Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Αρνηθείτε την παραλαβή της «Κάρτας του Πολίτη»!ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - ΑΘΩ.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - ΑΘΩ
_____________________
Εν Αγιω Ορει τη 09 Οκτωβρίου 2019
Π.Η./ 23 Οκτωβρίου 2019 Ν.Η
Αριθμ. Πρωτοκόλλου: 13
Αρνηθείτε την παραλαβή της «Κάρτας του Πολίτη»!
Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,
Από δεκαετιών ομιλούσαμε για τις έσχατες ημέρες, για τις οποίες πολλοί Προφήτες και άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας και ειδικά ο άγιος ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, μας έχουν προειδοποιήσει για το τι πρόκειται να συμβεί.
Και είναι αλήθεια, ότι η έλευση του ανόμου, του Αντιχρίστου, απασχόλησε ιδιαίτερα την Εκκλησία του Χριστού, για τον λόγο ότι η συγκρότηση της βραχύτατης και μιαρής επίγειας βασιλείας του, θα συνοδευτεί από τρομερούς και επώδυνους πειρασμούς – πρωτοφανείς στην ιστορία της ανθρωπότητος- τους οποίους οι χριστιανοί του καιρού εκείνου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.
Στην προηγούμενη πικρή αλήθεια, να προσθέσουμε και την ακόλουθη τραγική διαπίστωση, ότι τόσο οι συνθήκες όσο και οι προϋποθέσεις της έλευσης του Αποστάτου έχουν τόσο ωριμάσει, ώστε έχουμε την πεποίθηση, ότι τα ανατριχιαστικά βήματά του ακούγονται πλέον καθαρά. Υπάρχει κάποιος να το αμφισβητεί;
Η αγάπη των πολλών έχει ψυχρανθεί. Οι αιρέσεις βασιλεύουν. Η Εκκλησία έχει αλωθεί. Οι Ποιμένες έχουν γίνει ωσάν κοσμικοί. Οι κοσμικοί έχουν μεταλλαχτεί σε δαίμονες και οι ρασοφόροι σε πέτρες σκανδάλου. Παντού βασιλεύει η αποστασία, η αμαρτία, η σαρκολατρεία. Η πίστις περιγελάται, οι χριστιανικές ηθικές αρχές καταφρονούνται. Αντιθέτως· ο,τι ανήθικο προτιμάται, ο,τι αισχρό προωθείται, ο,τι διαβολικό διαφημίζεται και επιβάλλεται. Οι ευσεβείς διώκονται και οι ασεβείς επικρατούν. Πολλά τα σκάνδαλα, πολλή η τρικυμία· ολίγοι οι λιμένες σωτηρίας και οι τόποι της ανάπαυσης.
Στον αντίποδα, λιγοστές οι αδαμάντινες ψυχές οι οποίες – πάντα με την βοήθεια του Θεού- κατορθώνουν μέσα στην γενική αποστασία, να αντιστέκονται, να πολεμούν και να προσπαθούν με ταπείνωση, με ακατάπαυστη δάκρυα, με πολύ θλίψη και ιώβεια υπομονή, να προσπεράσουν τα πικρά κύματα των πειρασμών, προκειμένου να φθάσουν στην Άνω Ιερουσαλήμ.
Σε όσους λοιπόν αγωνίζονται για να σώσουν την πολύτιμη ψυχή τους, απευθύνομαι μέσα από τις παρούσες ταπεινές γραμμές, θέλοντας να τους προειδοποιήσω για τον μεγάλο πειρασμό που έρχεται και ο οποίος ονομάζεται: «νέες ταυτότητες» ή «κάρτα του πολίτη».

Σκοπός μου δεν είναι επιχειρηματολογήσω και να αποδείξω ότι οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες εξυπηρετούν πονηρούς σκοπούς. Αυτό σε όλους όσους παρακολουθούν τα σημεία των καιρών, είναι ήδη γνωστό και αντιληπτό, σε σημείο ώστε ακόμα και μέσα στους κόλπους της κρατούσης «εκκλησίας» του νέου ημερολογίου, αρκετοί «επίσκοποι» και «ιερείς» αν και βρίσκονται βαθιά χωμένοι εντός της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, όμως ομολογούν στεντορεία τη φωνή, ότι δεν πρόκειται να παραλάβουν τις νέες ταυτότητες! Μέχρι και προτεστάντες σε Ευρώπη και Αμερική, έχουν συγγράψει πλήθος εσχατολογικών βιβλίων, μέσω των οποίων παραδέχονται ότι οι ελευθερίες των ανθρώπων διαρκώς, και μεθοδικά φαλκιδεύονται, η αστυνόμευση των κρατών πάνω στους πολίτες τους εντατικοποιείται και ότι, τέλος πάντων, βρίσκεται σε εξέλιξη μία παγκόσμια συνομωσία, η οποία στοχεύει στην μετατροπή της γης σε μία απέραντη ηλεκτρονική φυλακή υψίστης ασφαλείας για τους πολίτες – καταδίκους της, οι οποίοι στο τέλος θα πιεστούν/ εξαναγκαστούν/ εξαπατηθούν να προσκυνήσουν τον Αντίχριστο.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να επικεντρωθούμε σε κάτι το οποίο ακόμα και για εκείνους που ζουν μέσα στην αίρεση και την κακοδοξία, αποτελεί γνώριμο κίνδυνο.
Θα προτιμούσα να εστιάσω στο τι πρέπει να πράξουν οι αληθώς ορθόδοξοι χριστιανοί, προκειμένου να αξιωθούν μέχρι τέλους της ζωής τους, να κρατήσουν σταθερή την απόφαση-ομολογία τους, να μην παραλάβουν την Κάρτα του Πολίτη, ο,τι κι αν συμβεί.
Οι συμβουλές μου συνοψίζονται στα ακόλουθα τρία σημεία:
1. Να μην πείθονται στις πλάνες που κυκλοφορούν. Ο διάβολος πολεμά την ορθή ομολογία. Ο πόλεμος αυτός αποσκοπεί στο να γίνουν οι χριστιανοί από αγωνιστές, χλιαροί. Πως γίνεται αυτό; Όταν ο χριστιανός πλανηθεί και νομίσει ότι ο σκοπός για τον οποίο αγωνίζεται τελικά δεν αξίζει η δεν είναι ιερός, τότε σταματά να πολεμά με ζέση η ορθότερα, σταματά να πολεμά εντελώς.
Θυμηθείτε τι είπε ο όφις στην Εύα: δεν θα πεθάνετε αν γευθείτε τον απαγορευμένο καρπό, μάλιστα θα γίνετε θεοί! Ευθέως, δηλαδή ο διάβολος εναντιώθηκε και αμφισβήτησε την εγκυρότητα των λόγων του Θεού, κατηγορώντας τον ότι δεν τους είπε την αλήθεια για να μην γίνουν θεοί. Έτσι κατάφερε να τους κλονίσει την εμπιστοσύνη στα λόγια του Θεού και να τους κάνει να πιστέψουν ότι ο Θεός δεν θέλει το καλό τους. Αφού λοιπόν κατάφερε να τους ψυχράνει την διάθεση για υπακοή, τους έκανε όχι απλά να αδιαφορήσουν για τις συνέπειες της παρακοής, αλλά και να πιστέψουν ότι άξιζε να παρακούσουν!
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο πονηρός διάβολος πράττει και τώρα μέσω των υπηρετών του. «Μην γίνεστε ακραίοι» λένε. «Η αποκάλυψη αναφέρει μόνο για το σφράγισμα, άρα μόνο αυτό μας ενδιαφέρει να αρνηθούμε, τα άλλα δεν είναι κολάσιμα. Η κάρτα δεν πειράζει σε τίποτα…».
Αλλοίμονο, όμως, σε όσους ξεστομίζουν τέτοια παραμύθια. Ο άγιος Βασίλειος τονίζει, ότι όποιος καταφρονεί τα μικρά, σύντομα θα καταφρονήσει και τα μεγάλα. Η παραλαβή της Κάρτας του Πολίτη, θεωρείται εθελούσιος αρραβώνας του μελλοντικού σφραγίσματος! Ρωτούμε τους ανωτέρω: Άραγε ο Κύριος καταδικάζει μόνο την τελική πράξη της μοιχείας, η ακόμα και το εμπαθές βλέμμα, η την συγκατάθεση σε πονηρό λογισμό; Η ευαγγελική διαβεβαίωση, ότι όποιος επιθυμήσει γυναίκα, θεωρείται ακάθαρτος μπροστά στα μάτια του Θεού (ως να έχει μοιχεύσει στην καρδιά του), δεν υποδηλώνει ότι ο Θεός απαιτεί τόσο την σωματική όσο και την ψυχική καθαρότητα, καθώς και την αποφυγή της κάθε αμαρτίας, από το πρώτο κιόλας στάδιο, που είναι η απλή προσβολή του ρυπαρού λογισμού; Ποιό ευαγγέλιο διδάσκει να λέμε το «όχι» μόνο στην τελική πράξη της αμαρτίας, αλλά όχι και στην αρχή της; Ποιός άγιος, η ποιά διδασκαλία της Εκκλησίας υποστηρίζει έστω και στο ελάχιστο, ότι το χάραγμα του Αντιχρίστου είναι μεμπτό μόνο στο τελευταίο στάδιο (δηλαδή στην εμφύτευση του βιοτσίπ στο ανθρώπινο σώμα), αλλά όχι και σε προηγούμενα στάδια (την αποδοχή ηλεκτρονικών μέσων ταυτοποίησης που λειτουργούν με το τσιπ);
Στην Ιερά Αποκάλυψη αναφέρεται: «…και είδον ως θάλασσαν υαλίνην μεμιγμένην πυρί, και τους νικώντας εκ του θηρίου και εκ της εικόνος αυτού και εκ του αριθμού του ονόματος αυτού εστώτας επί την θάλασσαν την υαλίνην, έχοντας τας κιθάρας του Θεού». ( Κεφ. IE, στ. 2). Και στην συνέχεια: « … και εγένετο έλκος κακόν και πονηρόν επί τους ανθρώπους τους έχοντας το χάραγμα του θηρίου και τους προσκυνούντας τη εικονι αυτού». ( Κεφ. ΙΣΤ, στ. 2). Ο ευαγγελιστής Ιωάννης είδε ότι ο Θεός δόξασε όχι μόνο όσους είχαν αρνηθεί την προσκύνηση του Θηρίου στο τελικό στάδιο (αυτό σημαίνει το: «νικώντας εκ του θηρίου και εκ της εικόνος αυτού») αλλά και όσους είχαν αρνηθεί την προσκύνηση και σε προγενέστερα στάδια (αυτό σημαίνει το: «… και εκ του αριθμού του ονόματος αυτού», το οποίο υποδηλώνει το 666 και όσα άλλα συστήματα λειτουργούν με τον συγκεκριμένο αριθμό).
Γιατί ο Ευαγγελιστής δεν επικεντρώθηκε στα τελευταία στάδια αλλά ανέφερε και τα προγενέστερα; Πολύ απλά, διότι για τον Θεό εξίσου σοβαρά είναι και τα δύο. Εξίσου τιμώνται η παιδεύονται όσοι αρνηθούν η αποδεχτούν είτε τα τελικά στάδια είτε τα προγενέστερα. Απλά διαφέρει η ένταση και η οξύτητα της κολάσεως. Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο; Το να γνωρίσουμε πόσο διαφορετική τιμωρία έχει το κάθε στάδιο, ή το να αποφύγουμε εντελώς την αιώνια κόλαση;
Όσοι διδάσκουν διαφορετικές απόψεις, όχι ορθόδοξοι δεν είναι, αλλά ούτε καν χριστιανοί…
2. Να μην είναι ολιγόπιστοι. Πολλοί είναι οι χριστιανοί οι οποίοι δεν θέλουν να παραλάβουν την «Κάρτα». Στην πορεία όμως, παρόλη την απόφασή τους αυτή, ολιγοψυχούν αναλογιζόμενοι:
α) τις ειρωνείες του κόσμου (συγγενικού, φιλικού, επαγγελματικού περιβάλλοντος) οι οποίοι βρίσκονται μακριά από την εκκλησία και καραδοκούν να προσάψουν στους πιστούς την όποια μομφή αν τους δουν να διαφοροποιούνται από το πλήθος,
β) τον χλευασμό ακόμα και από ανθρώπους που πιστεύουν στον Θεό, οι οποίοι επειδή θεωρούνται «ανοικτά μυαλά» και συμπορεύονται με τον Οικουμενισμό και τον Αντίχριστο είναι έτοιμοι να κατηγορήσουν ως «πλανεμένους», «στενόμυαλους», ή «φανατικούς» όσους θέλουν την ακρίβεια την πίστεως ή επιθυμούν την απομάκρυνση από τα συστήματα του Διαβόλου και
γ) τις στερήσεις που θα γευτούν. Η πρώτη τους κουβέντα είναι: και πως θα εισπράττω την σύνταξη η τον μισθό μου; Πως θα αγοράζω τρόφιμα η φάρμακα; Πως θα συναλλάσσομαι και θα συνεχίσω να ζω μέσα στην κοινωνία;
Σε αυτούς έχω να απαντήσω με την ακόλουθη ερώτηση: Έχετε καταλάβει ποιόν Θεόν υπηρετούμε και σεβόμαστε, αδελφοί μου; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, είναι Θεός Παντοδύναμος ο οποίος εάν θέλει μπορεί να χορτάσει μυριάδες λαού με λίγα μόνο ψίχουλα άρτου; Έχετε κατανοήσει ότι ο Θεός τον Οποίο Προσκυνούμε είναι Θεός φιλάνθρωπος και ουδέποτε θα επιτρέψει οι δούλοι του να δοκιμαστούν περισσότερο από ό,τι αντέχουν; Ο άγιος Νείλος ο Μυροβλύτης και Αγιορείτης αναφέρει, ότι τόση χάρη θα αξιωθούν να λάβουν όσοι για την αγάπη του Δεσπότου Χριστού αρνηθούν το χάραγμα, ώστε θα βρίσκουν μία μπουκιά τροφής η έναν μικρό καρπό πάνω στην γη, και αυτή η ελάχιστη ποσότητα τροφής θα τους χορταίνει για εβδομάδες. Αντιθέτως αυτοί οι οποίοι θα λάβουν το χάραγμα, θα λαμβάνουν μεν ως αντάλλαγμα κάποιες τροφές από τον Αντίχριστο, όμως τόσο πολύ θα τους εγκαταλείψει η χάρις του Θεού ώστε, αν και χορτασμένοι θα όμως πεθαίνουν από την πείνα! Παράδοξα πράγματα! Όμως δίκαιες οι κρίσεις του Θεού, γιατί δεν εμπιστεύτηκαν τον εαυτόν τους στην Πρόνοια του Θεού, αλλά στην βοήθεια του 666, (που περιέχεται και τώρα στην Κάρτα του Αντιχρίστου), και ο οποίος αριθμός αποτελεί όχι απλά το γνωστό σύμβολο των ανθρώπων του σκότους, αλλά και συνιστά τον εν δυνάμει φορέα της ενέργειας του σατανά και της αποστασίας από τον Δεσπότη Χριστό!
Σε όσους λοιπόν θέλουν να είναι μεν χριστιανοί στο όνομα, όμως να έχουν και τον σατανά στην τσέπη ή στο χέρι, ας γνωρίζουν ότι ο Θεός δεν μυκτηρίζεται…
3. Να έχουν σωστή πίστη και ανεπίληπτη διαγωγή. Ο Άγιος Νεκτάριος ο επίσκοπος Πενταπόλεως συνήθιζε να λέει στα πνευματικά του τέκνα: « Καλύτερα προσοχή, παρά προσευχή». Πάμπολλοι έχουν λάβει σωστές αποφάσεις και ειλικρινά επιθυμούν να τις υλοποιήσουν, όμως δεν τα καταφέρνουν… Γιατί γίνεται αυτό; Διότι δεν προσέχουν… Δεν είναι επιμελείς στην πνευματική ζωή που διάγουν… Και ναι μεν η προθυμία της ψυχής τους είναι επαινετή, όμως η ολιγωρία, η χαυνότητας και η απροσεξία που χαρακτηρίζουν την ζωή τους, καταστούν την προθυμία τους τελικά άκαρπη.
Ο αθλητής ο οποίος θέλει να στεφανωθεί νικητής, δεν δίνει προσοχή μόνο στην τέλεση των οφειλομένων ασκήσεων, αλλά και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του· στην διατροφή του, στον ύπνο του, στις διάφορες συνήθειές του κ.ο.κ. Αν αυτή η προσοχή είναι απαραίτητη προκειμένου να προπαρασκευαστεί σε άριστο βαθμό και να κερδίσει το βραβείο, πόσο μάλλον είναι επιβεβλημένη η «πνευματική» επαγρύπνηση και προσοχή σε όσους αγωνίζονται να σώσουν την ψυχή τους;
Επίσης απαιτείται συχνή συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας και ειδικά στην Θεία Κοινωνία, διότι μόνο με το εφόδιο αυτό θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον διάβολο και τα όργανά του. Και βέβαια επιστροφή (για όσους δεν είναι) στις ρίζες μας, που είναι το ευλογημένο Πάτριο Εορτολόγιο, και όχι το Νέο, το καταδικασμένο Καλανδάριο του Πάπα, το οποίο χωρίζει και όχι ενώνει με τον Χριστό.
4. Να μην λησμονούν ότι θα κριθούν από τον Θεό ως προς το πώς χρησιμοποίησαν το «αυτεξούσιο». Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο είναι το αυτεξούσιο. Είναι στο χέρι μας ποιόν θα ακολουθήσουμε, ποιόν θα προσκυνήσουμε… Ο Δεσπότης Χριστός, μας καλεί με το όνομά μας, το ευλογημένο χριστιανικό όνομα το οποίο πήραμε στο Μυστήριο της Αγίας Βαπτίσεως, όταν συνταχθήκαμε μαζί Του και αποτάξαμε τον Σατανά, προκειμένου να κερδίσουμε την Βασιλεία Των Ουρανών. Αντιθέτως ο διάβολος αγωνίζεται να μας αφαιρέσει αυτό το όνομα, και να μας δώσει εκβιαστικά έναν ισόβιο αριθμό, που περιέχει τον αριθμό του, (το 666, το οποίο έχει προφητευθεί στην Ιερά Αποκάλυψη), και στην συνέχεια να μας αναγκάσει να αθετήσουμε τις υποσχέσεις μας προς τον Χριστό και να μας υποχρεώσει να συνταχθούμε μαζί του.
Πρέπει να το καταλάβουμε. Η παραλαβή της Κάρτας του Πολίτη και η αποδοχή κάθε συστήματος ταυτοποίησης που βασίζεται στο 666 όχι μόνο δεν συμβιβάζεται με την ιδιότητα του Γνησίου Ορθοδόξου Χριστιανού, αλλά και αποτελεί άρνηση Χριστού.
Η περίοδος της ανάπαυσης και της εκ του ασφαλούς ορθόδοξης ομολογίας, παρήλθε! Πλησιάζει η ώρα κατά την οποία θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι! Δεν μπορούμε να δουλεύουμε σε δυό αφεντικά: «ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουεύειν· ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει. Ου δύνασθε θεώ δουλεύει και μαμωνά. (Ματθ. ΣΤ΄,24)
Αν πρότειναν στους χριστιανούς των πρώτων αιώνων, να λάβουν για τις καθημερινές τους συναλλαγές με το επίσημο ειδωλολατρικό κράτος, ταυτότητες στις οποίες θα περιλαμβανόταν το όνομα του Αντίχριστου, χωρίς απαραίτητα να αρνηθούν την ομολογία τους προς τον Δεσπότη Χριστό, πιστεύετε ότι θα το αποδέχονταν; Ποια θα ήταν η απάντησή τους; Την ίδια με αυτούς γενναία άρνηση, ας μιμηθούμε κι εμείς αγαπητοί, για να θεωρηθούμε άξιοι μιμητές τους.
Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους τεχνοκράτες, ορθολογιστές, ολιγόπιστους, αθεϊστές, υλιστές η και ανόητους σπερμολόγους επιχειρούν να πείσουν τον απλό λαό του Θεού ότι η «Κάρτα του Πολίτη» είναι «αθώα», υποστηρίζοντας το χιλιοειπωμένο σαθρό επιχείρημα ότι η επιθυμία για την υπεράσπιση της ιδιωτικής μας ζωής φαντάζει «ύποπτη», καθώς μόνο όσοι έχουν κάτι να κρύψουν προσπαθούν να αποφύγουν τον δημόσιο έλεγχο, και ότι όσοι δεν έχουν κάτι να κρύψουν, δεν πρέπει να είναι αντίθετοι στην επιτήρηση από το κράτος, ειδικά όταν αυτή συνοδεύεται από σημαντικό όφελος σε θέματα ασφάλειας. Το επιχείρημα αυτό, δηλαδή «δώστε μου λίγη από την ελευθερία σας και θα σας την επιστρέψω στο εκατονταπλάσιο σε εγγυήσεις ασφάλειας», είναι εντελώς ύπουλο και διαβολικό. Απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε ποτέ θα υπάρξει, ενώ η «απόλυτη επιτήρηση» είναι εφικτή. Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ένας από τους δημιουργούς του αμερικανικού Συντάγματος είχε πει: «Ένας λαός έτοιμος να θυσιάσει λίγη ελευθερία για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζει ούτε την μία ούτε την άλλη. Και καταλήγει να τις χάσει και τις δύο».
Ολοκληρώνοντας το παρόν πόνημα, αγαπητοί αδελφοί, προτρέπω όλους μαζί να αγωνιστούμε με αρετή, με φρόνηση, με ομόνοια και ανδρεία, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα μας από την διαφθορά, την διάβρωση, την αποστασία, την διάλυση, την υποδούλωση και την καταστροφή. Όλοι μαζί ας εξεγερθούμε για να επιτύχουμε την εκ βάθρων ανατροπή όλων των σάπιων έργων των πρακτόρων της «Νέας Τάξης» προκειμένου να επαναφέρουμε την Ευλογημένη Πατρίδα μας στον ένδοξον ελληνορθόδοξο δρόμο των Παραδόσεων, των Ιερών και Οσίων του Γένους μας. Αμήν.
Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών!
Ευχέτης προς Κύριον
Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου