσει ο καθένας ανάλογα με την συνείδηση του. Βέβαια μερικοί είπαν: «Ε, αυτά είναι μια γνώμη ενός καλογήρου, δεν είναι η θέση της Εκκλησίας». Εγώ όμως δεν είπα δική μου γνώμη, αλλά διατύπωσα απλά τα λόγια του Χριστού, του Ευαγγελίου, γιατί την δική μας γνώμη πρέπει να την υποτάσσουμε στο θέλημα του Θεού, που εκφράζεται μέσα στο Ευαγγέλιο.

Άλλοι, αντίθετα από όσα λέω, λένε ότι τα είπε ο π. Παΐσιος. Μερικοί πάλι που τα ακούν, αφού είναι τόσο σοβαρά θέματα, δεν ρωτούν αν είναι έτσι, αν πράγματι τα είπα, αλλά τα πιστεύουν. Εγώ δεν φοβάμαι, τα λέω έξω απ τα δόντια. Έρχονται στο Καλύβι, πετάν εξάρια στο κουτί. Καλά αυτά, τέλος πάντων! Μια μέρα πέταξαν μια πινακίδα έξω από την πόρτα….. Νόμιζα ότι ήρθε κάποιος, δεν με βρήκε και έγραψε «απουσιάζει», για να το δει και κανείς άλλος. Κοιτάω μετά, τι να δω! Είχε μια βρισιά! Τέτοια βρισιά δεν είχα ακούσει ούτε κοσμικός. Θα φάει ένα σκούπισμα όλη αυτή η κατάσταση, αλλά θα περάσουμε μια μπόρα.

Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, και εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε με πολλή προσευχή. Άλλοι ενδιαφέρονται για το θέμα των ταυτοτήτων, άλλοι το εκμεταλλεύονται και δημιουργούν προβλήματα. Η Εκκλησία πρέπει να πάρει μια θέση σωστή. Να μιλήσει, να εξηγήσει στους πιστούς, για να καταλάβουν ότι, αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση. Συγχρόνως να ζητήσει από το κράτος τουλάχιστον να μην είναι υποχρεωτική η νέα ταυτότητα. Αν η Εκκλησία λάβει μια θέση σοβαρή και σεβασθούν την ελευθερία των πιστών, και όποιος θέλει θα βγάλει νέα ταυτότητα, όποιος θέλει θα έχει την παλιά, τότε θα την πληρώσουν μόνο μερικά γερά καρύδια, γιατί οι άλλοι θα τους πηγαίνουν κόντρα. Ο πολύς κόσμος θα κάνη την δουλειά του. Όσοι θα θέλουν να εξυπηρετηθούν θα έχουν την νέα και οι άλλοι οι καημένοι, οι ευλαβείς θα έχουν την παλιά ταυτότητα και θα τους ταλαιπωρούν.

Σιγά – σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το «φακέλωμα», θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα.

Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: «Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε, τα χρήσιμα θα καταργηθούν». Θα δίνη κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζει, και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα. Όποιος δεν θα έχει κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλάει ούτε να αγοράζει. Από το άλλο μέρος θα αρχίζουν να διαφημίζουν «το τέλειο σύστημα», το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ με το 666 στο χέρι ή στο μέτωπο, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά. Συγχρόνως στην τηλεόραση θα δείχνουν ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε και του πήρε τα χρήματα από την Τράπεζα και θα λένε συνέχεια:

«Πιο σίγουρο είναι το σφράγισμα είναι το τελειότερο σύστημα. Ούτε το κεφάλι μπορεί να πάρει ο άλλος ούτε το χέρι, ούτε το σφράγισμα βλέπει». Γι’ αυτό τώρα αφήνουν τους ληστές, τους κακοποιούς να οργώνουν.

Βλέπουμε λοιπόν σε όσα ο ίδιος ο Άγιος Παίσιος κήρυττε ότι απέρριψε τις νέες ταυτότητες θεωρώντας ότι αυτές είναι η εισαγωγή για το σφράγισμα.

Ας δούμε τι θέση πήρε η επίσημη Εκκλησίά και ο προκαθήμενος Της για τις νέες ταυτότητες.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Eίμαι υπέρ των νέων ταυτότήτων.
Εγώ πήγα στο χωριό μου και έβγαλα.
Πιο ειδικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε “εγώ προσωπικά έβγαλα νέα ταυτότητα. Αλλά δεν μπορεί να γίνεται ο Αρχιεπίσκοπος επιστρατευμένος ότι “έβγαλα ταυτότητα, ελάτε και ακολουθήστε το παράδειγμα μου”. Αλλά δεν αρνούμαι να το πω.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε έναν Άγιο που λέει ΟΧΙ και έναν Αρχιεπίσκοπο που λέει ΝΑΙ στις νέες ταυτότητες.
Ένας από τους δυο οπωσδήποτε κάνει λάθος.
Γεννάται όμως ένα ερώτημα.
Πως γίνεται η Εκκλησίά να απορρίπτει την διδασκαλία ενός Αγίου που η ίδια αναγνώρισε ως Άγιο;
Εδώ δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
Ή ότι ο Άγιος Παίσιος δεν ήταν Άγιος, οπότε δίδασκε λάθος πράγματα.
Ή ότι η επίσημη Εκκλησία στην προκειμένη περίπτωση κάνει ένα τεράστιο σφάλμα, και οδηγεί τον λαό του Χριστού στο σφράγισμα με τις ευλογίες της μάλιστα.

Ας συμπεράνει ο αναγνώστης τι από τα δυο μπορεί να συμβαίνει.

MELISSOCOSMOS

ksipnistere.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου