Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Γέρων Γεώργιος: «Μας οδηγούν στην καταστροφή, κι εμείς δεν αντιδρούμε»

 

geron georgios 3

Το θάρρος των Μυροφόρων που πήγαν στον τάφο του Χριστού και του Ιωσήφ εξ Αριμαθαίας που ζήτησε το σώμα Του στο επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου που θα αναφερθεί στον Άγιο Συμεών που έλεγε ότι πολλοί άνθρωποι, όπως οι Άγιοι γνωρίζουν την Ανάσταση από αυτή τη ζωή, αφού ζουν την χαρά του Κυρίου και έχουν νικήσει τον φόβο του θανάτου.

Ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στην επιθυμία του Αγίου Πορφυρίου στο να μην γνωρίζει κανείς που είναι τα άγια λειψανά του, όπως πολλών Καυσοκαλύβιτών Αγίων και θα αναφερθεί στον εορτάζοντα Άγιο Ακάκιο που παρόλο που με θαυμαστό τρόπο υδροδότησε τη Σκήτη της Αγίας Τριάδος, ωστόσο το μεγαλύτερο έργο του ήταν ότι άφησε ως κληρονομιά τέσσερις Οσιομάρτυρες μαθητές.

Η κληρονομιά των Αγίων είναι οι Άγιοι θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα αναφερθεί σε αυτό που είχε αναφέρει ο Άγιος Πορφύριος όταν ζούσε, ότι από δω και στο εξής οι άνθρωποι θα λατρεύουν φανερά το σατανά. Γι αυτό και ο πρόσφατος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού ήταν μια λατρεία στον σατανά, γιατί η Ευρώπη πέρασε από τον Χριστιανισμό στην αίρεση, μετά στην αθεΐα και τέλος στον σατανισμό.

Τέλος ο Γέροντας Γεώργιος θα μιλήσει γεγονός ότι απέναντι σε αυτή τη Δύση, υπάρχει μία Ορθόδοξη Ρωσία και όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος χαρακτηριστικά, "Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του". Όχι γιατί είναι εκλεκτοί, αλλά πόσο ανόητο και λογικό είναι το γεγονός να εναντιώνεται η Δύση απέναντι σε μία χώρα που έχει πυρηνικά...

***Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά του Γέροντα Γεωργίου στο μνήμα του Αγίου Πορφυρίου, έγινε προτού έλθει εις γνώση του η κατασκευή του κενοταφίου του Αγίου Πορφυρίου όχι στο ακριβές σημείο όπου ήταν το μνήμα του.


 romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου