Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ,
ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ
Αρχιμ. Θεοφίλου Λεμοντζή
Αρχιερατικού Επιτρόπου Καμπανίας 

   Προσοχή στους λεγόμενους «φωτισμένους» και τις λεγόμενες «φωτισμένες». Είναι άμεση ανάγκη να διαφωτιστεί ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός για μία από τις χειρότερες πλάνες: για τους «φωτισμένους». Οι άλλοι αιρετικοί είναι λίγοι εν συγκρίσει με τους «φωτισμένους». Οι άλλοι αιρετικοί βρίσκονται έξω από τους ναούς μας, οι «φωτισμένοι», μπαίνουν μέσα στους ναούς μας, παριστάνουν τους καλούς ορθόδοξους χριστιανούς και τελούν θρησκευτικά πράγματα. Πρόκειται για την πιο επικίνδυνη πλάνη.
Ποιοι είναι και πού ανήκουν;
Είναι οραματιστές και οραματίστριες. Λένε, πως βλέπουν την Παναγία και τους Αγίους, πως κουβεντιάζουν μαζί τους, πως έχουν ουράνιες οπτασίες, πως προφητεύουν πως ανεβοκατεβαίνουν στον παράδεισο.

Πως είναι χαρισματούχοι σωτήρες, μιλούν για Χριστό, για τον Αντίχριστο, εμπαίζουν τα ιερά χριστιανικά σύμβολα, ωρύονται από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, τρομοκρατούν τον κόσμο, αναφέρονται στο πατρώον ημερολόγιο και εν τούτοις δεν ανήκουν πουθενά, και τόσα άλλα γελοία και πλανευτικά. Πολλοί εξ αυτών ανήκουν σε διάφορες παραφυάδες, που η κάθε μία έχει κάποιον αρχηγό. Συνήθως ο αρχηγός είναι κάποια γυναίκα. Αναφέρουμε δύο από τις γνωστότερες γυναίκες, που τις πίστεψε πολύς λαός για αγίες, ενώ είναι ενεργούμενα του σατανά. Η μια είναι η λεγόμενη «αγία του Αιγάλεω» ή «Αγία Αθανασία». Πρόκειται για την Αθανασία Κρικέτου, που έκανε χρυσές δουλειές, ανοίγοντας τα στήθη της και λέγοντας πως πάνω σε αυτά η Παναγία γράφει τα μηνύματα της προς τον κόσμο. Η Ιερά Σύνοδος την έχει καταδικάσει. Μα κόσμος πολύς πλανιέται, νομίζοντας πως αληθινά η πλανεύτρα Κρικέτου συνομιλεί με την Παναγία. Κι έχουν χαρίσει στην Κρικέτου τεράστιες περιουσίες και την ακολουθούν τυφλά και αφοσιώνονται κοντά της.
Η άλλη πλανεύτρα, είναι κάποια μακαρίτισσα μεγαλοκυρία της Αθήνας, ονόματι Κωνσταντίνα Ζολώτα. Ήταν αγράμματη και αθεολόγητη, αλλά είχε πολλά λεφτά. Και νόμισε πως με τα πολλά λεφτά της θα φτιάξει καινούρια θρησκεία. Και το κατόρθωσε! Πώς; Με ψευτοοράματα και ψευτοαποκαλύψεις.
Μα θα πείτε, είναι δυνατόν, αφού κάνουν τόσα θεωτικά πράγματα, νάχουν το σατανά εμπνευστή και καθοδηγητή; Ναι είναι δυνατόν! Ο σατανάς είναι «ο πλανών την οικουμένην» (Αποκ. 12,9). Χρησιμοποιεί πολλούς τρόπους, για να πλανέψει τους ανθρώπους και να τους απομακρύνει από την ηθική ζωή και την αλήθεια. Ο πιο αποτελεσματικός του τρόπος ξέρετε ποιος είναι; Είναι το καμουφλάρισμα. Αν έρθει με κέρατα και ουρά, τίποτε δεν θα πετύχει. Όλοι θα πάρουν δρόμο., Αν λέει λόγια βλάσφημα και ασχημονεί, πάλι τίποτα δεν κατορθώνει. Οι χριστιανοί θα αποστρέψουν το πρόσωπό τους. Αν όμως φορέσει τη μάσκα του αγγέλου κι εμφανιστεί σαν άγγελος, αν βάλει στη γλώσσα του μέλι και λέει θρησκευτικά γλυκόλογα, τότε κάνει χρυσές δουλειές.
Και το ότι ο Σατανάς μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός, αυτό τονίζεται πολλές φορές στην Αγία Γραφή. Ο Απόστολος Παύλος, μιλώντας για τους ψευδαποστόλους, λέγει: «Οι γαρ τοιούτοι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις αποστόλους Χριστού. Και ου θαυμαστόν. Αυτός γαρ ο σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός. Ου μέγα ουν ει και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζονται ως διάκονοι δικαιοσύνης». (Β Κορ. 13-15). Αν ο διάβολος μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός, δεν είναι παράδοξο το ότι και τα όργανά του μετασχηματίζονται σε «διακόνους δικαιοσύνης». Άνθρωποι καλοί και ενάρετοι φαίνονται οι «φωτισμένοι». Όμως είναι εκούσια ή ακούσια όργανα του σατανά.
Το ότι θα εμφανιστούν τέτοιοι άνθρωποι, που θα μιλάνε για το Χριστό και την Παναγία, κι όμως δεν θα είναι του Χριστού και της Εκκλησίας, το προφήτευσε ο ίδιος ο Χριστός. «Βλέπετε μη τις υμάς πλανήση. Πολλοί γαρ ελεύσονται επί τω ονόματί μου λέγοντες, εγώ ειμί ο Χριστός, και πολλούς πλανήσουσι» (Ματθ. 24, 4-5). Σε άλλη περίπτωση, στην επί του «Όρους ομιλία, εφιστά την προσοχή μας ο Κύριος από αυτούς, που μάλιστα τους ονομάζει λύκους με πρόβεια προβάτου. «Προσέχετε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισί λύκοι άρπαγες» (Ματθ. 7,15).
Οι εμφανίσεις τέτοιων απατεώνων του πνεύματος είναι ένα σημείο των καιρών. Το προφήτευσε ο Κύριός μας: «Εγερθήσονται γαρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία και τέρατα προς το αποπλανάν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς» (Μάρκ. 13,22). Οι «φωτισμένοι» πλανούν και εκλεκτούς, καλές γυναίκες και μερικούς καλούς άνδρες. Και μάλιστα με «τέρατα και σημεία», με οράματα, αποκαλύψεις και θαύματα, που όμως είναι ψευτοοράμτα, ψευτοαποκαλύψεις και ψευτοθαύματα.
Μην ξεχνάμε, πως εκτός από τους αγίους υπάρχουν και οι ψευτοάγιοι. Εκτός από τους διδασκάλους του Ευαγγελίου υπάρχουν και οι «ψευτοδιδάσκαλοι». Εκτός από τους αληθινούς προφήτες υπάρχουν και οι ψευοοπροφήται . Εκτός από τους κήρυκας του Χριστού υπάρχουν και οι «ψευδόχριστοι».
Πως θα τους καταλαβαίνουμε;
Εύλογο το ερώτημά σας. Και πώς θα τους διακρίνουμε τους αγύρτες αυτούς; Πως θα καταλαβαίνουμε, ότι αποτελούν σατανική αίρεση, μια που εμφανίζονται σεμνοί, μαντηλοφορούσες, κάνουν αγιασμούς και ευχέλαια και συνιστούν εξομολόγηση και θεία Κοινωνία; Πώς; Με δύο τρόπους. Από το περιεχόμενο της διδασκαλίας τους και από τη γνώμη της Επισήμου Εκκλησίας γι αυτούς.
1. Τί λένε; Τι διδάσκουν; Ισχυρίζονται, πως παίρνουν μαθήματα από την Παναγία και εντολές από την Παναγία. Λένε λόγια γεμάτα ασυναρτησίες, αγραμματοσύνες, ασυνταξίες, παραφροσύνες, και προ παντός λένε αιρετικά και βλάσφημα λόγια. Το να λέει κάποιος λαθεμένα πράγματα, αυτό είναι δικαιολογημένο. Αλλά το να ισχυρίζεται, πως τα λαθεμένα αυτά τα λέει η Παναγία και ο Χριστός και ο Θεός Πατέρας, αυτό είναι βλασφημία.
2. Δεν υποτάσσονται στην Εκκλησία. Μπορεί να πηγαίνουν στις εκκλησίες, να βρίσκουν παπάδες, που τους κάνουν ευχέλαια και λειτουργίες. Μα στη γνώμη της Εκκλησίας δεν υπακούουν. Τον Επίσκοπο του τόπου, που με πόνο τους λέγει ότι είναι πλάνη αυτά που πιστεύουν και κάνουν, δεν τον ακούνε.
Τι πρέπει να γίνει;
Η Εκκλησία βλέποντας πολλά παιδιά της παγιδευμένα στην τόσο καλοστημένη παγίδα του σατανά, κάνει το παν για τη σωτηρία των παιδιών της. Συγκεκριμένα:
1. Καλεί τους «φωτισμένους» και τις «φωτισμένες» σε μετάνοια, να εξομολογηθούν την πλάνη τους. Η αγάπη του Θεού και της Εκκλησίας όλους τους δέχεται.
2. Ειδοποιεί ότι σε περίπτωση πεισμόνου αρνήσεως δεν έχουν οι «φωτισμένοι» ψευδοπροφήτες δικαίωμα να μετέχουν στα Μυστήρια της Εκκλησίας, την οποία δεν ακούνε. Πρόκειται για σατανοπληξία, και δεν είναι δυνατόν να μεταδίδονται τα Άχραντα Μυστήρια και οι Αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας σε σατανόπληκτους. Οι ευλαβείς κληρικοί μας με αγάπη καλούν τους τυχόν «φωτισμένους» της περιφερείας τους. Με αγάπη και πειστικά λόγια τους διαφωτίζουν και τους καλούν σε μετάνοια. Εφ' όσον συνεχίσουν το σατανικό τους έργο και εμμένουν στις πλανεμένες αντιλήψεις τους και ταυτίζουν την Παναγία με τον ... σατανά, δεν θα τους κοινωνούν.
Η Ορθοδοξία όπως έχουμε ξανατονίσει, είναι τέλεια. Δεν επιδέχεται ούτε αφαιρέσεις ούτε προσθέσεις. Το Ευαγγέλιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού δεν έχει ανάγκη από τα συμπληρώματα των σατανικών αποκαλύψεων των «φωτισμένων» ψευδοπροφητών και απατεώνων. Μέσα στην Εκκλησία υπάρχει και το γάργαρο νερό. Φτάνει για όλους. Γιατί να τρέχετε σε θολά και ύποπτα νερά; Κοντά στην Εκκλησία θα βρούμε ό,τι η ψυχή μας λαχταρά. Και προ παντός τη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στο δρόμο της σωτηρίας.



Από το εξαιρετικό βιβλίο «ΕΓΩ ΔΕ ΛΕΓΩ ΥΜΙΝ» ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟ-ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ-ΟΜΙΛΙΕΣ
Αρχιμ. Θεοφίλου Λεμοντζή
Για παραγγελίες στα τηλέφωνα:
2310.525220 - 6977510787
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΕΛΛΗ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ"

Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου