Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Λίβανος θα έχει το μέλλον της Συρίας; τις επόμενες μέρες ...

 

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Πρέπει να ξεκινάει δυναμικά ο Ισραηλινός στρατός να προωθείται στον Νότιο Λίβανο για να φτιάξει κατά αρχάς μια ζώνη που θα εμποδίζει την ρίψη των Ρουκετών προς το Ισραήλ .
Φαίνεται ότι η επιχείρηση εξουδετέρωσης μέσω εκρήξεων των ασύρματων δικτύων της Χεζμπολάχ να ήταν προκαταρκτική ενέργεια για αυτό που έρχεται .
Αυτή όμως η εισβολή στον Λίβανο θα έχει κατά αρχάς νέα παγκόσμια αντιπαράθεση μεταξύ των σημερινών γεωπολιτικών πόλων και μπορεί να εμπλέξει και άλλα κράτη που θα θελήσουν να στήσουν γραμμές αναχωμάτων στην προέλαση αυτή των Ισραηλινών .
Η Τουρκία σε αυτή την συγκυρία έχει να παίξει τον δικό της ρόλο, αλλά και η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση γιατί η φωτιά τώρα θα καίει πιο κοντά.
Η εισβολή στον Λίβανο έχει επίσης  αναφορά και σχέση  με την υφαλοκρηπίδα του και τα ενεργειακά κοιτάσματα σε αυτήν. 
Η Μέση Ανατολή έχει το δικό της έντονο χρώμα στις πολεμικές αντιπαραθέσεις, πολύ διαφορετικό από τα πολεμικά πεδία στην Ουκρανία και αυτό γιατί μάχονται διαφορετικές  στρατιωτικές μονάδες που δεν αναφέρονται πάντα σε  μια κεντρική διοίκηση .
Ο Λίβανος μπορεί να έχει το μέλλον της Συρίας πολύ σύντομα και αυτό θα δυναμιτίσει όλη την Περιοχή προς την Μεσοποταμία , Περσικό Κόλπο , Στενά του Άντεν και Ορμούζ 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ.Κωνσταντινος Βαρδάκας   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου