Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

H ημέρα που η Κίνα θα επιτεθεί στη Ρωσία!

ΣΧΟΛIO : Γνωρίζουμε από τις προφητείες ότι στο 2ο ημίχρονο του 3ου Παγκοσμίου πολέμου,όταν η Ρωσία θα έχει μπει πλέον στα Ιεροσόλυμα ,η Κίνα θα κάνει την προδοσία και θα επιτεθεί στη Ρωσία ,στη Σιβηρία.Ρωσικό άρθρο με τους σημερινούς Ρωσικούς προβληματισμούς.
Προς το παρόν, η Ρωσία και η Κίνα συνδέονται με εταιρικές σχέσεις. Οι χώρες μας συμφωνούν σε πολλά θέματα. Δεν υπάρχουν πρακτικά διαφορές μεταξύ μας. Η Ρωσία συνεργάζεται ενεργά με την Κίνα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών. Τα τμήματα άμυνας οργανώνουν περιοδικά κοινές ασκήσεις, μοιράζονται ενεργά την εμπειρία και τα επιτεύγματά τους στον στρατιωτικό τομέα.
Μεταξύ των χωρών μας δεν υπάρχουν αμοιβαίες αξιώσεις και ειδικές διαφωνίες. Αλλά αν ακολουθήσουμε τη στρατιωτική-στρατηγική λογική, τότε δεν πρέπει να αποκλείσουμε την Κίνα από τον κατάλογο των πιθανών απειλών. Εξάλλου, είναι απαραίτητο να αξιολογηθούν όχι οι προθέσεις ενός άλλου κράτους, αλλά οι ικανότητές του. Και οι στρατιωτικές ικανότητες της Κίνας είναι πλέον περισσότερες από ποτέ.
Η ταχεία ανάπτυξη των στρατιωτικών δαπανών της Κίνας.

5 Μαρτίου του 2018 αναφέρεται ότι κατά το τρέχον έτος έχει προγραμματιστεί η αύξηση των αμυντικών δαπανών της χώρας κατά 8,1% και ανήλθαν σε 175 δισεκ. Δολάρια στην έκθεση του επικεφαλής του Κινέζικου Συμβουλίου της Επικρατείας, Li Keqiang για το έργο της κυβέρνησης. Έτσι, όσον αφορά τις επενδύσεις στον στρατιωτικό τομέα, η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, οι αμυντικές δαπάνες της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές των άλλων κορυφαίων παγκόσμιων δυνάμεων. Δεδομένου του μεγέθους του ΑΕΠ της Κίνας, αυτή η δήλωση μπορεί να αντιστοιχεί στην αλήθεια.

Η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών δεν πέρασε απαρατήρητη και προκάλεσε ανησυχία μεταξύ γειτονικών και μακρινών γειτόνων της ΛΔΚ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Είναι η Κίνα επικίνδυνη για μας;

Ο Διευθυντής του ρωσικού Ινστιτούτου Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης, Alexander Khramchikhin, πιστεύει ότι για τη Ρωσία η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της χώρας δεν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η Κίνα. Αυτή η δήλωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αληθής στο τελευταίο στάδιο, αλλά τα επιχειρήματα του στρατιωτικού εμπειρογνώμονα φαίνονται αρκετά λογικά.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη, η Κίνα έχει επείγουσα ανάγκη να επεκτείνει το χώρο διαβίωσης. Χρειάζεται επιπλέον εδάφη και φυσικούς πόρους, και έχουν τη Ρωσία γείτονα. Μεταξύ των χωρών μας υπάρχει ένα μακρύ χερσαίο σύνορο που χωρίζει το Μεσαίο Βασίλειο από τις ρωσικές εκτάσεις και τα πλούτη της Σιβηρίας και της Άπω Ανατολής. Αλλά απέχουν πολύ από την πλήρη ανάπτυξη και δεν είναι πολύ πυκνοκατοικημένες.

Εάν η Κίνα προσπαθήσει να βάλει ένα χέρι σε αυτά τα πλούτη, στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα της αρέσει καθόλου. Αλλά λόγω των δροσερότερων σχέσεων με τη Ρωσία θα παρέμβουν και δεν θα διαμαρτυρηθούν. Οι ΗΠΑ θα ωφεληθούν μόνο από τη Ρωσο-κινεζική σύγκρουση, αποδυναμώνοντας και τις δύο πλευρές.

Τώρα η Κίνα ενισχύει σημαντικά την επιρροή της στα κράτη της Κεντρικής Ασίας, τα οποία παραδοσιακά ήταν πάντα στην τροχιά των ρωσικών συμφερόντων. Η Μόσχα, παρά τη συνεργασία της με την Κίνα, δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για τη δραστηριότητα της ΛΔΚ στην Κεντρική Ασία.

Ποιος άλλος ανησυχεί για την ενίσχυση της Κίνας;

Φυσικά, οι πλησιέστεροι γείτονες παρακολουθούν τη στρατιωτική ενίσχυση της Κίνας με μεγάλη ανησυχία εδώ και αρκετά χρόνια. Καταλαβαίνουν ότι δεν είναι σε θέση να αντισταθούν σε μια τέτοια μηχανή. Ακόμα και η Ιαπωνία, η οποία έχει ισχυρή ναυτική δύναμη και βρίσκεται στα νησιά, ανησυχεί για την ενίσχυση του γείτονά της.

Σύμφωνα με την έκθεση του επικεφαλής του κινεζικού κρατικού συμβουλίου, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας, Itunori Onodara, αντέδρασε την επόμενη μέρα. Στην ομιλία του, σημείωσε τη "μεγάλη και ταχεία" συσσώρευση της στρατιωτικής δύναμης της Κίνας. Οι Ιάπωνες πιστεύουν εύλογα ότι η ΛΔΚ ενισχύει σημαντικά την επιρροή της στο βορειοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού. Για παράδειγμα, η επεκτατική πολιτική της ΛΔΚ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μπορεί να αποτελέσει επιβεβαίωση.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας πιστεύει ότι το μέγεθος των αμυντικών δαπανών της Κίνας είναι σημαντικά υποτιμημένο και αντιπροσωπεύει 25-50% περισσότερο από ό, τι ισχυρίστηκε. Το κόστος των στρατιωτικών δαπανών δεν περιλαμβάνει το κόστος των στρατηγικών δυνάμεων, της Λαϊκής Ένοπλης Αστυνομίας (ανάλογο των εσωτερικών στρατευμάτων), καθώς και την ανάπτυξη νέων όπλων και την αγορά ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Δεδομένης της αυξανόμενης στρατιωτικής ισχύος της Κίνας, η Ρωσία πρέπει να λάβει υπόψη τη σοβαρότητα της δυνητικής απειλής. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε φιλικές σχέσεις και σχέσεις καλής γειτονίας με τους κινέζους εταίρους μας.

topcor.ru
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : corfiatiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου