Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η Κορέα των 10.000 Χριστιανών Ορθοδόξων.

Τη Μητρόπολη Κορέας επισκέφθηκε την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον οποίο συνόδευε.
Στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Σεούλ, ο κ. Γεροντόπουλος είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το ιεραποστολικό έργο της Μητρόπολης, που αριθμεί περισσότερους από 10.000 χριστιανούς ορθόδοξους και περιλαμβάνει επτά ενορίες.
Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος ξενάγησε τον υφυπουργό στο Μουσείο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και περιλαμβάνει αντίγραφα σημαντικών ελληνικών πολιτιστικών θυσαυρών, αλλά και πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια. Επίσης, τον ενημέρωσε για το εκδοτικό έργο της μητρόπολης, το οποίο περιλαμβάνει μεταφράσεις των σημαντικότερων ιερών κειμένων στην κορεατική γλώσσα.
Από την πλευρά του, ο κ. Γεροντόπουλος συνεχάρη τον κ. Αμβρόσιο για το έργο αλλά και την ιδιότητά του ως καθηγητή στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HUFS (Hankuk University of Foreign Studies) της Σεούλ.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μητρόπολη, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συναντήσει και τον κ. YuJaevon, πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών, στο οποίο περισσότεροι από 100 Κορεάτες φοιτητές διδάσκονται την ελληνική γλώσσα. Στο ίδιο τμήμα διδάσκει και ένας καθηγητής αποσπασμένος από την Ελλάδα.           http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5109

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου