Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Μια μέρα, σε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού στη νότια Φλόριντα.

Μια μέρα, σε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού στη νότια Φλόριντα, ένα μικρό αγόρι αποφάσισε να κολυμπήσει στη λίμνη πίσω από το σπίτι του. Βιάζονταν να βουτήξει στο κρύο νερό, έτρεξε μέσα από τις πίσω πόρτες του σπιτιού, βγάζοντας τα παπούτσια, τις κάλτσες και το πουκάμισό του.Βουτηξε στο νερό, παρατηρώντας ότι όταν κολυμπούσε στη μέση της λίμνης, ο αλλιγάτορας κολυμπουσε προς την ακτή.

Στο σπίτι ήταν η μητέρα του, που κοιτούσε έξω από το παράθυρο. Τους είδε και τους δύο, καθώς άρχισαν να κολυμπούν όλο και πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Σε ένα απόλυτο φόβο, έτρεξε στο νερό, ουρλιάζοντας καρδιοχτυποντας για το γιο της.

Ακούγοντας τη φωνή της, το μικρό αγόρι ανησύχησε και γύρισε για να κολυμπήσει  προς τη μητέρα του. Ήταν όμως πολύ αργά. Όταν έφτασε σε αυτήν, ο αλλιγάτορας τον είχε ήδη φτάσει . Μπροστά στην προβλήτα, η μητέρα άρπαξε το μικρό αγόρι της από τα χέρια, ακριβώς τη στιγμή που ο αλλιγάτορας άρπαξε τα πόδια του. Ένας απίστευτα σκληρός αγώνας ξεκίνησε μεταξύ των δύο.

Ο αλλιγάτορας ήταν πολύ ισχυρότερος από τη μητέρα, αλλά η μητέρα, με τη σειρά της, ήταν πολύ βίαιη για να αφήσει να της φύγει το παιδί. 

Εκείνη την ώρα περνούσε ένας αγρότης. Ακούγοντας τις κραυγές της, έτρεξε από το φορτηγό του, πήρε το όπλο και πυροβόλησε τον αλλιγάτορα. Είναι εκπληκτικό ότι μετά από πολλές εβδομάδες στο νοσοκομείο το μικρό αγόρι επέζησε. Τα πόδια του σημαδεύτηκαν μετά από την τρομερή επίθεση του ζώου. Και στα χέρια του ήταν βαθιά τα ίχνη των νυχιών της μητέρας του, τα οποία έμειναν στο δέρμα του σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τον αγαπημένο της γιο.

Ένας ρεπόρτερ εφημερίδας πήρε συνέντευξη του αγοριού μετά από τον τραυματισμό  και  τον ρώτησε αν μπορούσε να του δείξει τα σημάδια του.

Το αγόρι σήκωσε τα παντελόνια του. Και τότε, με προφανή υπερηφάνεια, είπε στον ρεπόρτερ: "Αλλά κοιτάξτε τα χέρια μου. Έχω μεγάλα σημάδια στα χέρια μου. Τους έχω από τη μητέρα μου, που δεν με άφησε να φύγω! "

Εσείς και εγώ μπορούμε να ταυτιστούμε με αυτό το μικρό αγόρι.

Έχουμε επίσης ουλές. Όχι, όχι μετά από δαγκώματα από αλλιγάτορα, αλλά  ουλές μετά από ένα οδυνηρό παρελθόν. Ορισμένες από αυτές τις ουλές είναι αόρατες και έχουν προκαλέσει τη βαθιά λύπη μας.
Αλλά έχουμε κάποιες πληγές, φίλε μου, επειδή ο Θεός αρνήθηκε να μας αφήσει να φύγουμε. Μέσα από τη δυστυχία μαε, ήταν εκεί, κρατώντας εμάς δυνατά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου