Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η Σταυρική θυσία του Χριστού μήνυμα Αγάπης, Ισότητας και Αδελφοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ).

Η Σταυρική θυσία του Χριστού μήνυμα Αγάπης, Ισότητας και Αδελφοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)
«Η Δίκη του Χριστού από θρησκευτικής και νομικής απόψεως», ήταν το θέμα της ομιλίας του γνωστού ποινικολόγου Γιώργου Δούμα στην φετινή προπασχάλια εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως, στη Λαμία.

«Οι κοινωνικές προεκτάσεις της Σταυρικής θυσίας του Χριστού είναι σήμερα επίκαιρες όσο ποτέ..»., είπε ο Γιώργος Δούμας, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει τα σύνορα να είναι ανοιχτά, οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και ότι όλοι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο Θεό. Το μήνυμα της θυσίας του Ιησού είναι η Αγάπη , η Ισότητα και η Αδελφοσύνη, είπε χαρακτηριστικά.

«Η εικόνα του Χριστού πρέπει να μείνει μέσα στις δικαστικές αίθουσες για να θυμούνται δικαστές και δικηγόροι ότι και ο Ιησούς είχε πέσει θύμα κακοδικίας και έτσι να προσέχουν και να απονέμουν δικαιοσύνη...», είπε ο Μητροπολίτης Νικόλαος, ενώ παράλληλα τόνισε ότι και η χώρα μας ανεβαίνει το δικό της μαρτυρικό Γολγοθά, ωστόσο στο τέλος θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της όπως και στο παρελθόν.
Την εκδήλωση πλαισίωσε με ερμηνεία ύμνων της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, τους οποίους απέδωσε άψογα η πολυμελής χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με χοράρχη τον κ. Ανδρέα Ιωακείμ, Διευθυντή της Σχολής.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση της Μητρόπολης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως, στη Λαμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου