Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

«O ΒΟΣΠΟΡΟΣ εστράφη εις τα οπίσω» για να φέρει πιο γρήγορα την διάλυση της Tουρκίας.

Όλα αυτά δρομολογήθηκαν από ανθρώπινα σχέδια που ήδη ενεργοποιήθηκαν και φέρνουν συγκλονιστικές ανατροπές.

Φώτο:  ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στα νερά του Βοσπόρου από http://constantinoupoli.com/
Ρώτησα ένα νεαρό, τι σημαίνει για αυτόν  το γεγονός της απόδοσης  ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ στην Ουκρανία και μας απάντησε:  
ΑΥΤΟ γκόλ με ΚΕΦΑΛΙΑ 
Τι να του πω εγώ αφού ο μικρός τα είπε όλα; 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Τι να κατανοήσει η πλειοψηφία του  πιστού  λαού από τα μεγάλα δρώμενα που έγιναν τις ημέρες των Θεοφανείων στο Φανάρι με την απόδοση του τόμου της αυτοκεφαλίας στην Μητρόπολη ( νέα δομή) της εκκλησίας του Κιέβου; 
Ιστορικά πάντα  οι λαοί πληρώνουν τον τελικό λογαριασμό των επιλογών των ταγών τους. 
Οι εξουσίες θα είναι και αυτές  που θα δώσουν τελικό  λόγο, αν έπραξαν ορθά ή εσφαλμένα. 
Πριν πάμε στον πνευματικό και γεωπολιτικό κατακλυσμό που μπορεί να επιφέρει το εν δυνάμει σχίσμα μεταξύ ΦΑΝΑΡΙΟΥ- Μόσχας να ακούσουμε τον ΑΓΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Κωνσταντινουπόλεως Πρόκλο ( να μην ξεχνάμε ..ότι έχουμε πολλούς ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ στον Οικουμενικό Θρόνο για να μην τους βάζουμε όλους στην ίδια σειρά)  
Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Πρόκλος προσκαλεί τους χριστιανούς να γιορτάσουν τα Άγια Θεοφάνεια, μ’ αυτούς τους λόγους:  
«Δεῦτε ἴδετε ξένον κατακλυσμόν, πολὺ βελτίονα καὶ κρείττονα, τοῦ ἐπὶ Νῶε, θεωρούμενον· τὴν ἀνθρωπείαν φύσιν ἐκεῖ τὸ ὕδωρ ἐθανάτωσεν, ἐνταύθα δὲ τὸ ὕδωρ τοῦ Βαπτίσματος διὰ τοῦ βαπτισθέντος τοὺς θανόντας ἐζωοποίησεν· ἐκεῖ ὁ Νῶε ἐκ ξύλων ἀσήπτων κιβωτὸν συνεπήξατο, ἐνταύθα δὲ ὁ Χριστός, ὁ νοητὸς Νῶε, ἐκ τῆς ἀφθόρου Μαρίας τὴν τοῦ σώματος Κιβωτὸν κατεσκεύασεν· ἐκεῖ περιστερά, κάρφος ἐλαίας βαστάζουσα, τὴν τοῦ Δεσπότου Χριστοῦ εὐωδίαν ἐμήνυσεν, ἐνταύθα δὲ τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον ἐν εἴδει περιστερᾶς παραγενόμενον, τὸν ἐλεήμονα ὑποδείκνυσι Κύριον». Σαν ένας δεύτερος κατακλυσμός, πραγματικά, είναι τα Άγια Θεοφάνεια 
Ένας κατακλυσμός της αγάπης και της χάριτος του Θεού, για την πνευματική σωτηρία του ανθρώπου και την εισαγωγή του και πάλι στον Παράδεισο. Γι’ αυτό κι ο στίχος, εμπρός από το συναξάρι της ημέρας, λέγει: 
Τοὺς οὐρανοὺς Βάπτισμα τοῦ Χριστοῦ σχίσαν,
τοὺς αὐτὸ μὴ χραίνοντας ἔνδον εἰσάγει»
 http://agiosthomas.gr/index.php/o-iordanis-estrafi-eis-ta-opiso/ 

Πάμε τώρα στον κατακλυσμό των γεγονότων που επιφέρει το γεγονός της απόδοσης του τόμου αυτοκεφαλίας στον Επιφάνιο και τον Ποροσένκο. 
Πολωνίας Σάββας: »Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες δεν είναι κληρικός» 
https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/26306-polonias-sabbas-o-mitropolitis-epifanios-sumfona-me-tous-ierous-kanones-den-einai-klirikos 
Πατριάρχης Αντιοχείας: »Η Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία δεν θα φέρει ειρήνη» 
https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-antioxeias/26269-patriarxis-antioxeias-i-autokefalia-stin-oukrania-den-tha-ferei-eirini 
Στην Εκκλησία της Ελλάδος το όλο θέμα παραπέμπεται από την ΔΙΣ στην Σύνοδο και όποτε γίνει… 
Λίγες μέρες πριν τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ « Κύριλλος Μόσχας σε Βαρθολομαίο: »Σταματήστε τώρα πριν είναι πολύ αργά» 
« ο πόνος που θα προκαλέσετε στους Ορθόδοξους Ουκρανούς θα σας ακολουθήσει στην Τελική κρίση.  
Με όλη μου την καρδιά προσεύχομαι ότι αυτό δεν θα συμβεί. Δεν είναι αργά για να σταματήσετε» υπογράμμισε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/26123-kurillos-se-bartholomaio-stamatiste-tora-prin-einai-polu-arga 
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ομίλησαν παλαιοί Ρώσοι και Ουκρανοί Στάρετς αλλά ποιος τους υπολογίσει σήμερα, με την φόρα που πήραν οι άνθρωποι; 
O Άγιος Λαυρέντιος του Chernigov, ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού και πολλοί άλλοι ομίλησαν πριν χρόνια για αυτά που συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν. 
Η βαρύτητα των παραπάνω λόγων του Πατριαρχείου Μόσχας έχει μεγάλη απήχηση στο στρατιωτικό και διπλωματικό κατεστημένο της Ρωσικής ελίτ που τα πυροδοτεί  , με ότι σημαίνει αυτό για εμάς , εδώ στην Ελλάδα, εξηγώντας παρακάτω.  
Ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί σεβόμαστε την μητέρα Εκκλησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, διότι είναι και θα παραμείνει εις τους αιώνες το  πνευματικό κέντρο της Ρωμιοσύνης. 
Εισήλθαμε  όμως σε ΑΧΑΡΤΟΓΡΆΦΗΤΑ ύδατα.  
Με όλα αυτά που συμβαίνουν αποδυναμώνεται η σχέση  του Ομόδοξου μας  με την Ρωσία και ταυτόχρονα η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ωδινάται υπό την σκιά ενός ιστορικού σχίσματος. 
Οι εχθροί της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ τρίβουν τα χέρια τους.   
Ο Ερντογάν  πήρε πρόσφατα « αντιπαροχές»  στο Αιγαίο- Κύπρο και δεν το κρατάει κανένας.  
Ποια θα είναι άραγε η θέση της Ρωσίας στην επικείμενη όπως φαίνεται σύγκρουση Ελλάδος –Τουρκίας;  
Είναι εύκολο να το κατανοήσει ο οποιοσδήποτε .  
Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει όχι μόνο στο γεωπολιτικό αλλά και στο εκκλησιαστικό παρασκήνιο και θα ενεργήσει την πιο κατάλληλη στιγμή για τα περαιτέρω.  
Αυτά που πρόκειται να έρθουν , θα έρθουν κατά αρχάς  με Ερντογάν.  
Όμως δεν θα τελειώσουν με την παρουσία του Ερντογάν στα πράγματα, διότι με τα παιχνίδια που παίζει ασύστολα μεταξύ Ανατολής και Δύσης η θέση του κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής.  
Δεν είναι μόνο τα Στενά του Βοσπόρου το άλγος των Ρώσων, ούτε η διόδευση των αγωγών ενέργειας , είναι και οι πολιτικές του Φαναρίου που τους εξοργίζουν αφάνταστα και επιταχύνουν την ανάπτυξη των στρατηγημάτων τους προς τα ΣΤΕΝΑ και την Ουκρανία. 
Οι δυτικοί κατόρθωσαν με την μελλοντική ένταξη των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ,( ξεπούλημα της παγκόσμιας ιστορίας στην Ελληνική  Μακεδονίας μας) , με  τον αλυτρωτισμό περί μεγάλης αλβανίας  (βλ. Κόσοβο)   να τους « ταπώσουν» την διέλευση του Turkish stream προς τας Ευρώπας.  
Προσπαθούν όμως να τους αποκόψουν και από την πνευματική μήτρα τους που είναι το Κίεβο.   
Αν ρωτήσουμε ένα απλό Ρώσο Ορθόδοξο , τι σημαίνει το Κίεβο για αυτόν, θα απαντήσει.  
« ότι είναι για εσάς η Κωνσταντινούπολη , το ίδιο για εμάς είναι  η Λαύρα του Κιέβου με τους τόσους  άφθαρτους Αγίους  της »  
Αναρωτιόμαστε ειλικρινά , αν οι μεγάλοι και επιφανείς ξέρουν με τι παίζουν;  
« παίζουν με την ΦΩΤΙΑ» και δη την πνευματική που φέρνει την πυρηνική.  
Τίποτε πλέον δεν σταματάει την εξέλιξη των γεγονότων.  
Η ανθρωπότητα εισέρχεται εις την καρδιά του σκότους.  
Στην Εκκλησιαστική Ιστορία δεν είναι καινοφανές το γεγονός , ότι μετά από εκκλησιαστικές διαμάχες ακολουθούν αιματηροί πόλεμοι.  
Αφού έτσι το θέλουμε, έτσι θα γίνει …  
Αλλά θα γίνει το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.  
Ο ΡΩΣΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΚΑΤΩ και δεν υπολογίσει τίποτε . 
 Να γιατί « ο ΒΟΣΠΟΡΟΣ εστράφη προς τα οπίσω»  ανήμερα των Θεοφανείων. 
Να γιατί τόσο καιρό οι άγιοι πατέρες ομιλούν για ΜΕΤΑΝΟΙΑ  
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου