Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Αρρωστήσαμε όλοι. Κλήρος και λαός. Έτσι ερμηνεύεται η ζωή που περνάμε. Γιατί, όταν ένας λαός φτάνει, πρώτον: Να βλασφημεί τον Πατέρα Του και την Μάνα μας και δεύτερον κανείς να μην πενθεί γι΄ αυτό, τότε ο λαός αυτός βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! 
Η ζωή του παίζεται κορώνα-γράμμα.
Εδώ είμαστε, στο κορώνα-γράμμα!

Γι΄ αυτό τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως Έθνος, πρέπει να θρηνήσουμε την πνευματική εκτροπή μας.
Η ιστορία της Ελλάδος, αλλά και του Ισραήλ στα προ Χριστού χρόνια, μας  έχει διδάξει ότι όταν ο λαός του Θεού αποστατεί από τον νόμο του, τότε έρχεται ως φυσική συνέπεια η παρέμβαση Του για να έρθει σε συναίσθηση ο λαός και τελικά να σωθεί.
Δεν έγινε αντιληπτό στους πολλούς πως, για πρώτη φορά στην δισχιλιετή ιστορία της πατρίδας μας, η Ελλάδα διανύει ίσως και την μεγαλύτερη περίοδο χωρίς πολεμική σύρραξη στο έδαφός της (αν εξαιρέσουμε την Κύπρο μας) από την τελευταία μάχη στα βουνά του Γράμμου με τους κουμουνιστές το 1949. Εξήντα οκτώ χρόνια. Βεβαίως ο πόλεμος σήμερα υφίσταται σε πάρα πολλούς άλλους τομείς της ζωής μας.
Αυτή τη φορά η μακροθυμία του Κυρίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο. Οι προφήτες στην Π. Διαθήκη που μετέφεραν τα μηνύματα του Θεού για τις επικείμενες καταστροφές, πολέμους, αρρώστιες, αιχμαλωσίες κ.τ.λ. στο λαό του Ισραήλ, με σκοπό την μετάνοια, επισημαίνανε σε παρόμοιες καταστάσεις τέτοιας ανοχής του Θεού, ότι η επέμβασή Του θα είναι αμείλικτη, εξαιτίας της αμετανοησίας.
Μας δόθηκαν πολλά και μας ζητούνται πολλά.  
Ο λαός μας αγάπησε τόσο πολύ τον Χριστό, που του πρόσφερε θυσία τα 10 από τα 12 εκατομμύρια μαρτύρων, μόνο στους τρεις πρώτους αιώνες. Ένας λαός που μόνος κράτησε αντίσταση στη λαίλαπα του Παπισμού και σώθηκε, απ΄ όλη τη μέχρι τον 11 αιώνα Ορθόδοξη Ευρώπη. Που πάντοτε θα βγάζει ομολογητές έναντι των αιρέσεων. Που ακόμα και μέσα σε μια τέτοια οικονομική ανέχεια, όπως η σημερινή, συντηρεί και μεταλαμπαδεύει την Ορθοδοξία σ΄ όλο τον κόσμο.  Ένας λαός που πάντα ήταν και θα είναι ο φωτοδότης όλου του κόσμου, έτσι εύκολα παρεδώθει στον εχθρό αμαχητί. Και είναι έτοιμος να γκρεμιστεί στα βάραθρα του Άδη.
Χαίρετε την ελευθερία, αλλά νομίζει τελικά ότι είναι ελεύθερος. 
Καταχραστήκαμε το δικαίωμα που μας έδωσε ο Θεός μας να κάνουμε ότι θέλουμε και επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο που μας οδήγησε στη σημερινή δουλεία. Γιατί η αμαρτία κάνει τον άνθρωπο δούλο της.
Ελεύθερος δεν είναι αυτός που κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά αυτός που κάνει σωστή επιλογή της ελευθερίας που μας δόθηκε ως δώρο από τον Τριαδικό Θεό.
Και η σωστή επιλογή είναι να ακούμε τον έμφυτο νόμο του Θεού μέσα στο νου μας. Τη συνείδηση, τη φωνή του Αγίου Πνεύματος  που μας αποτρέπει από τα κακά και μας παροτρύνει στα αγαθά.
Κάθε βαπτισμένος Ορθόδοξος, από τα νηπιακά του χρόνια, ακούει τη φωνή του πλάστη Του, τόσο, όσο η ψυχή του είναι αμόλυντη από την αμαρτία.
Είμαστε αναπολόγητοι ενώπιον του Θεού. Aς συνεχίσουν να λένε ότι είναι άθεοι όσοι επιμένουν σε αυτό το ψέμα. Η πραγματικότητα θα δείξει το αντίθετο στις δοκιμασίες που έρχονται. Στους Έλληνες η πίστη είναι σφραγισμένη όχι μόνο από τη Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος, αλλά ενυπάρχει στο D.N.A. μας.
Ομολογήστε ειλικρινά ότι θέλετε να κάνετε τα χατίρια της σάρκας, για να απολαύσετε την μάταιη τούτη ζωή και ότι δεν συμφέρει να πάτε κοντά στο Χριστό, γιατί πρέπει να κάνετε θυσίες που κοστίζουν.
Τελικά καταλάβατε επιτέλους ότι αυτό που κοστίζει με όσα και όσοι περνάτε, είναι το να εξέλθει ο Χριστός από τη ζωή σας;
Μα ποιος να εξέλθει; Αυτός που μας χάρισε τη ζωή και ελπίδα αιώνιας ζωής, που ζει μέσα μας γιατί η ψυχή μας είναι σταγόνα που έπεσε από τη δική Του ψυχή, αυτός που μας περιμένει να μας κάνει βασιλόπουλα στον Ουρανό κοντά Του;
Ποιος να εξέλθει; Αυτός που για χάρη μας άφησε τη δόξα των αγγέλων και γεννήθηκε γυμνός σε παγωμένο σπήλαιο. Αυτός που και στον Ιορδάνη πάλι γυμνός βαπτίστηκε, ντροπή στα μάτια των  παιδιών του και αγγέλων. Αυτός που και πάνω στο Σταυρό γυμνός για χάρη μας ντροπιάστηκε ξανά, έχοντας χάσει την ανθρώπινη ομορφιά του απ΄ τη δική μας απανθρωπιά;
Άπονοι αδερφοί μου, ο Χριστός ξανασταυρώνετε από τον καθένα μας, άπειρες φορές, γιατί άπειρες είναι και οι αμαρτίες μας που του πληγώνουν την ευαίσθητη ψυχή Του.
Στον ιδρώτα της Γεθσημανή βρίσκεται η πρώτη Σταύρωσή Του. Στο πονηρό σκοτάδι της χτεσινής νύκτας συνεχίζετε η Σταύρωση Του.
Η κρίση που περνάμε δεν είναι πολιτική ούτε οικονομική, είναι βαθιά πνευματική. Μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο που μας βάλανε και που εκουσίως μπήκαμε, είναι δια της Θύρας της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.
Κοιτάς και λές που είναι οι Έλληνες, που είναι η Ελλάδα. Γενίτσαροι και Γραικύλοι πίσω από την αγοροπωλησία. Σίγουρα δεν είναι και η πρώτη φορά. Τελικά φταίμε όλοι, κλήρος, λαός και εξουσία. Διαπράξαμε όλοι το ίδιο λάθος της ύβρης: Καταργήσαμε τον Θεό.
Από εκεί μπήκαν οι εχθροί: Εκεί απ΄ όπου αντικαταστήσατε τη Λειτουργία με τις εκδρομές, τον πνευματικό με τα μέντιουμ, την προσευχή με τη γιόγκα, την τεκνογονία με τις εκτρώσεις-δολοφονίες, το γάμο με τη συμβολαιογραφική πράξη, τη νηστεία με τις δίαιτες, τον Χριστό με τον χρυσό και την Ορθοδοξία μας με τον Οικουμενισμό-Πανθρησκεία.
Ο Χριστός θέλει να επιστρέψουμε από αγάπη και φιλότιμο κοντά Του, για να συναντηθούμε με τη δική του αγάπη και όχι από ανάγκη. Ναι, βεβαίως και εν ώρα δυσκολίας και υποκρισίας και πάλι θα μας δεχθεί γιατί είναι εύσπλαχνος.
Αλλά αδερφοί μου, ο Κύριος δεν είναι σανίδα σωτηρίας, που σας την πετάνε στη θάλασσα, εν ώρα ανάγκης, για να μην πνιγείτε. Είναι ο ίδιος ο Σωτήρας μας, που πρέπει να τον βρούμε στις καλές μας στιγμές και όχι μόνον όταν τον έχουμε μεγάλη ανάγκη.
Γιατί αν τον δούμε μόνο ως σανίδα σωτηρίας, μπορεί να έλθει ένα μεγάλο κύμα και φοβερό και να σας πάει εσάς πιο πέρα. Τότε θα χάσετε και την σανίδα.
Τώρα καλλιεργείστε την αγάπη και την μετάνοια, γιατί γεννηθήκαμε από αγάπη. Μας έπλασε ο δημιουργός από μεγάλη αγάπη. Αυτό σημαίνει και ο λόγος του Κυρίου που είπε: Εγώ είμαι το Α και το Ω. Σημαίνει σας αγαπώ.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσω την επερχόμενη συμφορά, παρά μόνο η βαθιά συναίσθηση ότι αμάρτησα πολύ, ενώπιον Του και ενώπιον πολλών και ότι δίκαια τώρα πάσχω.
Δεν υπάρχουν όπλα μεγαλύτερης ισχύος από τα δάκρυα αυτών που μετανοούν. Δεν υπάρχει προσευχή μεγαλύτερης εμβέλειας από την θρηνητική προσευχή αυτών που μετανοούν.
Ένα δάκρυ μετανοίας, ένας αναστεναγμός πόνου από έλλειψη δακρύων, ισοδυναμεί με μια ηλιακή ακτίνα φωτός που πέφτει πάνω στη γη και την θερμαίνει.
Αυτήν την οδό ακολούθησαν όλοι οι Άγιοι μας. Είναι η μετάνοια το δεύτερο βάπτισμα, το φάρμακο της ψυχής που μας δώρισε ο Χριστός για να ξεπλένουμε διαρκώς το πρώτο βάπτισμα.
Η ζωή χωρίς τον Θεό και χωρίς την πίστη, είναι  όπως το παιχνίδι που ποντάρεις, αλλά αποτυγχάνεις.
Τώρα ακούστε και κάτι άλλο γιατί πολύ ανησυχείτε όλοι σας για την αχρήματη κοινωνία και την ταυτότητα με το τσιπ, που θα έχει το 666 και που προσπαθούν δια μέσω αυτής (κάρτα του πολίτη) να μας καταλήξουν στο σφράγισμα αργότερα. Σας υπόσχομαι ότι δεν θα προλάβουν. Ο Κύριος δεν θα αφήσει να σφραγιστεί η χώρα Του. Οι ίδιοι αυτοί που θα το φέρουν μόνο θα σφραγιστούν και θα χαθούν και σωματικά, όπου και αν βρίσκονται και ψυχικά. Γι΄ αυτό και ο Κύριος θα επέμβει νωρίτερα για να μη χαθεί το έθνος. 
Μέσα από τα δεινά θα έρθει μεγάλη μετάνοια, θα πείτε το ψωμί ψωμάκι. Αλλά φροντίστε πιο πριν όπως σας είπα να μην είστε στους μετανοούντας από φόβο, αλλά στους επιστρέφοντας από φιλότιμο και αγάπη για να συναντήσετε την Αγάπη Του, που θα σας προστατέψει την ώρα της δυσκολίας.
Όσοι είστε κάτω από το βάρος δυσβάστακτων δανείων και εξοφλήσεων, θαρρείτε μην πτοείστε. Σύντομα θα εκπληρωθεί η προφητεία του Αγίου Κοσμά που λέει: «Θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους αλλά δεν θα προλάβουν».  
Όλα να σας τα πάρουν, τίποτα δεν θα έχουν κερδίσει. Αυτοί νοιάζονται πολύ (αφού πατέρα έχουν το διάβολο) για την ψυχή σας και την πίστη σας. Αυτά να μην τους δώσατε. Αυτά μόνο σας χρειάζονται. Μην απελπιστείτε ότι και αν συμβεί γύρω σας. Τον Χριστό να μην αρνηθείτε και ποτέ να μην χάσετε την ελπίδα σας ότι θα ανατείλει ο ήλιος από τα χώματα.
Πρώτα θα εξοφλήσουμε τα σφάλματά μας εδώ, για να μην τα πάρουμε μαζί μας και μετά εύχομαι να μετανοήσετε και να πιούμε μαζί το νέκταρ της Αμβροσίας στην Αναστημένη Ελλάδα μας και στον Ουρανό μαζί με τον Χριστό.
Ζούμε την μεγαλύτερη προδοσία των Ελλήνων. Σύντομα θα υπάρξη επέμβασις Κυρίου. Είναι η χρονιά των διωγμών των χριστιανών. Μας ετοιμάζουν μία μεγάλη ταφόπλακα, αλλά δεν θα προφθάσουν να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους. Και δεν θα αφήσει ο Κύριος να πάθουν οι δικοί του μεγάλη ζημιά (οι πιστοί και οι μετανούντες).  
«Γινώσκει Κύριος τας οδούς των αμώμων….. ου καταισχυνθήσονται εν καιρώ πονηρώ και εν ημέραις λιμού χορτασθήσονται». Ψ36, 18-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου