ΡΟΛΟ'Ι'

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Στην Μυτιλήνη και ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος- Λαμπρή υποδοχή στο αεροδρόμιο.

Με κάθε επισημότητα η Μυτιλήνη υποδέχθηκε πριν λίγο τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη με ιδιωτική πτήση.

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχτηκε άγημα του στρατού με κάθε επισημότητα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στις 20:45 περίπου στο αεροδρόμιο «Μυτιλήνης», όπου τον υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, με αντιπροσωπεία από την Μητρόπολη Μυτιλήνης,  ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εκ μέρους της κυβέρνησης. Επιπλέον, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την άφιξη του μετέβηκε στο γνωστό ξενοδοχείο Elysion κοντά στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Κατά την άφιξή του στη Μυτιλήνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή η σύντομη επίσκεψή τους, με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο νησί και η επικοινωνία τους μαζί με τους πρόσφυγες να έχει αντίκτυπο και πρακτικά αποτελέσματα για αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις εστίες και τις πατρίδες τους.

Την ευχή η σύντομη επίσκεψή τους, με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο νησί και η επικοινωνία τους μαζί με τους πρόσφυγες να έχει αντίκτυπο και πρακτικά αποτελέσματα για αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις εστίες και τις πατρίδες τους, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την άφιξή του στη Μυτιλήνη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την τιμή και τη χαρά του που επισκέπτεται το νησί, το οποίο βρίσκεται κοντά προς τη γενέτειρά του (σ.σ. την Ίμβρο), για να προσθέσει πως η συγκίνηση του είναι πιο μεγάλη διότι αυτή τη φορά ήρθε "για έναν ιερό σκοπό, να συναντήσω μαζί με την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα και την Αυτού Μακαριότητα τον αδελφό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τους πονεμένους αδελφούς μας τους πρόσφυγας".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε ότι "ήταν ένα χρέος όλων μας προς αυτού και ευχόμεθα η σύντομη αυτή επίσκεψη μας και η επικοινωνία μας μαζί τους να έχει αντίκτυπο, απήχηση και πρακτικά αποτελέσματα για αυτούς τους ιδίους που ξεριζώθηκαν βίαια από τις εστίες τους, τις πατρίδες τους, και ταλαιπωρούνται ώσπου να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό, όποιος κι αν είναι αυτός".


"Κομίζω προς τους Μυτιληνιούς", είπε, "τη στοργή και την ευλογία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου". Ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και πρόσθεσε: "Εύχομαι αύριο να συναντηθούμε με τους δύο θρησκευτικούς ηγέτας, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Εξοχότατο κ. Τσίπρα, και με όλους τους άλλους αρμόδιους παράγοντας, για να εκπληρώσουμε αυτό το ιερό χρέος και καθήκον".

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν οι μητροπολίτες Γέρων Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Ἐμμανουήλ, Λέρου, Καλύμνου καί Αστυπάλαιας Παΐσιος, Κώου καί Νισύρου Ναθαναήλ, Προύσης Ελπιδοφόρος, και ο αρχιδιάκονος Ἀνδρέας.


Αργά το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη στο ξενοδοχείο του δεύτερου.

Το LesvosPost.com ήταν παρόν στην άφιξη του οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα της LesvosPost.com WEB TV
Επιμέλεια —Βίντεο, Φωτο: Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.