Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Λέσβο για την υποδοχή του Πάπα -Μαζί του 25 αξιωματούχοι και 53 δημοσιογράφοι.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη το Σάββατο στη Λέσβο, του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Λέσβο για την υποδοχή του Πάπα -Μαζί του 25 αξιωματούχοι και 53 δημοσιογράφοι

Στη Λέσβο έφτασαν τη Δευτέρα απεσταλμένοι του Πάπα Φραγκίσκου, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα, υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος για να μεριμνήσουν για τις λεπτομέρειες της επίσκεψης.
Συνεχείς πολύωρες συσκέψεις πραγματοποιούνται σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου της Μυτιλήνης  με τη συμμετοχή των στενών συνεργατών των τριών Προκαθημένων και των ανθρώπων που θα φροντίσουν για την ασφάλεια και τη φιλοξενία στη Λέσβο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθούν το νησί του Αιγαίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να αναδείξει παγκοσμίως την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες και του βάρους που σηκώνουν στους ώμους τους οι Έλληνες παρά την τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν τόσα χρόνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε να συναινέσει στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου ώστε να σταλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη η άποψη το μήνυμα ότι η «χρεοκοπημένη οικονομικά Ελλάδα» δεν μπορεί να διαχειριστεί πια μόνη το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων. Σκοπός της επίσκεψης, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είναι να στρέψει η Ευρώπη το ενδιαφέρον της στο προσφυγικό για να μην καταντήσει «χρεοκοπημένη από αρχές, ανθρωπιά και αλληλεγγύη».
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συνοδεύεται από 25 αξιωματούχους και 53 δημοσιογράφους του διεθνούς Τύπου, ειδικούς σε θέματα της Αγίας Έδρας, οι οποίοι θα έρθουν με αεροσκάφος της Alitalia.
Τον Πάπα Φραγκίσκο θα υποδεχτούν στο αεροδρόμιο το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που θα βρίσκονται από την προηγούμενη ημέρα στο νησί.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούν τον καταυλισμό προσφύγων στον Μόρια της Λέσβου όπου θα φάνε μαζί με 300 πρόσφυγες. Στο λιμάνι της Μυτιλήνης θα αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Αιγαίου, πετώντας δάφνινο στεφάνι στη θάλασσα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει ο Πάπας για τη Ρώμη.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου