Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ξάνθης καλεί Θεσσαλονίκης για πατριωτική στάση στην ονομασία των Σκοπίων.

xanthis thessalonikis
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Επιστολή προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, απέστειλε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης απευθύνεται στον Μητροπολίτη Άνθιμο, με αφορμή το εθνικό θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και δεν φαίνεται να έχει θετική εξέλιξη για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδος.
"Επειδή η διαπραγμάτευση περί του ονόματος έχει ήδη αρχίσει και θα κορυφωθεί στις 17 Ιανουαρίου, προτείνω την πραγματοποίηση συνάξεως των αρχιερέων της Βορείου Ελλάδος την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης" αναφέρει στην επίστολή του ο Μητροπολίτης Ξάνθης.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιωτατος τονίζει: "Προτείνουμε ακόμη την έκδοση σχετικού ψηφίσματος υπέρ των εθνικών δικαίων το οποίο θα αναγνωστεί προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας. Η ανωτέρω λατρευτική Σύναξη θα γνωστοποιηθεί στον ευσεβή λαό της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος ο οποίος θα κληθεί διά των σχετικών ανακοινώσεων στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει".
"Προτείνουμε την σύνταξη του σχετικού ψηφίσματος να αναλάβει ο αγαπητός εν Χριστώ αδελφός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος φέτος συμμετέχει και στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο" υπογραμμίζει σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.
Κλείνοντας ο πολιός Ιεράρχης μεταξύ άλλων αναφέρει: "Οι Ιεράρχες της Βορείου Ελλάδος θα σταθούμε στο ύψος αυτής της κρίσιμης ιστορικής περίστασης, η οποία απαιτεί θάρρος και ευτολμία. Η ιστορία θα καταγράψει στις σελίδες της, την πατριωτική στάση μας. Δεν μπορούμε να λείψουμε από τον ιστορικό αγώνα της πατρίδας μας.
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου