Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Η τελευταία ευκαιρία του Ερντογάν - αν πραγματικά θέλει να χτυπήσει την Ελλάδα - είναι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017


Γράφει ο Ακάκιος Δ.Σ.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία εδώ και μερικά χρόνια έχει αρχίσει ένα πρόγραμμα βαφής των πολεμικών της σκαφών με ειδική μπογιά - στελθ- ώστε να μην είναι ορατά από τα απαρχαιωμένα ελληνικά ραντάρ.Βέβαια το πυκνό νησιωτικό σύμπλεγμα του Ανατολικού Αιγαίου, σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι και οι τρεις μεγάλες ναυτικές βάσεις (Βοσπόρου, Σμύρνης και Ακσάζ) βρίσκονται χωμένες μέσα σε τρύπες στα οποία απέναντι υπάρχουν ελληνικά νησιά με ισχυρά ναυτικά παρατηρητήρια  (Λήμνος και Σαμοθράκη για τα στενά του Βοσπόρου, Λέσβος και Χίος για τη Σμύρνη, Ρόδος και Καστελόριζο για το Ακσαζ), ενώ έχουμε στην περιοχή και διάσπαρτα δεκάδες ηχοβολιστικά, κάνουν τη δουλειά σχετικά εύκολη.

Φυσικά η Τουρκία σε όλα τα σενάρια πολέμου και τα στρατηγικά της σχέδια προβλέπει επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακριβώς ώστε το πρόβλημα της αποκάλυψης των μετακινήσεων και του επιθετικού σχηματισμού των ναυτικών της δυνάμεων, να μην γίνει έγκαιρα αντιληπτό (κατάσταση αιφνιδιασμού).


Στα σχέδια επι χάρτου και στις ασκήσεις που κάναμε τα εγχειρίδια έλεγαν ότι κατά το 98% των νυχτών του χρόνου δεν έχουμε πρόβλημα. Γιατί οι Τούρκοι ότι και να βάψουν θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι, λόγω της εγγύτητας της απόστασης, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που τότε θεωρούσαμε ότι τα ραντάρ απλά ήταν θέσεις για να δικαιολογούν μεταθέσεις οι βυσματίες.
 Όμως πολύ σωστά μας επισήμαναν από τότε (κοντεύει τώρα η δεκαετία) ότι υπάρχει και ένα 2% και αυτό το 2% είναι οι νύχτες χωρίς φεγγάρι.

Μόνο λίγες μέρες το χρόνο οι νύχτες είναι χωρίς φεγγάρι και τότε σε συνδιασμό με τις στέλθ μπογιές υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Οι Τούρκοι για να γίνουν αντιληπτοί αυτές τις μέρες θα φθάσουν σε απόσταση ολίγων μιλίων και πάλι θα ακούμε τις μηχανές και πλοία δεν θα βλέπουμε...

Η τελευταία νύχτα χωρίς φεγγάρι πριν  το δημοψήφισμα του τούρκου ηγέτη είναι η Κυριακή που μας έρχεται, δλδ η νύχτα 26 προς 27 Φεβρουαρίου 2017. Η αμέσως επόμενη είναι 12 μέρες μετά το δημοψήφισμα.

Οπότε φίλοι μου αν θέλει να εφαρμόσει τα πολεμικά σχέδια και πραγματικά να ξεκινήσει πόλεμο ο Ερντογάν με τη χώρα μας και όχι απλά να πετάει πυροτεχνήματα εσωτερικής κατανάλωσης, έχει μόνο μια ευκαιρία... και αυτή είναι μόλις σε 48 ώρες (το άρθρο γράφθηκε στις 11 τη νύχτα της Παρασκευής 24/2/17).

Προσέξτε πιο είναι το πρόβλημα μας τώρα σαν χώρα. Οι στρατιωτικοί είναι όπως ολόκληρη η Ελλάδα. Οι περισσότεροι δλδ πετάνε αετό, όπως όλοι οι Έλληνες, όχι απλά την Καθαρά Δευτέρα, αλλά όλο το χρόνο. Βέβαια την Καθαρά Δευτέρα (27/2/2017), θα μπορούν και επίσημα  να πετάνε αετό, με αποτέλεσμα η πραγματική διαθεσιμότητα  να είναι σε νούμερα ας πούμε οριακά ανεκτά... Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Τούρκοι. 
http://polemikos-antapokritis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου