Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Εν διωγμώ η Ορθοδοξία! Να ανησυχούμε ή να χαιρόμαστε;


Μωαμεθανοί φανατικοί απήγαγαν 12 Ελληνορθόδοξες μοναχές από το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στη Συρία! Πριν από μήνες απήγαγαν δύο Μητροπολίτες και έσφαξαν τον οδηγό τους! Καθ’ όλον το διάστημα των πολεμικών επιχειρήσεων των μισθοφόρων μωαμεθανών τρομοκρατών τα Ορθόδοξα χωριά και οι ιεροί ναοί βρέθηκαν στο στόχαστρο τους μέσα από ένα πολύ καλά οργανωμένο και μεθοδευμένο σχέδιο! Την ίδια στιγμή βάνδαλοι ιερόσυλοι λεηλατούν ναούς στην Β. Ήπειρο και εκτοξεύουν απειλές στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Διωγμοί Χριστιανών Ορθοδόξων παρατηρούνται και στο Κόσοβο ενώ στην Τουρκία ο «σουλτάνος» Ερντογάν και το επιτελείο του μετατρέπουν σταδιακά ορθοδόξους ναούς σε τζαμιά (βλ. σελ 20)! Ταυτόχρονα στην Ευρώπη υλοποιείται σιγά -σιγά ένα σχέδιο αποχριστιανοποίησης με την ευθεία αμφισβήτηση των χριστιανικών αξιών μέσω προώθησης νόμων που εισάγουν την κάθε μορφής ανωμαλία ως ανθρώπινο δήθεν δικαίωμα... Το ίδιο σκηνικό γίνεται υπό άλλη μορφή και στις ΗΠΑ!
Ρίχνοντας μία ματιά στην ευλογημένη Ελλάδα εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι οι σύγχρονοι πολιτικοί άρχοντες προωθούν άμεσα η έμμεσα πρωτόγνωρες καταστάσεις αγνοώντας τη λαϊκή βούληση και τα πιστεύματα των Ελλήνων (βλ. σελ 4- 7)! Τι λοιπόν συμβαίνει;
Απλά η Ορθοδοξία διώκεται πανταχόθεν και με κάθε μέσο. Την χτυπάνε εκ των έσω με την ανάδειξη σκανδάλων επιρρεπών ρασοφόρων και την προώθηση ενός νοσηρού οικουμενισμού. Την χτυπάνε ακόμη με την ευθεία αμφισβήτηση της διαχρονικής προσφοράς της και της προσπάθειας περιθωριοποίησής της από το κοινωνικό γίγνεσθαι. Κατόπιν αυτών καλοί μου χριστιανοί πρέπει να ανησυχούμε;
Όχι, αντιθέτως πρέπει να χαιρόμαστε επισημαίνει γέροντας ασκητής από το Παγγαίο Όρος! Γιατί εύλογα θα ρωτήσετε; Μα γιατί οι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας και ο αρχηγός τους ο Αντίδικος έπεσαν και πάλι στην ίδια παγίδα που έπεσαν κατά τους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες οι τότε φανατικοί Ιουδαίοι και η ηθικά καταρρέουσα ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Αν συγκρίνουμε το τότε με το σήμερα θα διαπιστώσουμε πολλές-πολλές ομοιότητες. Ο σημερινός φανατικός ιουδαϊσμός υποκινεί πολλά από όσα ανωτέρω περιγράψαμε. Καταργεί την αργία της Κυριακής, νοθεύει γενικά την χριστιανική πίστη, κατηγορεί τους χριστιανούς ως οπισθοδρομικούς, προωθεί νέα μοντέλα ζωής αθεϊστικά επί το πλείστον κ.ο.κ. Κι όπως τότε στη ρωμαϊκή εποχή κρύπτονται στο παρασκήνιο και στις στοές του σκότους βάζοντας άλλους μπροστά. Επιχειρούν μάλιστα όπως και τότε να φράξουν τα στόματα των χριστιανών, ώστε να μην ακούεται η αλήθεια (βλ. αντιρατσιστικό νόμο) κ.ο.κ.! Κι όλα αυτά όπως και τότε έτσι και σήμερα εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχειρούμενης από τον Αντίδικο παγκοσμιοποίησης!
Θα καταφέρουν όμως η όχι να υλοποιήσουν τον στόχο τους; Όχι και πάλι όχι καλοί μου χριστιανοί. Όσο και να πριονίζουν αυτοί οι διαχρονικοί Καλικάτζαροι το δέντρο της Ορθοδοξίας, το δέντρο της αληθείας, αυτό πάντα θα βρίσκει τη δύναμη να πετά νέα φύλλα, να ανθίζει και να βγάζει νέους γλυκύτατους καρπούς που θα ευαρεστούν τον τριαδικό Θεό. Η Ορθοδοξία θριαμβεύει διωκόμενη γιατί τότε αναδεικνύεται με ταχύτατους ρυθμούς η αγιότητα. Μην σκιάζεστε λοιπόν από τα κινούμενα -κατευθυνόμενα σκιάχτρα της πολιτικής σκηνής που θαρρούν πως έχουν τη δύναμη να τα βάλουν με το Θεό. Γιατί η Γέννηση του Θεανθρώπου που κάθε φορά έρχεται όχι μόνο τους σκορπίζει αλλά και ανανεώνει το δέντρο της Ορθοδοξίας, έτσι ώστε και πάλι να θριαμβεύσει και να καταποντίσει το χάρτινο βασίλειο του Αντιδίκου.
Χριστός Γεννάται, δοξάσατε. Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε, Χριστός επί γης υψώθητι. Άσατε τω Κυρίω πάσα η γη...
 

Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου