Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Με νέα εισβολή ανά πάσα στιγμή της Τουρκίας στην Κύπρο απειλεί ο Ν. Έρογλου

 
Σε ένα παραλήρημα δηλώσεων σε μήνυμα του για την αποκαλούμενη  "εβδομάδα μαρτύρων" ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δεν δίστασε να απειλήσει το κυπριακό κράτος με νέα επέμβαση και εισβολή εάν οι Ελληνοκύπριοι εμμείνουν στην άποψή τους η Κύπρος να επανέλθει στο προ του 1974 καθεστώς.
Η  «μόνη εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους είναι οι σχέσεις με την μητέρα πατρίδα Τουρκία και η συνέχιση της εγγύησης της για το ψευδοκράτος», είπε π Ν. Έρογλου αφήνοντας να εννοηθεί πως η Τουρκία είναι έτοιμη εάν χρειαστεί να διασώσει ξανά την τουρκοκυπριακή κοινότητα!
"Ο Αναστασιάδης επιθυμεί όπως η ούτω καλούμενη εισβολή να τερματιστεί και η ούτω καλούμενη Κυπριακή Δημοκρατία να μετατραπεί σε ομόσπονδη Δημοκρατία της Κύπρου με μια διεθνή εκπροσώπηση, κυριαρχία και ιθαγένεια. Αυτό σημαίνει επιστροφή για τους Τουρκοκύπριους στο καθεστώς που ήταν πριν από το 1974 ", είπε ο Έρογλου για να προσθέσει πως σε αυτή την περίπτωση «μόνη εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους είναι η μητέρα πατρίδα Τουρκία».
Σε άλλο σημείο του μηνύματος του ο Έρογλου είπε  ότι παρόλο που πέρασαν 50 χρόνια από τότε, η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει. "Οι Έλληνες γείτονες μας εξακολουθούν να ονειρεύονται ότι είναι μόνοι στην διακυβέρνηση και κυριαρχία της Κύπρου προσπαθώντας να συνεχίσουν τις πολιτικές και στρατηγικές τους σύμφωνα με την νοοτροπία τους".
«Εγώ έδωσα χείρα φιλίας στον Νίκο Αναστασιάδη αλλά τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα ένα η χειρονομία μου αυτή μείνει στον αέρα»!
Στη συνέχεια ο Έρογλου κατηγόρησε για παιχνίδια την ελληνοκυπριακή πλευρά λέγοντας πως έχει απηυδήσει από τη συμπεριφορά τους:
«Τώρα είναι η ώρα για λύση στο Κυπριακό. Οι άνθρωποί μας έχουν απηυδήσει με αυτά τα παιχνίδια. Μην ξεχνάτε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα βρουν σίγουρα μια διέξοδο με την υποστήριξη της μητέρας πατρίδας της Τουρκίας και θα πάρουν την θέση που τους αξίζει στη διεθνή κοινότητα, χωρίς υπόκλιση στην ελληνική κυπριακή κυριαρχία», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
Βέβαια οι δηλώσεις  αυτές του Ν. Έρογλου ούτε ως αιφνίδιες μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε ως μη αναμενόμενες. Παρόλα αυτά η επίκληση της τουρκικής δύναμης σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι δεν «συμμορφωθούν» προς τα «υποδείξεις» και την «λύση» έτσι όπως την ονειρεύονται οι Τουρκοκύπριοι αποτελεί μια –ακόμη- ευθεία απειλή προς Λευκωσία και Αθήνα.
Βέβαια οι Τουρκοκύπριοι το πράττουν αυτό καθώς γνωρίζουν ότι έχουν την δύναμη με το μέρος τους.
Πότε αλήθεια Κύπριος πρόεδρος επικαλέστηκε την Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη του Κυπριακού Ελληνισμού και ως δύναμη στην οποία θα στραφούν σε περίπτωση που Τουρκοκύπριοι συνεχίσουν τα παιχνίδια τους;
Το πάλαι ποτέ ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρουδεν ισχύει πλέον, Εθνικός αμυντικός σχεδιασμός δεν υφίσταται στην περίπτωση νέων τουρκικών προκλήσεων στην Κύπρο, την τελευταία φορά που μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ εθεάθησαν στην Κύπρο ήταν το 2001 και η κοινή άσκηση «Νικηφόρος-Τοξότης» αποτελεί πια παρελθόν.
Με τη δύναμη η Ελλάδα θα υποστηρίξει τα συμφέρονται του κυπριακού Ελληνισμού; Με τη δύναμη που θα τρέχει στα φόρα της ΕΕ για να καταγγείλει μια νέα τουρκική επέμβαση; Τότε θα είναι αργά. Για ακόμη μια φορά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου