Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Αγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης (Βίος, θαύματα, διδαχή)


Ο καθηγητής Φιλόλογος & Θεολόγος κύριος Κωνσταντίνος Χρ. Νούσης μιλάει για τον βίο τα θαύματα και τη διδαχή του νεοανακηρυχθέντος Αγίου Πορφυρίου του καυσοκαλυβήτου.
Ο όσιος Γέρων Πορφύριος, κατά κόσμον Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 στην Εύβοια, στο χωριό Άγιος Ιωάννης της επαρχίας Καρυστίας.Παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο, στο καλύβι του Αγίου Γεωργίου στα Καυσοκαλύβια στις 4 :31 τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου 1991.
Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου προχώρησε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου 2013, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Κωνσταντίνος Χρ. Νούσης ( πνευματικοπαιδι του οσιου Πορφυριου). Ο γεροντας Πορφυριος προφητευσε οτι ποτε δεν θα γινει η Ενωση των Εκκλησιων (ενωση με τους καθολικους).Τονιζε επισης οτι οποιος βριζει τους εκπροσωπους της Εκκλησιας δεν αγαπαει την Εκκλησια και τον Χριστο....Οι αγιοι εδειξαν τον δρομο ουτε αποσχιστηκαν αυτο δεν σημαινει οτι αν βγει ο πατριαρχης και ο Παπας και πουν ειμαστε ενα , αν κηρυχτει αυτο επισημα θα πουμε ενταξει ειμαστε Ενα. ( 1:10:00)

Απολυτίκιον ήχος πλ.α΄
Τον συνάναρχον λόγον
Προγιγνώσκειν το μέλλον σοφώς, Πορφύριε, ως αντιμίσθιον πόνων και βιοτής ευσεβούς χάριν δέδωκε σοι άνωθεν ο Κύριος, άνθος Ευβοίας ιερόν, εκ του Άθω μυστικώς προς κήπους μετεφυτεύθεις αλήκτου δόξης πρεσβεύειν Χριστώ υπέρ των ευφημούντων σε.
Raf tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου