Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσία: Βράβευσε τον ηγούμενο Εφραίμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο "Interfax-Religia", στο Κρατικό Ανάκτορο του Κρεμλίνου διεξήχθη η δεξίωση απονομής του ετησίου διεθνούς κοινωνικού βραβείου του Ιδρύματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου "Πίστη και εμπιστοσύνη ".
Φέτος ανάμεσα στους βραβευμένους με το υψηλής αξίας παράσημο βρίσκεται ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος, αρχιμανδρίτης Εφραίμ, για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει προς την κατεύθυνση της στήριξης των πνευματικών σχέσεων των ορθόδοξων λαών.
Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ το 2011 συνόδευσε την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου κατά την μεταφορά της από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου στη Ρωσία. Στο μεγάλο αυτό ιερό κειμήλιο προσκύνησαν εκατομμύρια άνθρωποι, καθώς και η ηγεσία της χώρας. Οι παρατηρητές αποκάλεσαν το γεγονός αυτό ως την πιο δημοφιλή ειρηνευτική λαϊκή συνέλευση τα τελευταία εκατό χρόνια.
Τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι κατά την επιστροφή του στο Άγιον Όρος ο ιερέας υπέστη φυλάκιση με πλαστές κατηγορίες ενώ αργότερα αθώωθηκε. Στήριξη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ παρείχαν γνωστοί Ρώσοι πολιτικοί, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Το βραβείο που συστάθηκε το 1992 από το Ίδρυμα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου παραδοσιακά απονέμεται την ημέρα της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα για τα κατορθώματα στον τομέα ενίσχυσης του ρωσικού κράτους, της συνεννόησης μεταξύ των σλαβικών λαών, της ένωσης της κρατών, φιλικών προς τη Ρωσία, καθώς και για την αναγέννηση της πνευματικότητας.
Το βραβείο δεν έχει χρηματικό αντίκρισμα και συμβολίζει τον αφιλοκερδή χαρακτήρα της κοινωνικής λειτουργίας του βραβευμένου.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου