Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

«Νέα» οροφή για το Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ!

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανακαίνισης στην οροφή του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, ύστερα από πολλές αναβολές.


Με την ανάδειξη του σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το 2012, επισημάνθηκε και η επικινδυνότητα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου του Χριστιανισμού.

Υπεύθυνος του έργου είναι ο Ιταλός συντηρητής Μαρτσέλο Πιασέντι, ο οποίος μαζί με την ομάδα του έχει εγκατασταθεί στην οροφή της εκκλησίας. «Αυτή η εκκλησία για πολλούς ανθρώπους είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία, ίσως και το σημαντικότερο στον κόσμο» ανέφερε ο Πιασέντι.

Η χρηματοδότηση του έργου, ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κατά ήμισυ προέρχονται από την Παλαιστινιακή Αρχή και από χορηγίες ιδιωτών και χωρών όπως η Ελλάδα, η Ρωσία και το Βατικανό.

Πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες ταξιδεύουν κάθε χρόνο στη Βηθλεέμ, για να δουν από κοντά τον τόπο γέννησης του Ιησού. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το κτίριο θα δείχνει ακόμα πιο όμορφο και σίγουρα θα προσελκύει περισσότερους επισκέπτες!             http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4816&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου