Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΜΕ «ΤΟ ΦΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ» #prosfyges

web-0064
Ξημερώματα εχθές Σάββατο 9 Απριλίου, μεταφέραμε τα προϊόντα της αγάπης μας που ετοίμασαν οι εθελοντές μας και οι φιλότιμοι Έλληνες χορηγοί των υλικών μας, για τα προσφυγόπουλα της Ειδομένης.

Τα ξεφορτώσαμε όλα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών, που αναγνωρίζουν το έργο που επιτελούμε και μας θέτουν υπό την προστασία τους και επιτήρηση, προκειμένου να μας προφυλάξουν από πιθανή προβοκάτσια κάποιων, μυστήριων «αλληλέγγυων».
web_0002
web-074125
Οι εθελοντές μας αντιλήφθηκαν κατεπείγουσες φαρμακευτικές ανάγκες κάποιων οικογενειών, τις οποίες μέχρι το βράδυ κάλυψαν.
web-0062
Παίξαμε αρκετές ώρες με τα προσφυγόπουλα, προσπαθώντας να τα κάνουμε λίγο να ξεχάσουν το Γολγοθά που πέρασαν, που διανύουν και τους αναμένει
web_0073
web-0078
web_0074
και εν συνεχεία τους κεράσαμε γλυκά για να τους διώξουμε λίγο την πίκρα.
web-0110
web-0112
Για πρώτη φορά όμως ψυχικά λυγίσαμε. Ήρθαν πάρα πολλοί πρόσφυγες κάθε ηλικίας, γέροντες, οικογενειάρχες, έφηβοι και κλαίγοντας μας εξέθεταν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ευρισκόμενοι πάνω από δυο μήνες στις λάσπες της Ειδομένης. Το δράμα τους αδυνατούμε να το περιγράψουμε, μόνο ένα χαρακτηριστικό περιστατικό θα αναφέρουμε για να κατανοήσετε λίγο την κατάστασή τους.
Δύο Σύριοι πρόσφυγες αυτοπυρπολήθηκαν σε μία προσπάθεια να δώσουν τέλος στη ζωή τους κι ευτυχώς έπεσαν πάνω τους οι συμπατριώτες τους και γλύτωσαν. Ο ένας αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην πτέρυγα της πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, ο οποίος ευτυχώς έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Νομίζουμε ότι κατανοεί η αγάπη σας τι σημαίνει, και κάτω από ποιες συνθήκες απόγνωσης και απελπισίας αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, τη στιγμή που έφυγαν από τη Συρία για να μην τους σφάξουν και να μην τους κάψουν οι τζιχαντιστές του χαλιφάτου, που έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα ποδαρόδρομο, που αρκετοί από αυτούς επί δύο χρόνια εργάστηκαν στην Τουρκία κάτω από άγρια εκμετάλλευση, για να εξοικονομήσουν τα υπέρογκα ποσά που ζητούσαν οι Τούρκοι διακινητές και τα οποία κατέβαλαν για να μπουν μέσα σε μια σάπια βάρκα κι είδαν συγγενείς και φίλους τους να πνίγονται στο Αιγαίο, που επί 63 ημέρες παραμένουν στη βροχή και το κρύο άστεγοι, πεινασμένοι, άρρωστοι…. Κατάφεραν, λοιπόν, οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι μαζί με την αριστερή ελληνική κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, να τους κάνουν να μη θέλουν πια αυτή τη ζωή, για την οποία όπως προανέφερα τόσο διακινδύνευσαν και υπέμειναν τα πάνδεινα. (Επίσης δύο από αυτούς που ήδη επαναπατρίστηκαν, με το που πάτησαν το πόδι τους στην στεριά της Τουρκίας, αυτοκτόνησαν). Εχθές, μουσουλμάνοι κλαίγοντας μας παρακαλούσαν να προσευχηθούμε, ώστε ο Θεός να φωτίσει τους υπευθύνους να λυπηθούν τα παιδιά τους. Εμείς πέραν που ανάψαμε λαμπάδα που καίει μπροστά στην Παναγία, τη Φοβερά Προστασία, τους είπαμε ότι οι Ευρωπαίοι στους οποίους θέλουν να πάνε και από τους οποίους ζητούν να σεβασθούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, δεν γνωρίζουν τι θα πει έλεος και εξηγήσαμε πόσοι χιλιάδες Έλληνες αυτοκτόνησαν από την οικονομική κρίση που μας επέβαλαν οι Ευρωπαίοι, και τους είπαμε ότι πολλοί από εμάς τους Έλληνες πλέον επιθυμούμε να φύγουμε από αυτή την δίχως έλεος Ευρώπη, και την ίδια στιγμή εσείς θέλετε να πάτε σ’ αυτήν. Δυστυχώς τότε μας είπαν το φρικτό: «Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή, καθώς η άλλη είναι να πεθάνουμε είτε εδώ είτε επιστρέφοντας στο στόμα του χαλιφάτου».
Αγαπητοί μας αδελφοί, φίλοι, συμπατριώτες, οι πρόσφυγες στην Ειδομένη και σε άλλα μέρη, αγωνίζονται να ανοίξουν τα σύνορα ώστε ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΛΛΟ, και για να φύγουν, καταφεύγουν στο «πάση θυσία», μέχρι που αυτοπυρπολούνται. Είναι εγκληματικό o oποιοσδήποτε να απευθύνει προς αυτά τα θύματα την οποιαδήποτε μομφή ή να εκφράζει φόβους. Υπάρχουν υπεύθυνοι πολιτικοί Έλληνες και Ευρωπαίοι, που μεθοδεύουν με νόμους να επιβεβαιώσουν τους φόβους σας, ενώ οι πρόσφυγες προκειμένου να μην επιβεβαιωθούν οι όποιοι φόβοι, βάζουν οι ίδιοι φωτιά στην ίδια τη ζωή τους.
Το προσφυγικό πρόβλημα πρέπει να το επιβαρυνθούν αποκλειστικά και μόνο 1) αυτοί που εφηύραν την «Αραβική Άνοιξη» και τους βγήκε αραβική βαρυχειμωνιά, 2) αυτοί που εξόπλισαν τον ΙSIS και το χαλιφάτο και το άφησαν να διαλύσει τη Συρία και συνεχίζουν, 3) αυτοί που λόγω γεωπολιτικών παιχνιδιών και οικονομικών συμφερόντων, παίζουν τα παιχνίδια τους (με το αζημίωτο) στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και στη Συρία.
Οι δυστυχείς πρόσφυγες και οι Έλληνες είμαστε θύματα των ίδιων συμφερόντων και πρέπει ενωμένοι να απαιτήσουμε να επωμισθούν το προσφυγικό αποκλειστικά και μόνο αυτοί που το δημιούργησαν. Δεν είναι σωστό να αφήνουμε αμφιλεγόμενους «αλληλέγγυους» να εκμεταλλεύονται με συγκεκριμένο παράνομο τρόπο τον πόνο των δύστυχων προσφύγων και να τους εκθέτουν σε απίστευτους κινδύνους, όπως τους εξέθεσαν σήμερα και μετέτρεψαν σήμερα την Ειδομένη σε κόλαση, και τα ασθενοφόρα δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν σοβαρούς τραυματίες, αλλά ούτε και τους πρόσφυγες είναι σωστό να αφήσουμε πάνω στη δικαιολογημένη απελπισία τους, να κάνουν απονενοημένα διαβήματα και απέλπιδες και παράνομες ενέργειες. Εάν ήμασταν τίμιοι, θα έπρεπε 200.000 Έλληνες να είμαστε ειρηνικοί διαδηλωτές στην Ειδομένη, με αιτήματα α) να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων, β) με το άνοιγμα των συνόρων να επωμισθούν τις ευθύνες τους αυτοί που εξόπλισαν τον ΙSIS, που επέβαλαν την «Αραβική Άνοιξη» και δεν λαμβάνουν απόφαση να τερματίσουν τον πόλεμο στη Συρία. Εφ’ όσον όμως απαθώς καθόμαστε και διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε μόνο όταν οι τοκοφλύφοι δανειστές καθυστερούν τη δόση ή τη μειώνουν από τους «εξαρτημένους», τότε δικαίως θα πληρώσουμε εμείς οι Έλληνες «τη νύφη», όχι γιατί τη θέλαμε, αλλά διότι δεν αντιδράμε τη στιγμή που μας την επιβάλλουν, διότι και η παθητική στάση είναι δείγμα σιωπηρής συναίνεσης.
Ως Έλληνας πολίτης και ως Πνευματικός, εδώ και καιρό επισημαίνω όλα τα ανωτέρω, και μαζί με τους φιλότιμους κατοίκους της περιοχής εμπράκτως στηρίζουμε (τολμώ να πω όσο κανείς άλλος), τους δυστυχείς πρόσφυγες στην Ειδομένη και φυσικά και πολλοί άλλοι φιλότιμοι Έλληνες, που είμαστε υπερήφανοι γι’αυτούς. Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού παρακολουθεί απαθής και ασχολείται με διαδόσεις, με φοβίες, με τον εαυτό του. Προσωπικά διαβεβαιώνω όλους αυτούς ότι όλα αυτά που φοβούνται να μην πάθουν, δυστυχώς θα τα πάθουν όλα και πολύ περισσότερα, διότι έχουν μάθει να κοιτούν μόνο τον εαυτό τους και το βόλεμά τους. Η παθητική μας διαφθορά τραβά σαν μαγνήτης κάθε κακή επιφορά και εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι των όσων δεχόμαστε. Όταν η παθητική διαφθορά είναι καθολική επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας ενός λαού, τότε οι συνέπειες που αυτή επιφέρει, είναι αναπόφευκτες για όλους. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο στην αγάπη σας για  το ανωτέρω θέμα.
                                                —————————-

Αντιφώνηση στους «υπερευλαβείς ορθοδόξους χριστιανούς»

Δυστυχώς μέσα στον διαδικτυακό χώρο κυκλοφορεί κάθε είδους ανοησία που μπορεί να φανταστεί κανείς, και φυσικά δεν είμαστε ανόητοι να ασχολούμαστε με ανοησίες. Κάποιοι όμως εκμεταλλευόμενοι αισχρώς το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και προκειμένου να το διεγείρουν (προς όφελός τους) ενάντια στους πρόσφυγες, επικαλούνται διάφορα δήθεν επεισόδια όπου οι πρόσφυγες αντέδρασαν δήθεν σε κληρικό που πήγε να τους μοιράσει τρόφιμα, στολισμένος με τον χρυσό επιστήθιο μεγάλο σταυρό του ή ότι αντέδρασαν δήθεν γι’αυτό ή για  το άλλο κ.λ.π.
Αγαπητοί μου «ορθόδοξοι», αν ευλαβείσθε τον σταυρό, αυτό το θρησκευτικό τίμιο σύμβολο, κι αν έχετε πνεύμα ομολογίας, βάλτε τα πρώτα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας, οι οποίοι δεν θέλουν να  υπάρχει ο Τίμιος Σταυρός στο έμβλημα της ελληνικής αστυνομίας και με απόφαση των «ορθοδόξων χριστιανών» αφαιρείται ο Τίμιος Σταυρός. Μην διαμαρτύρεσθε λοιπόν, για το αν ένας ή δύο ζηλωτές μουσουλμάνοι διαμαρτυρήθηκαν, γιατί κάποιος προκλητικά προκάλεσε το θρησκευτικό τους συναίσθημα, εκμεταλλευόμενος τη δεινή και οδυνηρή κατάστασή τους. Έχει γραφτεί: «ουκ εκπειράσεις (όχι μουσουλμάνο αλλά ούτε) Κύριον τον Θεόν σου». Τα δικά σας παιδιά, αυτοί που ψηφίζετε, δεν θέλουν τον σταυρό και συστηματικά προσπαθούν να τον εξαφανίσουν. Δείτε πώς κατάντησαν το έμβλημα με τον σταυρό. Έτσι ήταν:
neo_ethnosimo
Έτσι εξαφάνισαν τον σταυρό:
Elas[1]
Μην τα βάζετε, λοιπόν, με τους δυστυχείς μουσουλμάνους, διότι δείτε ότι οι Έλληνες ορθόδοξοι με νόμο απαγόρευσαν από την ταυτότητά σας την ύπαρξη θρησκευτικού συμβόλου και την αναγραφή της ιδιότητας του ορθοδόξου χριστιανού. Η εκκλησία μάζεψε γι’αυτό το θέμα 3.500.000 υπογραφές και αντί να τις χρησιμοποιήσει και να τις καταθέσει όπου όφειλε, τις έχει με «ναφθαλίνη» σε κοντέηνερ και κανείς σας δεν διαμαρτύρεται, λες και όλοι σας δώσατε την υπογραφή σας για να την βάλουν στη «ναφθαλίνη». Δεν υπάρχει λοιπόν, κανένας λογισμός γι’ αυτά, ενώ υπάρχουν λογισμοί για 2-3 ζηλωτές μουσουλμάνους που πειράχθηκαν από τον σταυρό;
Αφαιρέθηκε το εικόνισμα από τη Βουλή, αφαιρέθηκαν οι σταυροί από όλες τις εκκλησίες του Μυστρά και από άλλες σημαντικές εκκλησίες και δεν υπήρξε κανένας λογισμός, απαγόρευσαν σε Μητροπολίτη να επισκεφθεί σχολείο, προγραμματίζουν κατάργηση των θρησκευτικών κ.λ.π. Δεν μπορώ να καταλάβω τι επιλεκτική ευλάβεια κάποιοι διαθέτουν. Ψηφίζεται πλήθος αντιχριστιανικών νόμων και επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα για τη μη τήρησή τους από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, και οι «ορθόδοξοι χριστιανοί» ενώ «ξεβαφτίζονται» με νόμους και οι κοινωνίες «αποχριστιανίζονται», κάποιοι φοβούνται μήπως ανοίγοντας τα σύνορα αλλοιωθεί το πνεύμα της Ευρώπης! Αγαπητοί μας φίλοι, οι εννέα στους δέκα που συλλαμβάνονται ως τζιχαντιστές στην Ευρώπη, είναι Βέλγοι, Γάλλοι, Άγγλοι κ.λ.π. υπήκοοι, και αυτοί που οργανώνουν τον ISIS και σφάζουν, το ίδιο. Συνεχίστε να φοβάστε μην αλλοιώσουν οι μουσουλμάνοι το ευρωπαϊκό πνεύμα σας· αυτό το πνεύμα να το χαίρεσθε· ένα είναι σίγουρο: ότι όντως οι μουσουλμάνοι αν μείνουν θα αλλοιώσουν το πνεύμα σας. Αυτό το πνεύμα όμως που έχετε, μην το συγχέετε με το Πνεύμα του Χριστού μας, διότι δεν έχει καμμία απολύτως σχέση. Οι χριστιανικές κοινωνίες παρελαύνουν στα καρναβάλια πέη (γεννητικά όργανα) και κάνουν όσα αισχρόν εστί και λέγειν. Τι λέτε; Εάν παρευρίσκονται εκεί μουσουλμάνοι, θα αφήσουν τις γυναίκες και τις κόρες τους να βλέπουν αυτά τα αίσχη; Φυσικά θα επιχειρήσουν να αλλοιώσουν το «χριστιανικό» σας πνεύμα. Μήπως θα κάθονται να τους σερβίρουν ως πολιτισμό «τα παλλόμενα πέη»; Ή θα ανεχθούν να τους βρίζουν τον Θεό που πιστεύουν;
Αυτοί που εφηύραν την «Αραβική Άνοιξη», που πλουτίζουν από τους εξοπλισμούς, που δημιούργησαν το προσφυγικό πρόβλημα, που πτωχεύουν συστηματικά ένα-ένα όλα τα κράτη (που τα βοηθούν με δανεικά), που… που… που… που αναγκάζουν τους μουσουλμάνους να αυτοπυρπολούνται ή να θέλουν να ζωσθούν με εκρηκτικά και να σκοτώσουν, αυτοί που οδήγησαν χιλιάδες Έλληνες να πηδάνε από τα μπαλκόνια και να σκοτώνονται, να είσθε σίγουροι ότι ετοιμάζονται χριστιανούς και μουσουλμάνους να τους καταστήσουν αριθμημένους δούλους και υπηκόους τους, και θα τους δώσουν τον αριθμό πάνω στο σώμα τους, όπως άλλοτε.
images6EG3L90P
Βέβαια αυτή τη φορά σε πιο εξευγενισμένη μορφή, λόγω ανώτερου «πολιτισμού» που έχουν αναπτύξει και ηλεκτρονικής τεχνολογίας.
Παραμείνετε εσείς στους καναπέδες σας, συνεχίστε να αλλάζετε τη φωτογραφία του προφίλ σας και μείνετε πιστοί στις συμβουλές των γονέων σας, καθώς από βρέφη μάθαμε: «Κοίτα τον εαυτό σου, τι θες κι ανακατεύεσαι εσύ, άσε τους άλλους, δεν θα βγάλεις εσύ το φίδι από την τρύπα». Αυτό το «φίδι» επιθυμεί όσο τίποτα άλλο να κοιτά ο καθένας τον εαυτό του, γιατί έτσι έναν έναν τους δηλητηριάζει και τους τρώει εύκολα. Ο αρχαίος όφις δεν χαίρεται με τίποτα άλλο τόσο πολύ γι’αυτό, το μόνο «αντιοφικό» φάρμακο είναι να αφήσει ο νους το κοίταγμα στον εαυτό του και να στραφεί με αγάπη προς τον Θεό και προς τον πλησίον του. Να είσθε σίγουροι ότι όσο κι αν κοιτάξετε τον εαυτό σας, εάν «πάρει ο διάολος» το έθνος σας, την πατρίδα σας, τον τόπο σας, τον πλησίον σας (και Έλληνα και πρόσφυγα και μετανάστη), τότε ένα είναι σίγουρο: ότι «θα πάρει ο διάολος» κι εσάς χωρίς φυσικά να το θέλετε, όση προσπάθεια κι αν κάνετε για να μην πάρει εσάς. Αν συνεχίσετε λοιπόν, να είστε στραμμένοι στον εαυτό σας, στα δικά σας, αν αγαπάτε τον εαυτό σας, είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να καταστραφείτε, εξ’ου και το: «ος γαρ αν θέλη την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν» και το: «ει τις έρχεται πρός με και ου μισεί… έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ου δύναταί μου μαθητής είναι».
Καλή υπομονή στα επερχόμενα, και θυμηθείτε όταν έρθει η σειρά σας και αρχίσει να «σας παίρνει ο διάολος», τότε να μη φωνάζετε κανέναν να σας κοιτάξει, διότι όλοι κοιτάνε τον εαυτό τους και δεν ευκαιρούν. Αυτοί δε που δεν κοιτάνε τον εαυτό τους αλλά τους άλλους, θα έχουν τότε λυγίσει διότι τους αφήσατε μόνους και θα έχουν θυσιάσει όλη τους την ψυχή, και δεν θα έχουν πλέον δυνατότητα να κάνουν κάτι· αυτοί εφάρμοσαν την μείζονα πασών των εντολών: «Μείζονα ταύτης αγάπην ουδείς έχει, ίνα τις την ψυχήν αυτού θη υπέρ των φίλων αυτού».

Έκκληση προς τις Ελληνίδες μητέρες

Με τη διάκριση πάντα ότι δεν απευθύνομαι στις ηρωίδες μητέρες, που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του κάθε τίμιου αγώνα και θυσιάζουν από αγάπη και την ίδια τους την ψυχή, συμβουλεύω τις υπόλοιπες Ελληνίδες μητέρες να αλλάξουν (πριν να είναι αργά) τη λανθασμένη νοοτροπία τους ως προς τη διαπαιδαγώγηση των «κανακάρηδών» τους, και να αρχίσουν πλέον να τους διδάσκουν: α) να μην κοιτούν το δικό τους συμφέρον και τον εαυτό τους, β) ότι αυτοί πρέπει να αναλάβουν «να βγάλουν το φίδι από την τρύπα» και γ) εάν ξέρουν, να τους δείξουν και πώς θα το βγάλουν. Όλη αυτή η τεράστια ενεργητική και παθητική διαφθορά έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προαναφερθείσα λανθασμένη διαπαιδαγώγηση του Έλληνα, και να πάρει η ευχή, κάνουν τέτοια υπακοή τα παιδιά, που κοιτώντας τον εαυτό τους αδυνατούν να κοιτάξουν τη γυναίκα τους (γι’αυτό δεν στεργιώνει γάμος), αδυνατούν να κοιτάξουν τους γονείς τους, την πατρίδα τους… Αυτό που τους δίδαξαν οι γονείς, το κάνουν τέλεια. Η μητέρα από βρέφος διδάσκει στο παιδί της τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα» και τη «διαφθορά», αφού ακόμα και για να φάει το φαγητό του ώστε να μην πεθάνει, του τάζει: «Φάε όλο το φαγητό σου και να δεις εγώ τι θα σου δώσω» (δηλ. μαθαίνει στο παιδί να κοιτά τι μπορεί να πάρει από τον άλλο, ακόμα κι όταν αυτός ο άλλος φροντίζει για την ίδια του τη ζωή). Έτσι φθάσαμε στις μέρες μας να πηγαίνεις λ.χ. στον αρμόδιο δημόσιο υπάλληλο που πληρώνεται για να φέρει εις πέρας κάποιο νόμιμο αίτημά σου και δεν θα το κάνει έως ότου ακούσει από εσένα αυτό που άκουγε κι έμαθε από τη μητέρα του. Έτσι βασιλεύει παντού η διαφθορά, η διαπλοκή, η μίζα, το «φακελάκι», το «ψαράκι», το «λάδωμα», οι «οff-shore» κ.λ.π. Πρέπει να εξαλειφθεί η διαφθορά από τη βάση της. Πώς αυτά τα παιδιά θα αισθανθούν την ανάγκη να αφήσουν τον φραπέ τους, το προφίλ τους, για να πάνε να διαδηλώσουν για τα δικαιώματα των προσφύγων της Ειδομένης, τη στιγμή που δεν διαδηλώνουν ούτε για το ότι αυτοί που κλείνουν τα σύνορα είναι οι ίδιοι που ενώ βάζουν σύνορα, λένε ότι είναι «Μακεδονία» και επιβουλεύονται τη μισή βόρεια Ελλάδα; Τα παιδιά μας κάνουν πολύ καλά, τέλεια, αυτό το οποίο τους έχουμε μάθει και γαλουχήσει. Τώρα αν εμείς που τα διαπαιδαγωγήσαμε έτσι, διαπιστώνουμε πλέον ότι κινδυνεύουμε να μας «φάει το φίδι» και τους ζητάμε να το βγάλουν, αυτά από την πλευρά τους, έχοντας μάθει να κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους (σύμφωνα με τη διαπαιδαγώγηση που έλαβαν), είναι λογικό να θεωρούν ότι πρέπει να αφήσουν τους άλλους να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα»…
Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου.
https://vasilinos.wordpress.com/2016/04/10/%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b9%ce%b4%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%85%cf%80%ce%b1-prosfyges/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου