Οι πολεμικές εξελίξεις στα Σκόπια είναι ραγδαίες και πάμε προς επαλήθευση πολλών προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Αγίου Πα'ί'σιου.Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από ελληνικά και ξένα δίκτυα αφού παρακολουθούμε από κοντά το θέμα μιας και η Αλβανία επίσημα αμφισβητεί την υφαλοκρυπίδα στο Ιόνιο!Το θέμα της Μεγάλης Αλβανίας και της διάλυσης των Σκοπίων είναι επί θύραις και η αποσταθεροποίηση στην περιοχή των Βαλκανίων είναι πιο κοντά από ποτέ....Επιβεβαιωνόμαστε από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, για το ξήλωμα των Σκοπίων και την αλλαγή δεδομένων σε ΟΛΑ τα Βαλκάνια. Οι επιπτώσεις από την σύρραξη στην περιοχή θα φτάσουν μέχρι τα σύνορα της Ελλάδος , αυτό είναι σίγουρο.
Από τις 5:00 τοπική  ώρα το πρωί στο Κουμάνοβο, οι σκοπιανοί κομάντος πραγματοποιούν επίθεση στρατιωτικού τύπου δεχόμενοι  σφοδρά πυρά από τους Αλβανούς παραστρατιωτικούς του UCK. Προς το παρόν οι πληροφορίες έρχονται κατά κύματα . Αυτό που αναφέρεται έγκυρα από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, είναι ότι ο αλβανικός και ο σκοπιανός τύπος , αναφέρει  ότι στην «γειτονιά του οχυρού » στο Κουμάνοβο, διεξάγεται κανονικός πόλεμος, αναφέρει η αλβανόφωνη εφημερίδα laimpreess.com.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μιλούν για 5 νεκρούς έως τώρα αλβανικής καταγωγής και 5 τραυματίες  συν τους 12 αστυνομικούς των Σκοπίων.  

Από την ανταλλαγή πυρών  σκοτώθηκαν ένα κορίτσι και οι γονείς του ( αλβανικής καταγωγής) ,   από την δράση των Σκοπιανών κομάντος  στην περιοχή του Κουμάνοβο, ανακοίνωσαν οι  «ειδήσεις». Σύμφωνα με τον τύπο  πρόκειται για μέλη της οικογένειας που ζουν κοντά στην περιοχή των εχθροπραξιών . Δεν είναι γνωστό εάν σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού, ή κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών μεταξύ αστυνομίας και των ανδρών του UCK. Αυτή η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
PGDM
Προηγουμένως πάνω από την  πόλη πετούσαν αεροσκάφη και ελικόπτερα των σκοπιανών ενόπλων  επιφέροντας μεγαλύτερη  ανησυχία των κατοίκων.
Από τις επιχείρησες αυτές 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Κουμάνοβο, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Το νοσοκομείο στο Κουμάνοβο είπε ότι μεταφέρθηκαν εκεί τρεις αστυνομικοί, αλλά όλοι τους  αργότερα μεταφέρθηκαν στα Σκόπια.
Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των σκοπιανών  αρχών και  ένοπλης Αλβανικής ομάδας επιπέδου ενισχυμένου λόχου τουλάχιστον, ( πάνω από 60 άτομα)  ξεκίνησαν στην πόλη  του Κουμάνοβο εχθροπραξίες γύρω στις τέσσερις το πρωί.
PGDM 4
Το σκοπιανό υπουργείο Εσωτερικών δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση  στην πόλη ακόμα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα σκοπιανά ΜΜΕ, μιλούν για αστυνομία , αλλά στην περιοχή υπάρχει κυρίως ο σκοπιανός στρατός , ο οποίος ήδη έχει ενεργοποιηθεί. Ομάδες κομάντος της μονάδας «Lions and Wolves» του σκοπιανού στρατού ελέγχουν ήδη   τις περιοχές αυτές.
Οι κάτοικοι που ζουν κοντά στο  κέντρο των Σκοπίων , είπαν ότι το πρωί άκουσαν τις σειρήνες των οχημάτων έκτακτης ανάγκης που κατέφθασαν  στην κλινική, αναφέρει η εφημερίδα  lajmpress.com. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τραυματισμούς ή θανάτους.
Έχουμε κανονικό πόλεμο και διείσδυση των Αλβανών στην ΠΓΔΜ. Η διαδικασία της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας ξεκίνησε.

Βίντεο