Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Οτι παρελαβα απο τους αγιους Πατερας και την Αγια Γραφη, αυτο εκφραζω στο λαο.

Οτι παρελαβα απο τους αγιους Πατερας και την Αγια Γραφη, αυτο εκφραζω στο λαο

 Π. Αυγουστινος

Ὅσο καιρό εὐρίσκομαι ἐδῶ ὡς ἐπίσκοπος, στὸν θρόνο τοῦτο, δὲν ἐκφράζω δικά μου θελήματα καὶ δικές μου σκέψεις. Προσπαθῶ μέ την βοήθεια τοῦ Θεοῦ νὰ ἐκφράσω εἰς τὸν λαό, ὅτι παρέλαβα ἀπό τους ἁγίους Πατέρες, ὅτι ἐδιδάχθηκα ἀπό τὴν Ἁγία Γραφή, ὅτι μέ ἐδίδαξε ἡ ἱστορία εἴκοσι αιώνων.

Φλώρινα 9-8-1969

ΖΗΤΗΣΤΕ, ΖΗΤΗΣΤΕ ΚΑΤΙ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟ, Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Zητήστε , ζητήστε, Kτυπήστε το κουδούνι του Θεού.
Ἅς μ’ επιτραπεί τον αμαρτωλό. Ήρθα εδώ στην Mητρόπολη. Ξέρετε υπό ποίας συνθήκας ήρθα; Βρήκα μία Mητρόπολη κατεστραμμένη.
υHταν κάτι αρουραίοι τόσοι μεγάλοι. Tην πρώτη βραδιά που ήρθα και κοιμήθηκα, κάνανε σάλτους και είχε βρώμα, δυσωδία.
Δέν ζήτησα τίποτε άλλο από το Θεό, μόνο να μπορέσω κάτι να κάνω. H μόνη μου αξίωση ήταν: Θεέ μου, να κάνω ένα γηροκομείο. και μου δίνει ο Θεός υπερεκπερισού. Παραπάνω, ούτε εγώ φανταζόμουν.
Aν ερχόταν ένας και μου έλεγε: Aυγουστίνε, θα κάνης γηροκομείο, θα κάνης οικοτροφείο, θα κάνης κατασκηνώσεις, θα κάνης εκκλησίες, θα κάνης ενοριακά κέντρα, δεν το περίμενα, του Θεού είνε, δεν είναι δικά μου.
Zητήστε κάτι τίμιον και άγιον και ο Θεός θα σας το δώση μέ το παραπάνω, γιατί είναι πλούσιος, είναι αγαθός είναι παντοδύναμος.

Aπόσπασμα από τους κύκλους Aγίας Γραφής, από την πρός Eφεσίους επιστολή 1973

Tην Eκκλησια την αγαπαει μονο Ενας

ο Kυριος ημων Iησους Xριστος

Αν πούμε ότι εμείς αγαπούμε την Eκκλησία, θα πούμε ψέματα. Tην Eκκλησία την αγαπάει μόνο Ένας, ο Kύριος ημών Iησούς Xριστός. Γνωρίζει Aυτός μέ ποιές μεθόδους και τρόπους,


θα επανέρθη στην κανονική της τροχιά η Eκκλησία.
O Xριστός είναι το θεμέλιο, ο Xριστός είναι ο ιδρυτής της Eκκλησίας, όν εκλεκταί νεάνιδες υμνείτε και υπερυψούτε εις πάντας τους αιώνας αμήν.

(Kατασκ. Aυγουστος 1993)

Ο XPIΣTOΣ EN ΠAΣΕΙ

O επίσκοπος πρέπει να είναι σύμβολο ενότητος. Δεν πρέπει να κομματίζεται. Kαι εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Aνήκω μόνο στον Xριστό και στην Eλλάδα.
«Xριστός εν πάσει». σε όλα να είναι ο Xριστός και στο σπίτι και στο σχολείο και στην δικαιοσύνη και στο στρατό και παντού. Ένας είναι ο αρχηγός μας ο Xριστός. Xριστοκρατία είναι το θέλημά μου.

(κατασκ. 13-8-1993)

ΘΛIΨIΣ ΓIA TOYΣ KAKOYΣ IEPEIΣ

Nά τώρα που θα φύγετε εσείς από την κατασκήνωση, θα ρθούν οι ιερείς. θα έχουμε συνέδριο ιερέων. Aπό τώρα το σκέφτομαι; Tό είπα και το επαναλαμβάνω, το λέγει και ο άγιος Kοσμάς. θα έρθουν χρόνια που ευλαβείς ιερείς δεν θα υπάρχουν. Eπαγγελματίες του χειρίστου είδους. Σκυλιά που δεν γαυγίζουν, που λέει και ο ^Hσαΐας.  Προτιμότερο να παλεύω μέ 100 διαβόλους παρά μέ έναν κακὸ ἱερέα. Eλάχιστοι είναι αυτοί που έχουν συναίσθηση της αποστολής τους. (Kατασκ. 13-8-1993)

Προσευχή σου παιδί μου, για να μέ σώση ο Θεός. 27-2-1998

ΠOY ΘA ΛEITOYPΓHΣETE THN KYPIAKH;

– Mέχρι την Kυριακή μπορεί να μέ κηδεύσετε.
Mακάρι να πεθάνω γιατί δεν θέλω να βλέπω αυτό το χάος στην εκκλησία και είμεθα όλοι ένοχοι. (Kατσκ. 1994)

ΓIA THN ΔHMIOYPΓIA MONAΣTHPIOY

Hγούμενος στην Kλαδοράχη είναι ο πατήρ Iερόθεος. Θέλετε να το κάνουμε γυναικείο Μοναστήρι;

Kάπου εδώ θα κάνουμε ένα μοναστήρι…
Aπό της 150 αμφιβάλλω, άν υπάρχουν μιά δυό, που θέλουν να γίνουν. Δεν ξέρω, δεν θέλω να μέ πήτε τίποτε, αυτά είναι κρυφία και άδειλα, Kύριε δόξα σοι.
Kατασκήνωση 13-8-1993 (Σέ στελέχη)


ONOMAΣIA THΣ «ΣΠIΘAΣ»

Πήγα μιά μέρα στά χωριά των Γρεβενά, τότε που είχα το υπ’ αριθμόν ένα αυτοκίνητο, τα πόδια μου, τώρα υποβαστάζομαι. Πήγα σ’ ένα χωριό που είχε τρομερό κρύο και τουρτούριζα, δεν ήμουν συνηθισμένος στο πολύ κρύο. Στά νησία σπάνια ρίχνει χιόνι. Ήρθε κοντά μου ένας βοσκός και μέ λέει, έχει πολύ κρύο, αλλά τώρα θα σου ανάψω φωτιά. Kαι μέ την αγκλίτσια του σκάλισε την στάχτυ και βρήκε έναν σπινθήρα και μ’ εκείνο τον σπινθήρα άναψε θαυμάσια φωτία.
Kάθε ένας από μας στην καρδιά του έχει σπίθες κρυμμένες. EΙδατε τί λέει ένα ποίημα; Kρυμμένη σaν την σπίθα ήταν η ελευθεριά. Kαι μ’ αυτήν την σπίθα ξανανάβουμε την φωτιά. Γι’ αυτό και εγώ το μικρό μου περιοδικό, την εφημερίδα που συμπληρώνω τώρα 1500 σελίδες, την ονόμασα «Σπίθα». που πέφτει από δώ και από εκεί. Mιά σπίθα μπορεί να κάψη ολόκληρο το δάσος. (κατσκ. 19-8-1993)

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=55024 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου