Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Συγκαλείται το Σερβικό Συμβούλιο Ασφαλείας τη Δευτέρα, σχετικά με τις αποφάσεις της Πρίστινα./ KOΣΟΒΟ : Ο διάλογος για τη δημιουργία του στρατού θα συνεχιστεί.

ΣΧΟΛΙΟ : Οι ασκοί του Αιόλου στα Βαλκάνια άνοιξαν και θα έχουν σαν συνέπεια έναν επερχόμενο Βαλκανικό πόλεμο.Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή,που η βεντάλια ανοίγει με τις εξελίξεις ανάμεσα σε Σερβία και Κόσοβο,αλλά και με τις εθνοτικές αντιπαραθέσεις στα ακυβέρνητα Σκόπια,που βαίνουν προς διάλυση και εμφύλιο πόλεμο.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας ,Τόμισλαβ Νίκολιτς, συγκαλεί τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας,με αίτημα το  "Κοσσυφοπέδιο", το Κοινοβούλιο θα αναστείλει τον διάλογο στις Βρυξέλλες, είπε σε μια δήλωση από το γραφείο του.Φωτογραφία Tanjug / Oksana Toskić

Ο πρόεδρος συγκαλεί τη σύνοδο και γιατί είναι εμφανής η αποφασιστικότητα της διοίκησης της Πρίστινα,για τη παράνομη παρά την αντίθεση της διεθνούς κοινότητας, να συνεχίσει το σχηματισμό του λεγόμενου «Στρατού του Κοσσυφοπεδίου", υπονομεύοντας έτσι σκόπιμα και συνειδητά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, ανέφερε η δήλωση.

«Η πολιτική του Προέδρου και της Κυβέρνησης, της Δημοκρατίας της Σερβίας, τα τελευταία πέντε χρόνια είχαν σαν στόχο να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα,σαν βασικές προϋποθέσεις για την περαιτέρω πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να συγκαλέσει τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στις νέες συνθήκες,για να εξετάσει όλες τις επιλογές που του παρέχονται για να σώσει την κατάσταση","ανέφερε η δήλωση.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:654061-Savet-za-bezbednost-u-ponedeljak-o-odlukama-Pristine
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ NOVOSTI: Corfiatiko.blogspot.com
KOΣΟΒΟ : Ο διάλογος για τη δημιουργία του στρατού θα συνεχιστεί.
Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου ,Κάντρι Veseli ,διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος για τη δημιουργία του στρατού του Κοσόβου,θα συνεχιστεί....
Είπε ότι οι στρατηγικοί εταίροι του Κοσσυφοπεδίου, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να βοηθούν το Κοσσυφοπέδιο και το στρατό του, που σύμφωνα με τον επικεφαλής του PDK, θα είναι ο πιο ισχυρός εταίρος στην περιοχή για το ΝΑΤΟ.
Ο μετασχηματισμός της KSF θα συμβεί σύμφωνα με το νόμο, επειδή έχει συμβεί ακόμα μια παρεξήγηση. Ο νόμος θα λάβει τις κατάλληλες αρμοδιότητες  για να σχηματιστεί ο στρατός και θα είναι στρατιωτική δύναμη σαν άξιοι σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και  συνεργάτης με επαγγελματισμό, αρκετά βέβαιος, στην περιοχή, για τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση με νόμο που θα ψηφίσει ομόφωνα,θα κάνει τη μετατροπή της στρατιωτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο,είπε ο Veseli κατά τη διάρκεια της περιοδείας στο Τμήμα Ασφαλείας στην Βουστρί.
Θα συνεχίσουμε το διάλογο με τη Σερβία, επειδή δεν θέλουμε πόλεμο.Δεν μπορεί όμως η Σερβία να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις μας.
http://gazetametro.net/edhe-ushtrine-do-ta-bejme-edhe-dialogun-do-ta-vazhdojme/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ GAZETA METRO: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου