Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ισλαμικό Κίνημα :Το Όρος του Ναού είναι μόνο για τους μουσουλμάνους και όχι για τον Τρίτο Ναό του Σολομώντος!

      Ο Sheikh Kamal Khatib, ο οποίος κατέχει τη θέση του «αναπληρωτή επικεφαλή του Ισλαμικού Κινήματος μέσα στην Παλαιστίνη (Ισραήλ)," προειδοποίησε για μια πιθανή εσωτερική σύγκρουση με "την ισραηλινή κατοχή» και απείλησε για μια "μεγάλη έκρηξη", εάν το Ισραήλ παρέμβει στο Όρος του Ναού ("Al Aqsa») και συνεχίσει, σύμφωνα με τον ίδιο, να ενοχλεί τους μουσουλμάνους που προσεύχονται εκεί.


Muslim extremist on the Temple Mount
Muslim extremist on the Temple Mount
Flash 90

           Σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Quds ,που αναφέρεται στην ιστοσελίδα al-Aqsa, ο Khatib έβγαλε έξω τις ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παρενέβησαν την Παρασκευή,όταν οι Μουσουλμάνοι εξεγέρθηκαν στο Όρος και άρχισαν να πετούν πέτρες. Ο Sheikh επέμεινε ότι η αστυνομία, αντί για την πρόληψη,δημιούργησε περισσότερο αναταραχές, ήταν μέρος μιας ευρείας κλίμακας ισραηλινής ατζέντας, για την πρόληψη στους προσκυνητές, από το να είναι άνετα στο χώρο.
        Το Κανάλι 10 ,ανέφερε την Παρασκευή ότι ,το περιστατικό συνέβη περίπου στις 12:30 μ.μ. όταν οι προσκυνητές άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παρούσες στην περιοχή  στο Όρος του Ναού. Η αστυνομία απάντησε με τα χαρακτηριστικά μέτρα ελέγχου ταραχών, συμπεριλαμβανομένων χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τις επιθέσεις.
         Ο Sheikh Khatib κάλεσε τους μουσουλμάνους να έρθουν για ενίσχυση του Al-Aqsa Mosque, ζητώντας να είναι ένα μέρος των μουσουλμάνων και μόνο, και υποστηρίζοντας ότι όλες οι δηλώσεις των Εβραίων σχετικά με την κατασκευή του τρίτου Ναού του Σολομώντα δεν είναι τίποτε άλλο παρά "παραμύθια της φαντασίας. "

          Το Όρος του Ναού, το οποίο είναι η πιο ιερή τοποθεσία του Ιουδαϊσμού, έχει ένα φυτώριο  συγκρούσεων μεταξύ Εβραίων και μουσουλμάνων προσκυνητών κατά τους τελευταίους  μήνες.Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία έκλεισε το Όρος και σε μη μουσουλμάνους, μετά τις εντάσεις που ξεχείλισαν κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού στο οποίο μια μεγάλη ομάδα ισλαμιστών ήρθαν αντιμέτωποι με εβραίους επισκέπτες, οι οποίοι απάντησαν τραγουδώντας Hanukkah τραγούδια στην περιοχή.
        Το όρος επίσης είναι συχνά κλειστό για τους επισκέπτες εβραίους και είναι συχνά η περιοχή των αντι-Εβραϊκών διακρίσεων.Οι Εβραίοι εμποδίζονται να προσεύχονται ή να επιτελούν οποιοδήποτε άλλο θρησκευτικό τελετουργικό, ενώ οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί επισκέπτες προσεύχονται ελεύθερα.
          Η Μουσουλμανική οργή στην περιοχή έχει κλιμακωθεί επειδή Βουλευτές έχουν ανακοινώσει προσπάθειες να εξισώσουν τα δικαιώματα προσευχής στην περιοχή, μέσω της νομοθεσίας που θα επιτρέπει την πλήρη θρησκευτική ελευθερία.
         Ζητεί από τα στοιχεία στο Ισλαμικό Κίνημα και τους μουσουλμάνους να "υπερασπιστούν" την περιοχή κατά των Εβραίων επισκεπτών γιατί έχουν προκαλέσει βία στο παρελθόν.
        Τον Σεπτέμβριο, ο αρχηγός του βόρειου κλάδου της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο Sheikh Ra'ed Salah, συνελήφθη για υποκίνηση που προτρέπει τους μουσουλμάνους να εμποδίσουν τους Εβραίους να σκαρφαλώσουν  στο Όρος του Ναού "με τα σώματά τους."           http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174905    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου