Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

2.000 άνθρωποι τρώνε καθημερινά στα συσσίτια του Άρτου Αγάπης και των ενοριών της Πάτρας.

Τους χώρους που μέχρι το καλοκαίρι θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσουν 15 με 20 φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτι για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ της Πάτρας, ξεκίνησε ήδη να διαμορφώνει η Μητρόπολη Πατρών.2.000 άνθρωποι τρώνε καθημερινά στα συσσίτια του Άρτου Αγάπης και των ενοριών της Πάτρας Φοιτητική στέγη ετοιμάζει η Μητρόπολη

Η φοιτητική εστία της Μητρόπολης θα εγκατασταθεί στην οδό Φιλοποίμενος πάνω από τη δομή «Άρτος Αγάπης».
Ήδη στον πρώτο όροφο του κτιρίου έχουν τοποθετηθεί αλουμίνια στα παράθυρα και καλωδιώσεις για την παροχή ρεύματος, όπως επίσης και εργασίες για τα υδραυλικά. Απομένουν τα σοβατίσματα, το βάψιμο, τα είδη υγιεινής κτλ.
Ο Άρτος Αγάπης, η δομή για τα συσσίτια που έχει δημιουργήσει στο κτίριο που μέχρι πριν λίγα χρόνια στέγαζε τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Ημερήσιος και Εθνικός Κήρυκας καθημερινά φροντίζει για τη σίτιση τουλάχιστον 300 μεμονωμένων ατόμων και οικογενειών.
Οι περισσότεροι είναι Έλληνες οικογενειάρχες και ορισμένοι μετανάστες που στον Άρτο βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό. Αν προσθέσει κανείς και τις ενορίες της Πάτρας που προσφέρουν συσσίτια, όπως αυτές της Αγίας Σοφίας, της Αγίας Τριάδας, της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Ανδρέα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσοι άνθρωποι στηρίζονται σε αυτά για να βιοποριστούν. Σε καθημερινή βάση από τον Άρτο Αγάπης και τις ενορίες παράγονται περίπου 2.000 μερίδες.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου