Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

«Γνωρίζεις τα σημεία του Αντίχριστου; Τότε, μην τα κρατάς μόνο για τον εαυτό σου, αλλά υπενθύμισε τα και σε όλους τους φοβούμενους τον Θεό». (• — Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων)

Σχόλιο από τον ΜΑΚΗ ΜΑΛΕΖΗ στο άρθρο Θυσίασαν τις 5 κόκκινες δαμάλες; Χιλιάδες σιωνιστές μεσσιανιστές επιχειρούν να καταλάβουν το Αλ Ακσά για να κάνουν …


• «Ο Αντίχριστος μπορεί να έρθει μόνο ως αποτέλεσμα της γενικευμένης Αποστασίας, δηλαδή της αποστροφής των ανθρώπων από τον Θεό, και από τα ιερά μονοπάτια Του, όταν η χάρη του Θεού θα έχει αποσυρθεί από τους ανθρώπους.» [• — † Ρώσσου Ορθόδοξου Πρωθιερέα, Πατέρα Μπόρις Μολτσάνωφ (1896 – 1963)]
.
• «Όποιος δεν μπορεί να πιστέψει στον Χριστό πρέπει και θα πιστέψει στον Αντίχριστο.» [• — † Ιερομόναχος Πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ (Fr. Seraphim Rose, 1934 – 1982)]
.
Καμία ανθρώπινη δύναμη δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στον Αντίχριστο. Ούτε και οι δύο βιβλικοί γενναίοι Προφήτες, ο Δίκαιος Ενώχ και ο Προφήτης Ηλίας, που θα έχουν μεγάλη δύναμη εκ Θεού, και αυτοί θα φονευτούν. Μόνο ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός ο Κύριος μας, θα μπορέσει να τον νικήσει κατά την Ένδοξη Δεύτερη Παρουσία Του στην γη. Τότε θα τον αφανίσει ολοκληρωτικά. Τότε, θα συντελεστεί η φοβερή Κρίση του Χρίστου και η συντέλεια του κόσμου (Ματθαίος 24:30-31 — Ματθαίος 25:31-46) — (Αποκάλυψη 20:11-15· —21:1-8).
.
«Και πιάστηκε το θηρίο και μαζί του ο ψευδοπροφήτης που έκανε τα θαύματα εμπρός του, με τα οποία πλάνησε εκείνους που είχαν πάρει το “χάραγμα του θηρίου” και προσκυνούσαν την εικόνα του. Ρίχθηκαν και οι δύο ζωντανοί στην λίμνη της φωτιάς που έκαιγε με θειάφι. Οι λοιποί φονεύθηκαν με την ρομφαία του αναβατού του ίππου, που έβγαινε από το στόμα του, και όλα τα όρνεα χόρτασαν από τας σάρκας των.» (Αποκάλυψη 19:20,21).
.
«Και ο διάβολος, που τους παραπλανούσε στο ψεύδος, ρίχθηκε στην λίμνη του πυρός και θειαφιού, όπου ήταν το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης, και θα βασανισθούν ημέρα και νύχτα στους αιώνας των αιώνων.» (Αποκάλυψη 20:10).
.
Η παράδοξη και απίστευτη πνευματική τύφλωση των ανθρώπων, πριν την άνοδο στην εξουσία του Αντίχριστου θα είναι γενική. Ο πνευματικός νους, δηλαδή ο νους που μπορεί καθαρά να δει το φως της Αλήθειας, θα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Η ανθρωπότητα, καθοδηγούμενη από τον ανθρώπινο ορθολογισμό, όχι μόνο θα αποδεχθεί τον Αντίχριστο, αλλά ούτε θα αντιληφθεί την πανουργία και την δολιότητά του, αντίθετα θα τον αναγνωρίσει για ευεργέτη της, ευεργέτη όλης ανθρωπότητας μέχρι να την αφανίσει.
.
«Πολλοί θα πιστέψουν σε αυτόν» ― είπε ένας μακάριος μοναχός ― «και θα αρχίσουν να τον δοξάζουν ωσάν παντοδύναμο Θεό. Αυτοί που έχουν πάντα τον Θεό βοηθό τους μέσα τους … θα δουν την καθαρή αλήθεια με την πίστη τους και θα αναγνωρίσουν την ταυτότητα του, όλοι όσοι έχουν Θεογνωσία και νου πνευματικό, θα καταλάβουν ότι έφτασε ο βασανιστής τους. Εκείνοι οι οποίοι σκέφτονται μόνο τα βιοτικά και τα γήινα θα είναι αδύνατο να κατανοήσουν το τι συμβαίνει, μια και θα είναι δεμένοι με τις γήινες μέριμνες της καθημερινής ζωής. Αυτοί και αν ακούσουν προληπτικά κηρύγματα περί του Αντίχριστου, δεν θα πιστέψουν. Αλλά και θα εναντιωθούν, θα ειρωνευτούν, θα μισήσουν και θα καταδιώξουν ακόμα και αυτούς που θα κηρύττουν.» (• Επιστολές του Αγίου Γεωργίου του Εγκλείστου, του ερημίτη του Ζαντόνσκι (Георгий, Затворник Задонский, —1789─1836), [Βιβλίο Α΄ σελ. 62, έτος 1852, // βλέπε επίσης και 106η Ομιλία του • Αγίου Εφραίμ του Σύρου]. Αιώνια παρακαταθήκη αφύπνισης και προειδοποίησης για μας τους Χριστιανούς είναι τα λόγια του Ιησού Χρίστου: «Προσέχετε δε τον εαυτό σας μήπως οι καρδιές σας γίνουν βαρείες από κραιπάλη και την μέθη και από φροντίδες βιοτικές και σας έλθει ξαφνικά η ημέρα εκείνη, διότι θα έλθει σαν παγίδα σε όλους που κάθονται σε όλη την γη». (Λουκά 21:34). Και αυτό θα συμβαίνει εξαιτίας της μονόπλευρης φροντίδας και μέριμνας για την υλική πλευρά της ζωής, σαν αποτέλεσμα του υλιστικού γήινου φρόνημα και νοοτροπίας, η οποία είναι κάθετα αντίθετη στην θεία διδασκαλία και την αποκάλυψη του Θεού.
.
«Μόνο εκείνοι που καθοδηγούνται από την Αγία Γραφή, και την γνωρίζουν καλά, αυτός ο συλλογισμός δεν θα έχει καμία αξία. Η Αγία Γραφή αναφέρει ότι την στενή οδό δεν την ακολουθεί το πλήθος, η πλειοψηφία, αλλά μόνον οι λίγοι, αυτοί που πορεύονται στο στενό μονοπάτι, και τις έσχατες ημέρες του κόσμου, αυτό το μονοπάτι θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο για τους οδοιπόρους που θέλουν ακολουθήσουν τον Θεό και τα Ιερά μονοπάτια Του.» (Επίσκοπος Ignatius Branchaninov). Η Αγία Γραφή θα μας εμπνεύσει επίσης θάρρος και γενναιότητα. Δεν θα πρέπει να απογοητευτούμε από το ότι στην εποχή των έσχατων ημερών, ο αριθμός των αληθινών Χριστιανών θα είναι ελάχιστος, σαν ένα μικρό νησί, στην μέση ενός απέραντου ωκεανού ψεμάτων, κακίας, διαφθοράς και ασέβειας. Ο αληθινά πιστός θα θυμηθεί τα λόγια του Ιησού Χριστού: «Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκά 12:32). Δηλαδή, «Μη φοβάσαι εσύ, μικρό ποίμνιο· διότι ο πατέρας σας ευαρεστήθηκε να σου δώσει την βασιλεία.»
.
Μια άλλη συμφορά, στην εποχή του Αντίχριστου θα είναι η αδυναμία για οποιαδήποτε οργανωμένη αντίσταση στην εξουσία του. Τότε, «μη προσπαθήσεις να τον σταματήσεις, με το αδύναμο χέρι σου. Φύγε, παραμέρισε, προφυλάξου και προστάτευσε τον εαυτό σου από αυτόν— και αυτό θα είναι αρκετό» (Επίσκοπος Ignatius Branchaninov). «Τέλος ξαναρώτησε ο μαθητής τον Αββά Παμβώ: “—Τι λοιπόν πρέπει να κάνει κάποιος σε εκείνες τις έσχατες ημέρες;” Και ο Γέρων Παμβώ απεκρίθη: “—Τέκνον μου, εις εκείνους πλέον τους καιρούς, όποιος αν μπορέσει να σώσει την ψυχή του και να παρακινά και τους άλλους δια να σωθούν, αυτός θα ονομασθεί Μέγας στην Bασιλεία των Ουρανών.» (• Γέροντας Παμβώ). «Αναπαύσου σε αυτό, και να είστε ικανοποιημένος με το γεγονός ότι θα δοθεί η ευκαιρία να σωθούν σε όσους επιθυμούν να σωθούν» — μας συμβουλεύει ο • Στάρετς (Γέροντας) Ησαΐας.
.
Επομένως, είναι απαραίτητο να πολεμήσουμε αποφασιστικά τώρα το επικείμενο Βασίλειο του Σκότους, εφ’ όσον έχουμε ακόμη αυτή την δυνατότητα να αντιδράσουμε, πριν μας αφαιρεθεί. Ακόμα και ο πιο μικρός ασήμαντος συμβιβασμός με το κακό που γίνεται σήμερα για χάρη της συνύπαρξης μαζί του, θα αυξήσει τη δυσκολία της μάχης μαζί του αύριο. «Εγώ πρέπει να κάνω τα έργα Εκείνου που με έστειλε εν όσω είναι ημέρα· διότι θα έλθει νύχτα, όταν κανείς δεν θα μπορεί να εργασθεί». (Ιωάννης 9:4). Καθώς επίσης: «Δια λίγο χρόνο ακόμη θα έχετε το φως μεταξύ σας. Περπατάτε εν όσω έχετε το φως, για να μη σας πιάσει το σκοτάδι.» (Ιωάννης 12:35).
.
Η Νύκτα που έρχεται κατά επάνω μας — είναι η επικείμενη σατανική βασιλεία του πνευματικού σκότους, που τώρα προετοιμάζεται και οργανώνεται και ετοιμάζεται να κατακλύσει όλη την ανθρωπότητα. Οι προφυλακές της στρατιάς του Αντίχριστου ήδη τις βλέπουμε. Και λίγοι, ελάχιστοι Χριστιανοί επαγρυπνούν επί των επάλξεων. Επομένως, πρέπει να αντισταθούμε γενναία στην επικείμενη βασιλεία του σκότους τώρα, που έχουμε ακόμη την δυνατότητα αντίδρασης, πριν μας αφαιρεθεί. Τότε, σε εκείνες τις έσχατες ημέρες, η ζωή των πιστών θα γίνει πολύ δύσκολη που, ακόμη —και παρά το ότι οι άνθρωποι θα γνωρίζουν την αμαρτωλή ζωή τους, την αδιόρθωτη κατάσταση τους — ξεχνώντας ακόμη και τον φόβο ότι επίκειται η Ημέρα της Κρίσης, που θα προσεγγίζει αδυσώπητα, ακόμα κι έτσι, θα κράξουν:
.
Ακόμα κι έτσι, «Έλα, Κύριε Ιησού!» (Αποκάλυψη 22:20).

triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου