Τέτοιες ακριβώς προβλέψεις διαδίδονται τώρα στον αχανή κόσμο του Διαδικτύου και των ΜΜΕ. Οι «μέντιουμ» και οι «διορατικοί» συναγωνίζονται να προσφέρουν τις δικές τους εκδοχές για το εγγύς μέλλον. Αναλύει τις «προβλέψεις» τους μαζί με το ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» η ψυχολόγος Μαρία Κρουγκλόβα:
Ένα από τα ιδιαίτερα «αναμενόμενα» γεγονότα του επόμενου έτους είναι η έναρξη του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Θα ξεσπάσει δήθεν με την μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση στο Ιράν και τη Συρία, στην οποία θα παρασυρθεί όλη η διεθνής κοινότητα και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλες τις χώρες της Ανατολής. Η Βόρεια Κορέα που αποκτά όλο και μεγαλύτερη δύναμη θα στείλει τα στρατεύματά της στη Νότια Κορέα. Η Ρωσία δεν θα καταφέρει να παραμείνει ουδέτερη και θα εμπλακεί στον αιματηρό πόλεμο. Η Μαρία Κρουγκλόβα είναι βέβαια ότι αυτές οι «προφητείες» είναι καταδικασμένες σε αποτυχία:
- Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά ανήσυχη και οι διορατικοί, κάνοντας τέτοιες «προφητείες», δεν διατρέχουν σχεδόν κανένα κίνδυνο.
Η παρατεταμένη οικονομική κρίση μόνο θα εμβαθύνεται όλο και περισσότερο το 2014, με αποτέλεσμα το δολάριο να πέσει απότομα, όπως και οι τιμές του πετρελαίου. Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει αρνητικά τις χώρες που εξορύσσουν και εξάγουν πετρέλαιο. Οι μετοχές πολλών μεγάλων εταιρειών θα υποτιμηθούν και θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας. Πολλοί θα βρεθούν στο χείλος της πτώχευσης. Σε σχέση με αυτό η Μαρία Κρουγκλόβα είπε:
- Όλοι αναρωτιούνται πόσο σταθερή θα είναι η κατάσταση στις θέσεις εργασίας τους, αν θα μπορέσουν να στηρίξουν οικονομικά τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Υπάρχουν πάντα κίνδυνοι να μείνουν εκτός εργασίας. Ιδιαίτερα σε τόσο σχετικά ασταθή οικονομική κατάσταση όπως είναι σήμερα. Συνεπώς το θέμα της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης είναι επίκαιρο και μαζί του επίκαιρες είναι και οι τετοιου είδους «προφητείες», αν και έχουν πολύ λίγα κοινά με την πραγματικότητα.
Η επιδημία της τροποποιημένης γρίπης των πτηνών θα σαρώσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού του πλανήτη μας. Θα ερημώσουν οι πόλεις. Θα ξεσπάσει γενικός πανικός. Εμβόλιο κατά της γρίπης αυτής δεν θα εφευρεθεί. Η Μαρία Κρουγκλόβα θεωρεί ότι αυτή η «πρόβλεψη» είναι εντελώς αστήρικτη.
- Η προηγούμενη επιδημία της γρίπης των πτηνών πήρε προφανώς τις περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε συνηθισμένη γρίπη. Αυτό είναι απολύτως ασύγκριτο με εκείνο τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν κάθε χρόνο από τον καρκίνο, τις καρδιακές προσβολές, τα εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες ασθένειες. Εννοείται, ότι αν κάποιος υπεριός θα ερήμωνε τις πόλεις, τότε θα ξεπάσει γενικός πανικός. Αλλά η ιατρική βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο για να είναι σε θέση να αποτρέψει κάτι τέτοιο.
Έτσι, λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, πρέπει να βλέπετε με λογικό βαθμό σκεπτικισμού όλες τις ολέθριες προβλέψεις για το ανερχόμενο μέλλον.             http://greek.ruvr.ru/2013_12_26/257138887/