Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ρουπακιώτης: Αδεια σε κρατούμενους μόνο με βραχιολάκια!

ImageΤην δύσκολη κατάσταση στις ελληνικές φυλακές λόγω μείωσης των δαπανών επικαλέστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, το θέμα είναι σύνθετο λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας και του μεταναστευτικού ρεύματος ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις για παρακολούθηση των κρατουμένων κατά την άδειά τους με βραχιολάκι ή με μηχάνημα γεωεντοπισμού και για κοινωφελή εργασία ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινών ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.

Για το θέμα αυτό ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε την σημασία του ανοίγματος των αγροτικών φυλακών.

Αναφορικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, υπογράμμισε ότι η παλιά μορφή της με οριζόντια εφαρμογή απέτυχε παταγωδώς καθώς ούτε μειώθηκαν οι δαπάνες, ούτε έφυγε μεγάλος αριθμός εργαζομένων την ώρα που πολλοί επανήλθαν στην εργασία τους με ασφαλιστικά μέτρα.

Για την μείωση των μισθών των δικαστικών επισήμανε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας καθώς κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται αλλά σημείωσε ότι στους δικαστές η μείωση στις αποδοχές τους έχει ήδη φθάσει στο 38%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου