Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Απειλείται από τρομοκράτες της αλ Νούσρα η περίφημη μονή του Αγ.Συμεών του Στυλίτη στο Afrin.Oι τζιχαντιστές της HTS (τ.Αλ Νούσρα) κατέλαβαν θέσεις κοντά στη μονή.


 Mετά από μια εβδομάδα μαχών στην περιοχή του Afrin, στη ΒΔ Συρία η τουρκική εισβολή-επίθεση  (« Κλάδος Ελαίας ») κατά των κούρδων των (YPG, ένοπλη πτέρυγα του PYD), συνεχίζεται…..

Επωφελούμενοι από την κατάσταση στις 23 Γενάρη μια άλλη τζιχαντιστική οργάνωση ο συνασπισμός Ηayat Tahrir al-Sham (HTS), που κυριαρχείται από την Jabhat Fatah al-Sham (τ.Jabhat al-Nusra, συριακή πτέρυγα της al-Qaïda) προσκλήθηκε στη μάχη. Σ΄ανακοινωθέν η HTS αναφέρει ότι κατέλαβε θέσεις που κρατούσε ο YPG κοντά στη μονή του Αγίου Συμεών του Στυλίτη  στα νότια του Afrin, υπό το άγρυπνο μάτι των τούρκων στρατιωτών που ήδη εγκαταστάθηκαν σε αυτόν τον τομέα , μια από τις 4 ζώνες τις αποκαλούμενες  « αποκλιμάκωσης», που καθορίστηκαν έπειτα από συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν τον Σεπτέμβρη.marianne 26.1.18
Το μνημείο που είναι στην επαρχία Χαλεπίου στο Αfrin  είναι αφιερωμένο στον Άγιο Συμεών το Στυλίτη που έζησε για 47 χρόνια στην κορυφή ενός στύλου για να νεκρώσει τη σάρκα και για την αποταγή του κόσμου .Κοιμήθηκε το 459 μ.Χ. Το μνημείο χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 2011.Η μονή καταλήφθηκε από τις κουρδικές δυνάμεις YPG το Μάιο του 2015.Είναι το πρώτο μοναστηριακό συγκρότημα στον κόσμο.Χρονολογείται από τον 5ο αι.μ.Χ.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου