ΡΟΛΟ'Ι'

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ Η ΣΚΩΤΙΑ – «Πιθανό» δημοψήφισμα ανεξαρτησίας πριν το Brexit ανακοίνωσε η Στέρτζον.


  • ΣΧΟΛΙΟ :Ένα ακόμα σημάδι ότι εκτός από την ΕΕ θα διαλυθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο.Η Αγγλία μόνο στους Σάξωνες,όπως γράφει η προφητεία από τη Μονή Κουτλουμουσίου.

Scotexit
Δημοψήφισμα ενδέχεται να πραγματοποιήσει η Σκωτία για την ανεξαρτητοποίησή της το φθινόπωρο του 2018, λίγους μήνες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοίνωσε, την Πέμπτη, η πρωθυπουργός της Νίκολα Στέρτζον, όπως μεταδίδει το BBC.


Sturgeon_Scotland
Η Στέρτζον δήλωσε ότι το φθινόπωρο του 2018 θα ήταν μια λογική επιλογή για το δημοψήφισμα στη Σκωτία, δεδομένου ότι θα υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ.
«Θα ήταν μια λογική περίοδος για να έχει αυτή την ευκαιρία η Σκωτία, αν επιλέξουμε να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο», δήλωσε στο BBC η Στέρτζον, η οποία ηγείται της αποκεντρωμένης κυβέρνησης. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για συγκεκριμένη ημερομηνία.
Το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας περιπλέκει περαιτέρω τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Τερέζα Μέι με τις άλλες 27 χώρες μέλη της ΕΕ όσον αφορά τις συνθήκες του «διαζυγίου».
Από συνταγματικής πλευράς ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα έπρεπε να εγκριθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο.
Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για το Brexit της 23ης Ιουνίου έθεσαν υπό αμφισβήτηση το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή η Αγγλία και η Ουαλία ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης αλλά η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία κατά.
Η Στέρτζον έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης του Λονδίνου για Brexit θα μπορούσαν να υποχρεώσουν τους Σκωτσέζους να ζητήσουν νέο δημοψήφισμα με το αιτιολογικό ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει από το 2014 όταν είχαν ψηφίσει με 55% έναντι 45% να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
crashonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.