Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Προσκύνημα στο άφθαρτο Λείψανο του Οσίου Παταπίου.

(φωτορεπορτάζ Ευάγ. Μπουγιώτης)  Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του όσιου Παταπίου στο ομώνυμο μοναστήρι του Αγίου στο Λουτράκι Κορινθίας.
Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανού , του Πατριαρχείου Ρουμανίας και του μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τους πιστούς που παρόλο την παγωνιά και το χιονόνερο ανέβηκαν στη μονή για να τιμήσουν τον Άγιο Πατάπιο.

Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε και τον καλεσμένο του Μητροπολίτη κ. Κασσιανό για την τιμή που έκανε να έρθει από την Ρουμανία για να τιμήσει τον Άγιο.

«Καλωσορίζω ένα φίλο της Κορινθίας ένα Επίσκοπο που αγαπά τον Άγιο Πατάπιο αλλά και την περιοχή μας…» είπε χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Διονύσιος.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου τόνισε επίσης πως όχι μόνο ο Μητροπολίτης αγαπά και τιμά τον Άγιο αλλά και ο πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ ,καθώς και ολόκληρη η Ρουμανία.

Ο κ. Διονύσιος μίλησε και για την ζωή και το μεγάλο έργο του Οσίου Παταπίου, αλλά και για την απλότητα και αγάπη που πρέπει να δείχνει κάθε Χριστιανός .


Από την μεριά του ο αρχιεπίσκοπος Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κορίνθου για τα καλά του λόγια και τους επαίνους στο πρόσωπό του και ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή που του έδειξαν.

Το παρόν τους έδωσαν και πάλι όπως κάθε χρόνο πλήθος πιστών από όλη την Πελοπόννησο την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές μιας και η μόνη είναι ένας επίγειος παράδεισος στην Κορινθία.

  Στην συνέχεια και στο Σπήλαιο όπου φιλοξενείται το άφθαρτο Λείψανο του Οσίου Παταπίου τελέσθηκε ολονύκτια.           http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5115


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου