Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.

 ΣΧΟΛΙΟ : Ο Πατέρας Καλ'ί'δης έχει αναφερθεί στον μεγάλο σεισμό που θα κτυπήσει τις ΗΠΑ,πριν την έναρξη του μεγάλου πολέμου.Είναι αξιοπρόσεκτο,το πως έρχονται και δένουν ειδήσεις,όπως το κλείσιμο του φράγματος Τισρίν στον Ευφράτη ποταμό,από πλευράς Τουρκίας,που δείχνει τις προετοιμασίες του μεγάλου πολέμου,η πολιτική κατάσταση στα Σκόπια,που βρίσκονται σε ακυβερνησία με κίνδυνο εσωτερικού πολέμου,η κατάσταση στην Αν.Ουκρανία,με κίνδυνο ολικού πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας,και η κατάσταση στη Συρία με την αναμενόμενη ανάδειξη του Κουρδικού κράτους.Πλέον τα σημαδια μέσα στην σαρακοστή έχουν πληθύνει και περιμένουμε τι άλλλο μπορεί να δούμε.
Μια νέα μελέτη από την Αμερικάνικη γεωλογική έρευνα (USGS),  εξέτασε τα μοτίβα στο ιστορικό των σεισμών και δείχνει ότι πλέον είναι θέμα χρόνου για να εκδηλωθεί ένας μεγάλος σεισμός στη Νότια Καλιφόρνια.
‘No getting out of this’: Major earthquake ‘certain’ to hit Southern California, study says
Το μόνο ερώτημα είναι πόσο καιρό θα χρειαστεί για να εκδηλωθεί ο γιγαντιαίος σεισμός στην Καλιφόρνια.Η μελέτη εξέτασε το τμήμα του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα που διατρέχει διακρατικά σε συναγερμό 5, κοντά στο βουνό Frazier, στην βορειοανατολική Kern County.
The Newport-Inglewood fault was responsible for the 4.9 magnitude Inglewood earthquake in 1920 and the 6.4 magnitude Long Beach earthquake in 1933. (Photo credit: ucsb.edu / Sonia Fernandez)
«Ένας από τους λόγους που αυτή η θέση έχει σημασία είναι γιατί στη Νότια Καλιφόρνια, η στροφή Big, Carrizo και Mojave,στα τμήματα του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα φιλοξενεί το 50-70% των κινήσεων στην πλάκα. Αυτό σημαίνει ότι η σεισμική επικινδυνότητα είναι υψηλή σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο.
Για να καταλάβουν το μέγεθος και την πιθανότητα μελλοντικών σεισμών στην εντυπωσιακή περιοχή, οι ερευνητές εξέτασαν το παρελθόν, σε περισσότερους από 30 σεισμούς που έγιναν.
Εξετάσαμε τις καταγραφές στους σεισμούς που έγιναν τα τελευταία 1.200 χρόνια,είπε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, της έρευνας του USGS, γεωλόγος Kate Scharer, όπως αναφέρεται στο Los Angeles Times.
Εξετάσαμε ειδικότερα τους 10 μεγαλύτερους σεισμούς,που έγιναν στην περιοχή τα τελευταία 1.000 χρόνια.
Οι περισσότεροι σεισμοί στην περιοχή είναι της τάξεως των 7,5 ρίχτερ.
Το 1857,ο τελευταίος σημαντικός σεισμός ήταν 7,9 ρίχτερ και προκάλεσε μετατόπιση εδαφών και πτώση δέντρων.Η δόνηση διήρκεσε μεταξύ 1-3 λεπτά.
Από τότε συσσωρεύεται ενέργεια  η οποία θα προκαλέσει ένα ισχυρό σεισμό.
Ενας σεισμός σήμερα στο ίδιο περίπου μέγεθος ,θα προακλέσει βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και στις μεταφορές,λόγω μετατόπισης του εδάφους.Ο συναγερμός είναι στο επίπεδο 5.
Οι ερευνητές δεν μπορούν να προβλέψουν,πότε θα εκδηλωθεί αυτός ο σεισμός,παρότι η μέση επαναληπτικότητα των σεισμών στην περιοχή έχει ξεπεραστεί κατά 60 χρόνια,επειδή κατά μέσο όρο ένας μεγάλος σεισμός συμβαίνει κάθε 140 χρόνια στην περιοχή.
Συνεχίζουμε να μελετάμε το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα,επειδή θέλουμε να δούμε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο μεγάλος σεισμός,στο ηλεκτρικό ρεύμα,στους αυτοκινητόδρομους,την παροχή νερού
έτσι ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε στον επόμενο σεισμό
Το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα εκτείνεται περίπου 1.300 χιλιόμετρα (800 μίλια) μέσω Καλιφόρνιας. Έχει τρία τμήματα, το καθένα με διαφορετικό βαθμό σεισμικού κινδύνου. Το πιο σημαντικό είναι το νότιο τμήμα, που περνάει σε απόσταση περίπου 56 χιλιόμετρα (35 μίλια) από το Λος Άντζελες.
https://www.rt.com/usa/379768-southern-california-major-earthquake/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου