Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Στην περιοχή της Οδησσού, οι εικόνες και οι σταυροί «κλαίνε» για περισσότερα από 20 χρόνια και οι άνθρωποι λαμβάνουν βοήθεια από θαυματουργές εικόνες.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στο χωριό Kulevcha, στην περιοχή της Οδησσού, κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα για περισσότερα από είκοσι χρόνια λόγω των πολυάριθμων θαυμάτων που συμβαίνουν εκεί.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στο χωριό Kulevcha, στην περιοχή της Οδησσού, κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα για περισσότερα από είκοσι χρόνια λόγω των πολυάριθμων θαυμάτων που συμβαίνουν εκεί.

Πολυάριθμες εικόνες στο ναό φημίζονται για τη ροή μύρου, ενώ αιμορραγεί και η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου Ιβήρων. Οι αποδείξεις για θαυματουργές θεραπείες περιλαμβάνουν περισσότερες από τετρακόσιες καταχωρήσεις σε ειδικό βιβλίο.

Ο πρύτανης του ναού τοποθέτησε ξερά κρίνα κοντά στην εικόνα του Καζάν της Υπεραγίας Θεοτόκου, τα οποία μετά από λίγο φύτρωσαν απροσδόκητα και έπλεξαν την εικόνα.

Έτσι, ο φωτογράφος Andrei Radkevich, που επισκέφτηκε την εκκλησία, έκανε ένα φωτορεπορτάζ και έφερε μια λήψη κρίνου, η οποία, παρά την παντελή έλλειψη υγρασίας, έδειξε φρέσκα λουλούδια και φύλλα.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στο χωριό Kulevcha, στην περιοχή της Οδησσού, κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα για περισσότερα από είκοσι χρόνια λόγω των πολυάριθμων θαυμάτων που συμβαίνουν εκεί.-2

Οι επιστήμονες ενδιαφέρθηκαν για αυτό το φαινόμενο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι διεργασίες που συμβαίνουν στο φυτό δεν μπορούν να εξηγηθούν στο πλαίσιο της σύγχρονης επιστήμης.

Ανάλογη απάντηση έλαβε και το Γραφείο Ιατροδικαστικής της Οδησσού, το οποίο παρέλαβε το μύρο από την εικόνα του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου, σύμφωνα με τον κληρικό.

Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, το ποτήρι της εικονοθήκης θολώθηκε απέναντι από την εικόνα των χειλιών της Μητέρας του Θεού, σαν από αναπνοή, και σταγόνες εμφανίστηκαν μπροστά στα μάτια.

Ο Dmitry Gosse, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Επιστήμης του Εδάφους στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και υπάλληλος του Βοτανικού Κήπου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, έκανε το ακόλουθο συμπέρασμα σχετικά με το βλαστό του κρίνου:

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στο χωριό Kulevcha, στην περιοχή της Οδησσού, κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα για περισσότερα από είκοσι χρόνια λόγω των πολυάριθμων θαυμάτων που συμβαίνουν εκεί.-3

«Οι βλαστοί δεν έχουν πηγή αποθήκευσης νερού και θρεπτικών συστατικών (βολβοί), το κρίνο δεν μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και στεγνώνει. Στο μίσχο ορισμένων τύπων κρίνων, μπορούν να σχηματιστούν νεαροί βολβοί κατά τη διαδικασία ανάπτυξης, αλλά επίσης περνούν σε αδρανή κατάσταση μέχρι να βρουν ευνοϊκές συνθήκες. Η ανάπτυξη νεαρών βλαστών και η εμφάνιση νέων λουλουδιών από το ξερό στέλεχος ενός κρίνου είναι ένα φαινόμενο άγνωστο στην επιστήμη. Στις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι βλαστοί, η ανθοφορία είναι αδύνατη, επομένως η επιστήμη δεν μπορεί να το εξηγήσει αυτό».

Εδώ, η εικόνα Kasperovskaya της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι επίσης γνωστή για το μύρο της.

Επιπλέον, στο ναό υπάρχει σταυρός που ρέει από μύρο.

Αρκετές άλλες εικόνες σε αυτόν τον ναό παρουσιάζουν επίσης μύρο και αιμορραγία, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας της Ιβήρων Θεοτόκου, όπου η αιμορραγία ξεκίνησε από ένα μόνο σημείο στο δεξί μάγουλο.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στο χωριό Kulevcha, στην περιοχή της Οδησσού, κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα για περισσότερα από είκοσι χρόνια λόγω των πολυάριθμων θαυμάτων που συμβαίνουν εκεί.-4

Αλλά το πιο εκπληκτικό είναι το φαινόμενο που σχετίζεται με την Εικόνα της Μητέρας του Θεού του Καζάν: κάθε χρόνο την Ημέρα της Τριάδας, αποξηραμένα κρίνα, τα οποία έχουν αποθηκευτεί για ένα χρόνο χωρίς νερό σε μια κλειστή θήκη εικονιδίων, ανθίζουν. Αυτά τα λουλούδια δεν λαμβάνουν καμία διατροφή, δεν έχουν πρόσβαση σε αέρα και νερό και βρίσκονται κάτω από γυαλί χωρίς ρίζες. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο με ένα θαύμα.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στο χωριό Kulevcha, στην περιοχή της Οδησσού, κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα για περισσότερα από είκοσι χρόνια λόγω των πολυάριθμων θαυμάτων που συμβαίνουν εκεί.-5

Εξήγηση της ροής μύρου ή γιατί οι εικόνες και τα λείψανα «κλαίνε»

Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, περιπτώσεις εικόνων που ρέουν μύρο έχουν καταγραφεί σε 5.000 διαφορετικά σημεία.

Στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, στους θόλους που ρέουν με μύρο και σε ορισμένες εικόνες, τη στιγμή της εμφάνισης του ιερού κόσμου, μπορείτε να παρατηρήσετε μια ελαφριά ομίχλη, η οποία οδηγεί στο σχηματισμό σταγόνων, που σταδιακά αυξάνονται σε μέγεθος και μερικές φορές γυρίζουν σε λεπτά ρυάκια.

Τέτοιες εκδηλώσεις της ροής του μύρου έφερναν πάντα τους πιστούς στα συγκαλά τους, άρα σε μετάνοια, ευλάβεια, αγάπη και ιδιαίτερη προσκύνηση των ιερών εικόνων.

Στο πλαίσιο της εμφάνισης εικόνων που αναβλύζουν μύρο, πρέπει να σημειωθεί ότι:

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στο χωριό Kulevcha, στην περιοχή της Οδησσού, κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα για περισσότερα από είκοσι χρόνια λόγω των πολυάριθμων θαυμάτων που συμβαίνουν εκεί.-6

- τα φαινόμενα ροής μύρου δεν περιορίζονταν σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή, αφού οι εικόνες απέπνεαν μύρο σε διάφορα σημεία.

- γνήσιες περιπτώσεις ρευμάτων μύρου δεν συνδέονταν με την παρουσία συγκεκριμένου ζωντανού ατόμου.

- Η αυθεντική ροή μύρου συνεχίστηκε ακόμη και μετά τη μεταφορά της εικόνας σε άλλο ναό.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στο χωριό Kulevcha, στην περιοχή της Οδησσού, κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα για περισσότερα από είκοσι χρόνια λόγω των πολυάριθμων θαυμάτων που συμβαίνουν εκεί.-7

Επιπλέον, η εκκλησιαστική ιστορία μαρτυρεί ότι τα αληθινά θαύματα είχαν ευεργετική επίδραση στην ψυχή του ατόμου στο οποίο εμφανίστηκαν. Ένα παράδειγμα είναι η περίπτωση της εικόνας Καζάν της Μητέρας του Θεού και της κοπέλας Ματρώνα. Η Ματρώνα, χωρίς να υπερηφανεύεται για τον εαυτό της το δικαίωμα στη θαυματουργή εικόνα και χωρίς να υψώνεται πάνω από τους γύρω της, παρέδωσε αμέσως την εικόνα στην Εκκλησία και πήρε μοναχικούς όρκους.

Η ροή του μύρου δεν μιλά πάντα για επικείμενα προβλήματα ή για την ευημερία των ανθρώπων, όπως προαναφέρθηκε, αυτά τα φαινόμενα οδηγούν τους ανθρώπους περισσότερο να προσέχουν τη σωτηρία των ψυχών. Οποιαδήποτε στιγμή είναι δύσκολη, αν το καλοσκεφτείς, γιατί υπάρχει αγώνας για ψυχές και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πάντα μια επιλογή: να είναι με τον Θεό ή με τον διάβολο. Και η εκδήλωση της ροής μύρου και άλλων φαινομένων θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ότι η αιώνια ζωή βρίσκεται μπροστά και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτήν.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου