Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Αρχιεπίσκοπος: ''Οι Έλληνες είναι κουρασμένοι και αυτό δεν θα βγει σε καλό''.

dhmotis
Αμφιλοχία | Τηλέμαχος Παππάς

Επίτιμος Δημότης Αμφιλόχιας ανακηρύχθηκε σήμερα, Πέμτη 18 Ιανουαρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αμφιλοχίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Απόστολου Κοιμήση, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.
Να αναφερθεί ότι στην ομιλία του ο Μακαριώτατος κατά την διάρκεια της ανακήρυξης σε Επίτιμο δημότη μίλησε για όλους και για όλα, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι προέχει το συμφέρον της πατρίδος.
"Ζούμε σε μια προβληματική εποχή που χρειάζεται πολύ κόπος για να αντιμετωπίσουμε τι μας ξημερώνει αύριο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.
Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι "το πρόβλημα της οικογένειας πρώτα θα το μάθει ο Ιερέας της ενορίας, και αυτός με την σειρά του θα το μεταφέρει στον Επίσκοπο για να δώσει και εκεινος την λύση. Γι αυτό υπάρχει ανάγκη για συνεργασία, έτσι δεν ζητάμε τον πρώτο λόγο αλλά ζητάμε συνεργασία".
Επίσης ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι δεν του αρέσει να αναμιγνύεται σε θέματα πολιτικά, αλλά δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος όσο και εάν δεν αρέσει σε πολλούς, διότι έχει έναν λαό που πρέπει να στηρίξει και να απαλύνει την αγωνία του σε οποιοδήποτε προβλήμα.
"Οι Έλληνες είναι κουρασμένοι και αυτή η κόπωση δεν θα βγάλει σε καλό! Εμείς ως Εκκλησία προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον λαό ενωμένο, αλλά και δώσουμε χιλιάδες μερίδες φαγητού σε όσους το στερήθηκαν" υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος.
Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος τονισε: "φτάσαμε σε σημείο να καταργούμε την θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών και να την κάνουμε αργία. Γιατί; Αυτά είναι ψαλιδίσματα, γιατί ότι κάνουν έχουν τον σκοπό τους"
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη και είμαστε κοντά της να μαθουμε. Δεν χρειάζεται φωνες, συλλαλητήρια για να φανούν μερικοί να αρπάξουν εύσημα. Χρειάζεται όμως επαγρύπνηση, χρειάζεται σύνεση, χρειάζεται συννενόηση για ότι απόφαση υπάρξει να έχει γίνει από μεγάλη συζήτηση και μελετη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου